Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΠαρουσιάσεις ΌπλωνBaikal να ‘ναι, κι ότι να ‘ναι…

Baikal να ‘ναι, κι ότι να ‘ναι…

|

- Advertisement -

{module Kyrgias}

 

Στο ερώτημα σουπερποζέ ή δίκαννο σε προσιτή τιμή, η απάντηση είναι Baikal και το “kynigesia.gr” επιχειρεί να σας κάνει … σοφότερους ώστε να επιλέξετε το καταλληλότερο για εσάς

 

- Advertisement -

Κείμενο  ΜΗΝΑΣ ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ- ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ

Αξιόπιστα, γερά, με μεγάλη αντοχή στο χρόνο και τις ταλαιπωρίες, χωρίς … περιττά μπιχλιμπίδια αλλά κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο που δεν προβληματίζουν ποτέ τον κάτοχό τους. Αυτή είναι η εικόνα που έχει ο μέσος κυνηγός για τα όπλα της Baikal και η αλήθεια είναι ότι τα ρωσικά τουφέκια προσφέρουν την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής.

Από τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει την αγορά ενός όπλου –όχι καραμπίνας- με γνώμονα την τιμή, είναι φυσικό να … καλοβλέπει ένα Baikal και, το αμέσως επόμενο ερώτημα που τίθεται είναι αν θα πρέπει να επιλέξει το κλασικό πλαγιόκαννο ή το αλληλεπίθετο. Ένα … δίλλημα κάθε άλλο παρά εύκολο να απαντηθεί, καθώς πέρα από τα καθαρά αντικειμενικά κριτήρια επιλογής, υπάρχει πάντα και το κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο υποκειμενικό στοιχείο.

Τα «Κυνηγετικά Νέα», καταθέτουν την άποψή τους … χωρίς φόβο και πάθος.

 

ΤΟ ΔΙΚΑΝΝΟ ΜΡ43Μ

Κορυφαία σχέση ποιότητας – τιμής

Αν επιχειρήσει κάποιος να αξιολογήσει ένα όπλο όπως το δίκαννο ΜΡ43Μ κινδυνεύει να εκτεθεί, καθώς πρόκειται για ένα τουφέκι που έχει κυκλοφορήσει σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχει προσφέρει κυνηγετικές συγκινήσεις, σε κυνηγούς κάθε εθνικότητας πάνω τον πλανήτη. Δεν είναι υπερβολή o χαρακτηρισμός που του έχει δοθεί, «το όπλο του λαού», καθώς δεν υστερεί σε τίποτε, δεν χαλάει, δεν ζητάει και ανταποκρίνεται άψογα, κάθε φορά που θα πατήσει τις σκανδάλες του ο κυνηγός.

Το βασικό προσόν του είναι η τιμή του, μόλις 454 ευρώ (βασική έκδοση) και, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο κυνηγός απ’ εκεί και πέρα, είναι να του βάζει λίγο λάδι για να μη σκουριάζει. Πρόκειται για το απόλυτο κυνηγετικό εργαλείο, που μπορεί να μην έχει στολίδια, διευρυμένους αυλούς και τεχνολογία αιχμής, όμως είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο που δεν προβληματίζει ποτέ τον κάτοχό του.

Θα το βρείτε με κοντάκι σε ξύλο οξιάς ή καρυδιάς, αλλά μην περιμένετε να δείτε τον χάρτη της Ευρώπης να σχηματίζεται από τα νερά του ξύλου. Μην περιμένετε να δείτε το πρόσωπό σας στο γυαλιστερό του βερνίκι. Μην περιμένετε όμως να δείτε και σκασίματα ή σκισίματα του ξύλου όπως αυτά που εμφανίζονται συχνά σε ορισμένα πανέμορφα κοντάκια και πάπιες. Μην σας ξενίσουν μερικές ατέλειες από τη λίμα του τεχνίτη ή κάποια σκαλοπατάκια στις εφαρμογές ξύλων με μέταλλα. Είναι λεπτομέρειες με τις οποίες δεν θέλουν να ασχοληθούν οι Ρώσοι καθώς το δόγμα τους βασίζεται στη λογική ότι τα όπλα του λαού πρέπει να είναι απλά, λειτουργικά και κυρίως φθηνά. Άλλωστε αν θελήσετε να το κάνετε και όμορφο, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε έναν καλό οπλουργό να σας το λειάνει, να το διακοσμήσει και να του δώσει το στυλ που σας αρέσει. Δεν θα είστε ούτε ο πρώτος που το κάνει, ούτε ο τελευταίος.

Μηχανικά είναι άψογο και αν θεωρούμε ότι ο κυνηγός δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο για να κάνει ένα κυνήγι αξιώσεων.

Εν κατακλείδι, και σε ότι αφορά τα πλαγιόκαννα έστω κι αν κάποιος διαθέτει τα διπλάσια χρήματα από την τιμή του Baikal, δεν αξίζει να αγοράσει κάτι άλλο.    

 

ΤΟ ΣΟΥΠΕΡΠΟΖΕ MP27M MAGNUM 

 

Αξίζει τα παραπάνω χρήματα

Το σουπερποζέ MP27M Magnum, αποτελεί ιδανική πρόταση για κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα φτηνό αλλά αξιόπιστο αλληλεπίθετο όπλο. Η τιμή του είναι λίγο υψηλότερη από εκείνη του πλαγιόκαννου ΜΡ43Μ καθώς φτάνει τα 589 ευρώ, αλλά αυτή η παραπάνω δαπάνη αξίζει τον κόπο.

Η ποιότητα κατασκευής των δύο όπλων είναι παρεμφερής, όμως είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι και οι Ρώσοι έχουν ρίξει μεγαλύτερο βάρος στην προώθηση των αλληλεπίθετων, σε μία προσπάθεια ν’ ανταποκριθούν στην συνεχώς αυξημένη ζήτηση.

Ο μηχανισμός λειτουργίας, έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτόν που σχεδίασε ο J.M Browning και χαρακτηρίζεται από ποιότητα, αξιοπιστία και αντοχή στη χρήση. Και σε αυτό το όπλο, η Baikal εφαρμόζει δοκιμασμένες μεθόδους κατασκευής καθώς τα εσωτερικά τμήματα είναι σωστά διαμορφωμένα, σωστά σκληρυσμένα και συχνά επιχρωμιωμένα για αντοχή στην οξείδωση.

 

Με βάρος 3.300 γραμμάρια, κάθε άλλο παρά ελαφρύ είναι και ανήκει στα 12ρια όπλα που σήμερα χαρακτηρίζονται ως βαριά. Παρά το γεγονός αυτό όμως, ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που εξασφαλίζει καλό ζύγισμα και κατ’ επέκταση ευκολία στην μεταφορά, τη σκόπευση και τη βολή. 

Το αλληλεπίθετο της Baikal ρίχνει απλά και magnum φυσίγγια ενώ στην έκδοση με τα βιδωτά τσοκ δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του να το «ρυθμίζει» ανάλογα το κυνήγι που κάνει.

Στα πλεονεκτήματα του MP27M Magnum περιλαμβάνεται το μικρής έντασης κλότσημα στη χρήση σκαγιών μέχρι και 34 γραμμάρια. Η σχεδίαση της βάσης σε συνδυασμό με το σύστημα κλειδώματος, αποτρέπουν το ενδεχόμενο ύπαρξης τζόγων από την χρήση.

Το MP27M είναι ένα όπλο, που μπορεί να το βρει κανείς όπως το θέλει. Απλό με δύο σκανδάλες και στάνταρ κάννες, με αυτομάτους εξολκείς με μονή ή διπλές σκανδάλες, με αυτομάτους εξολκείς ή απλούς, με τσοκάκια, με άσπρη βάση ή μαύρη, magnum ή απλό, ακόμη και Sporting με αφαιρούμενη σκανδαλοθήκη.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές των Ρώσων και αξίζει να το ψάξει κάποιος πριν αγοράσει οποιοδήποτε όπλο.

Τα BAIKAL εισάγονται από την εταιρεία M.Γ. ΚΥΡΓΙΑΣ ΑΕΒΕ τηλ. 2130 784083

 

                     

Δείτε ΕΔΩ τα Πλάνα Συνδρομών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α’ ΚΟΚΔ: Σύλληψη για παράνομη τοποθέτηση παγίδων (βρόγχων) για ζώα

Α' ΚΟΚΔ: Σύλληψη για παράνομη τοποθέτηση παγίδων (βρόγχων) για ζώα Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου, με έδρα τη Ρόδο,...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,480ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
23.5 ° C
25.2 °
22 °
59 %
5.4kmh
0 %
Δε
23 °
Τρ
27 °
Τε
29 °
Πε
28 °
Πα
28 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ