Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΠαρουσιάσεις ΌπλωνBenelli 828U BECCACCIA | Γράφει “για μπεκάτσα” αλλά.. - Βίντεο

Benelli 828U BECCACCIA | Γράφει “για μπεκάτσα” αλλά.. – Βίντεο

|

- Advertisement -

Πρόκειται για το δίκαννο του οποίου οι κλίσεις κοντακίου ρυθμίζονται όπως στις καραμπίνες, η σκοπευτική του γραμμή είναι αξεπέραστη και η εργονομία του μοναδική. Προσφέρεται επίσης και σε ειδική έκδοση για το κυνήγι της μπεκάτσας.

 

Η έρευνα και οι καινοτομίες της Benelli δεν έχουν τέλος, και δημιουργούν πονοκέφαλο στους ανταγωνιστές της. Μετά τον πάταγο που έκανε το αλληλεπίθετο 828U, η ιταλική εταιρεία ξαναχτύπησε με μια εξειδικευμένη έκδοση η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Δεν το έχουμε ξαναδεί

- Advertisement -

Ήταν να μην ασχοληθεί η Benelli με την κατασκευή δίκαννου όπλου… Από τη στιγμή που το αποφάσισε, το έκανε με τον δικό της τρόπο. Ας ιεραρχήσουμε τις καινοτομίες του 828U, ξεκινώντας από αυτές που σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί σε δίκαννα μέχρι σήμερα…

Το 828U είναι το μοναδικό δίκαννο που διαθέτει φλάντζες αλλαγής κλίσεων. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ενδιαφερόμενος αγοραστής απορρίπτει ένα δίκαννο που του αρέσει, εξαιτίας των διαστάσεων του κοντακίου το οποίο δεν είναι στα μέτρα του. Δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία (ούτε φτηνή) να αλλάξεις διαστάσεις σε κοντάκι δίκαννου. Στο 828U όμως, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα…

Οι 40 διαφορετικοί συνδυασμοί κλίσεων εγγυώνται ότι το όπλο θα εφαρμόσει σαν “γάντι” πάνω στον κάτοχό του, αλλά θα είναι και πολύ εύκολο, αν θελήσει μελλοντικά να το αποχωριστεί, να προσαρμοστεί στα μέτρα του νέου ιδιοκτήτη. Υπάρχει επίσης δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης του πέλματος από τη σκανδάλη από 365 – 385 χιλιοστά.

Κάννες μήκους 61 εκατ.

Οι κάννες στο μοντέλο 828U BECCACCIA έχουν μήκος 61 εκατοστά. Η τεχνολογία τους είναι PowerBore με εσωτερική διάμετρο αυλού 18,5 χιλιοστά. Τα τσοκ έχουν μήκος 7 εκατοστά (3 τσοκ συνοδεύουν το όπλο) και έχουν υποστεί κρυογενή κατεργασία. Η ρίγα σκόπευσης είναι από ανθρακονήματα και μπορεί να αφαιρεθεί με μια βίδα, ενώ η θαλάμη έχει μήκος 76 χιλιοστά. Η δοκιμή πιέσεων έχει γίνει στα 1.370 bar, καθώς επίσης υπάρχει δυνατότητα χρήσης και ατσάλινων σκαγιών.

Η βάση του όπλου είναι κατασκευασμένη από ειδικό τύπο αλουμινίου. Η Benelli έχοντας επί σειρά ετών αποκτήσει εξειδίκευση στην κατασκευή εξαρτημάτων από αλουμίνιο για τα αυτογεμή, είναι σε θέση να εγγυηθεί την ποιότητα, αλλά και την τελειότητα στην επεξεργασία των εξαρτημάτων. Τα μηχανήματα επεξεργασίας (CNC) είναι τελευταίας τεχνολογίας. Το σχήμα της βάσης είναι πρωτότυπο με μεγαλύτερο μήκος από τα συνηθισμένα, δίνοντας μια φυσική συνέχεια στη σκοπευτική γραμμή. Το σύστημα κλειδώματος των καννών με τη βάση, είναι κατασκευασμένο από χάλυβα για να μπορεί να προσφέρει καλύτερες εφαρμογές αλλά και αυξημένη αντοχή. Το σύστημα αυτό έχει μελετηθεί, ώστε να μειώνει τις μηχανικές καταπονήσεις που δέχεται η βάση.

Αφαιρούμενη σκανδαλοθήκη

Η σκανδαλοθήκη είναι αφαιρούμενη έτσι ώστε να καθαρίζεται και να συντηρείται ευκολότερα. Αρκεί η πίεση με ένα μικρό πίρο, για να ξεκλειδώσει ο μηχανισμός που συγκρατεί τη σκανδαλοθήκη στη βάση και να αφαιρεθεί ολόκληρη με μια απλή κίνηση. Η διαδρομή της σκανδάλης είναι ρυθμιζόμενη για να μπορεί ο κάτοχος του όπλου ανάλογα με το μήκος των δαχτύλων και το μέγεθος της παλάμης του, να την τοποθετήσει στην επιθυμητή απόσταση από τη λαβή του κοντακιού.

Το πέλμα το οποίο είναι ενσωματωμένο με το πατενταρισμένο σύστημα Progressive Comfort, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη μείωση της ανάκρουσης. Ακόμα και με ισχυρές γομώσεις των 40+ γραμμαρίων σκαγιών, ο χειριστής του όπλου δεν θα αισθανθεί δυσάρεστα από το λάκτισμα, παρά το χαμηλό βάρος του όπλου (2.800 γραμμάρια).

Παρόλα αυτά, οι θαλάμες του είναι 76 χιλιοστά, πράγμα που σημαίνει ότι το όπλο δεν θα παρουσιάσει πρόβλημα, ακόμη κι αν χρησιμοποιείται με φυσίγγια Magnum των 56 γραμμαρίων. Βέβαια ποτέ δεν θα συνιστούσαμε τη χρήση τόσο ισχυρών φυσιγγίων σε όπλα χαμηλού βάρους, όπως το 828U Beccaccia, όμως ο κατασκευαστής έχει προβλέψει και το ενδεχόμενο της υπερβολής.

Οι εξωλκείς δεν λειτουργούν αυτόματα και η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Η Benelli προσπαθεί να δώσει μια “οικολογική” διάσταση στο κυνήγι και γνωρίζει ότι οι “μπεκατσοκυνηγοί” είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Για το λόγο αυτό, επέλεξε τους απλούς εξωλκείς, προκειμένου να υπενθυμίζει κάθε φορά στον κυνηγό που θα ανοίξει το όπλο του για να αφαιρέσει τους κενούς κάλυκες, ότι δεν πρέπει να τους εγκαταλείπει στη φύση.

Από λευκό χαρτί

Το 828U είναι ένα όπλο που δεν μοιάζει με τα άλλα. Η Benelli δεν “δανείστηκε” τεχνολογία και δεν αντέγραψε κανέναν. Είναι ένα δίκαννο που κατασκευάστηκε από λευκό χαρτί! Δύσκολα πλέον βλέπουμε τέτοιου είδους έρευνα και εφαρμογή στην πράξη. Το 828U έχει καινοτομίες που δεν θα βρούμε σε άλλο όπλο. Έχει δοθεί μεγάλη σημασία στα σημεία κρατήματος για να γίνεται εύκολα ο χειρισμός, ενώ το ζύγισμά του είναι εξαιρετικό. Το πέλμα συμβάλει τα μέγιστα για τη μείωση του λακτίσματος και την αναπήδηση των καννών κατά τον πυροβολισμό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν χρειάζεται σκοπευτική διόρθωση εξαιτίας της αναπήδησης για τη δεύτερη βολή. Η προτεινόμενη λιανική τιμή του όπλου είναι 2.616 ευρώ. Το 828U καλύπτεται από 5 χρόνια εγγύηση. 

“Κεντρίζει” το ενδιαφέρον περδικάδων και ορτυκάδων

Το 828U Beccaccia μπορεί να προορίζεται για κυνήγι μπεκάτσας, αλλά είναι σίγουρο ότι στη χώρα μας και με βάση τις δικές μας κυνηγετικές προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες, θα βρει θιασώτες εκτός από τους μπεκατσοκυνηγούς και σε άλλες κατηγορίες κυνηγίου (πέρδικα, ορτύκι κ.α.).

Kynigesia T-Shirt | Πλάνα Συνδρομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκουδάκι «σπρώχνει» αυτοκίνητο και το βίντεο γίνεται Viral

Αρκουδάκι «σπρώχνει» αυτοκίνητο και το βίντεο γίνεται Viral Αρκουδάκι «βοήθησε» οδηγό να βγει από το πάρκινγκ σπρώχνοντας το αυτοκίνητό του Ένα βίντεο που έγινε viral στα...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,190ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
28.4 ° C
30.7 °
25.2 °
38 %
3.1kmh
0 %
Πα
37 °
Σα
35 °
Κυ
34 °
Δε
31 °
Τρ
30 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ