Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Benelli Super Black Eagle 3

|

Η τρίτη γενιά του Super Black Eagle  είναι ένα όπλο με σημαντικές καινοτομίες, εξαιρετική εργονομία και ευκολία χρήσης, την οποία ζηλεύουν ακόμη και εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται για όπλα Super Magnum.

H καραμπίνα Black Eagle της Benelli παρουσιάσθηκε πριν από περίπου δύο δεκαετίες και, βασικός προορισμός της ήταν τα κυνήγια του βάλτου στις ΗΠΑ. Στην πορεία που έκανε στην Ευρώπη, πέρα από το κυνήγι υδρόβιων, η Black Eagle αποδείχθηκε ότι ήταν εξίσου αξιόπιστη και αποτελεσματική στο κυνήγι της φάσσας, του λαγού και κυρίως του αγριόχοιρου. Ειδικά δε το μοντέλο Super Black Eagle με τη θαλάμη των 89 χιλιοστών, έγινε το δημοφιλέστερο όπλο των κυνηγών του αγριόχοιρου στην Ευρώπη.

Επειδή, όπως λέει η λαϊκή ρήση «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», η ιταλική φίρμα δεν επαναπαύθηκε στις δόξες της, αντιθέτως, αντλώντας στοιχεία και εμπειρίες από τα υπόλοιπα πετυχημένα μοντέλα της γκάμας της, παρουσίασε πρόσφατα την τρίτη γενιά του Super Black Eagle (SBE 3). Ένα όπλο με σημαντικές καινοτομίες, εξαιρετική εργονομία και ευκολία χρήσης, την οποία ζηλεύουν ακόμη και εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται για όπλα Super Magnum.

Εγγύηση για 500.000 φυσίγγια!

Μετά από 14 χρόνια εξέλιξης, οι τεχνικοί της ιταλικής εταιρείας, κατάφεραν να εγγυηθούν την απρόσκοπτη λειτουργία του ανανεωμένου αυτού όπλου, για 500.000 φυσίγγια. Με μέσο όρο 10.000 φυσίγγια ανά χρόνο, υπολόγισαν ότι, όποιος πάρει το SBE 3 δεν θα έχει κανένα λειτουργικό πρόβλημα για τα επόμενα 50 χρόνια. Μάλλον δεν έλαβαν υπόψη τους λαγοκυνηγούς και τους γουρουνοκυνηγούς, οι οποίοι με 20 φυσίγγια κατά μέσο όρο το χρόνο, θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για τα επόμενα 25.000 χρόνια…

Ο νέος «μαύρος αετός» Benelli έχει βελτιωθεί ή ανανεωθεί σε περισσότερα από 13 σημεία σε σχέση με τον προκάτοχό του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα εντελώς νέο όπλο, το οποίο κρατάει από τον προκάτοχό του το όνομα, την αξιοπιστία και τη στιβαρότητα.

Το νέο σύστημα Comfort Tech 3

- Advertisement -

Το κοντάκι, είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά. Το νέο σύστημα Comfort Tech 3 σε συνδυασμό με το Combtech «μαξιλάρι» που είναι τοποθετημένο στη ράχη του κοντακίου, εγγυώνται ότι ακόμα και με την χρήση γομώσεων super magnum, ο κυνηγός δεν θα αισθανθεί έντονο λάκτισα στον ώμο και στο μάγουλο του.

Το επανασχεδιασμένο πέλμα, σε συνδυασμό με τα ελαστικά ένθετα στο κοντάκι και το «μαξιλάρι» στη ράχη του κοντακιού, είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικότερα υλικά που προσφέρουν επιπλέον απορροφητική ικανότητα, σε ότι έχει να κάνει με τους κραδασμούς.

Επανασχεδιασμένη είναι και η πάπια, με βελτιωμένα εργονομικά χαρακτηριστικά και πολύ καλύτερη υφή στο κράτημα της.

Τα συνθετικά μέρη (κοντάκι και πάπια) είναι πολύ καλής ποιότητας, με υφή λάστιχου που συμβάλει ώστε το όπλο να μην γλιστράει, ακόμα και όταν τα χέρια του κυνηγού είναι βρεγμένα.

Εύκολος χειρισμός ακόμα και με γάντια

Το πόμολο χειρισμού του κλείστρου έχει μεγαλώσει σε μέγεθος, όπως και το πλαϊνό μπουτόν για την απελευθέρωσή του. Αυτές οι αλλαγές συντελούν στο να γίνεται ευκολότερος ο χειρισμός τους ακόμη και όταν ο κυνηγός φορά γάντια. Ο σχεδιασμός του μεταφορέα φυσιγγίων (γλώσσας) έχει αλλάξει κι αυτός. Στο SBE 3 έχει κυρτό σχήμα, που βοηθάει στην ευκολότερη και πιο γρήγορη τροφοδοσία της αποθήκης με φυσίγγια.

Κατά τα λοιπά, κλείστρο και τρόπος λειτουργίας του όπλου, παραμένουν στα γνωστά που καθιέρωσαν την Benelli και την έκαναν δημοφιλή για την απλότητα και την αξιοπιστία της. Παρόλα αυτά, έχει βελτιωθεί η περιστρεφόμενη κεφαλή, η οποία κλειδώνει σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν ο χειριστής του όπλου κλείσει το κλείστρο χαλαρά, εμποδίζοντας την απρόσκοπτη διαδρομή ή μετακινηθεί το κλείστρο από κάποιο κλαδί ή κραδασμό.

Επανασχεδιασμένο είναι και το σύστημα cut off, όχι ως προς την μηχανική του λειτουργία, αλλά σε ότι αφορά την εργονομία του. Είναι τοποθετημένο στο ίδιο σημείο, αλλά από την μεριά του υποφυλακτήρα της σκανδάλης έχει δημιουργηθεί ειδική εγκοπή (βαθούλωμα) για να υπάρχει χώρος για το δάχτυλο, ώστε να γίνεται ευκολότερα ο χειρισμός του ακόμη κι αν ο κυνηγός φοράει χοντρά γάντια.

Αλλαγή έχουμε και στην βίδα που συγκρατεί την κάννη και την πάπια στην βάση, η οποία έγινε μεγαλύτερη με τριγωνικό σχήμα και ψάθα με παραβολικές γραμμώσεις, ώστε να διευκολύνει  περισσότερο στη συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση του όπλου.

Νέο σύστημα υπάρχει και στον τρόπο που κουμπώνει το επάνω μέρος της βάσης (καπάκι). Το κάλυμμα του κλείστρου κουμπώνει στη βάση με αρνητική γωνία. Με τον τρόπο αυτό αποκλείονται μελλοντικοί τζόγοι στην εφαρμογή.

Με δυνατότητα ρύθμισης του κοντακίου

 Το σετ με τις φλάντζες αλλαγής κλίσεων, προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης του κοντακίου πάνω κάτω αλλά και δεξιά αριστερά. Πέλματα υπάρχουν διαθέσιμα σε διάφορες διαστάσεις και κουμπώνουν με μια απλή κίνηση, χωρίς βίδες και εργαλεία. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί κάποιος να αλλάξει και την ελαστική ράχη του κοντακιού, με κάποια διαφορετικής διάστασης, που τον εξυπηρετεί περισσότερο.  Όλα αυτά βοηθούν τον κάτοχο να φέρει το όπλο στα μέτρα του.

Κάννες υπάρχουν διαθέσιμες σε μήκη 61 slug με σκοπευτικά βοηθήματα για χρήση μονόβολων, καθώς επίσης 66 και 71 εκατοστά για γενικότερη χρήση. Η θαλάμη έχει μήκος 89 χιλιοστά (super magnum). Το όπλο έχει περάσει με επιτυχία τη δοκιμασία των  1320 bar και μπορεί να ρίξει και φυσίγγια με ατσάλινα σκάγια. Τα τσοκ είναι έχουν υποστεί κρυογενή επεξεργασία. Εσωτερικά η κάννη είναι χρωμιωμένη. Η ρίγα σκόπευσης είναι ελαφρώς υπερυψωμένη και έχει σκοπευτικά οπτικής ίνας.

 

Σε 7 διαφορετικούς χρωματισμούς

Το Benelli Super Black Eagle 3 είναι διαθέσιμο σε 7 διαφορετικούς χρωματισμούς. Παραλλαγές δάσους, βουνού, βάλτου, oprifade, χρώμα καρυδιάς και μαύρο. Στην αγορά μπορεί κάποιος να το βρει σε τιμή που δεν υπερβαίνει τα 2.100 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας αποχαιρετισμός στον Έτο…

Τα λίγα αυτά λόγια για τον Έτο δεν τα γράφω ούτε για να τον παινέψω (δεν θα το ήθελε), ούτε για να περηφανευτώ για...
37,594ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,931ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
197ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9,590ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
12.6 ° C
14 °
11.4 °
89 %
3.1kmh
20 %
Πα
16 °
Σα
16 °
Κυ
15 °
Δε
16 °
Τρ
14 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ