Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΌπλα για τρυγόνια και ορτύκια

Όπλα για τρυγόνια και ορτύκια

|

 

Η έναρξη της κυνηγετικής περιόδου κοντοζυγώνει… και όλοι οι κυνηγοί ετοιμάζουμε τον εξοπλισμό μας, τροφοδοτούμε τα όνειρά μας, και προγραμματίζουμε τις πρώτες εξόδους. Οι περισσότεροι, θα βρεθούμε στους κάμπους, αναζητώντας τα γοργοπόδαρα και λαλίστατα ορτύκια, ή θα πιάσουμε μετερίζι, καρτερώντας να δούμε το σπαθάτο φτερούγισμα των τρυγονιών.

Σας παρουσιάζουμε μερικά όπλα, παλαιότερα και νέα μοντέλα που είναι κατάλληλα για το κυνήγι όχι μόνο των τρυγονιών και ορτυκιών, ενώ παράλληλα έχουν αποδείξει την αξία τους στους κυνηγότοπους.

Benelli Vinci

Το Vinci διαθέτει πολύ καλή σκοπευτική γραμμή και εργονομικά χαρακτηριστικά, που βοηθούν στην εύκολη επώμιση. Με μήκος κάννης 61 ή 66 εκατοστά είναι κατάλληλο για το κυνήγι των τρυγονιών και ορτυκιών. Το σύστημα Comfort, θα φανεί πολύ χρήσιμο στις συνεχόμενες τουφεκιές στα τρυγόνια, καθώς και όσους συνηθίζουν να χρησιμοποιούν ενισχυμένα φυσίγγια στα ορτύκια. Το χαμηλό του βάρος, είναι πολύτιμος σύντροφος στο πολύωρο περπάτημα για την εξεύρεση των ορτυκιών. Ξεχωρίζει από το πρωτότυπο σύστημα συναρμολόγησης, τον πρωτοποριακό μηχανισμό αδράνειας και την εξαιρετική λαβή του.benelli\-vinci\-mat

- Advertisement -

Benelli Rafaello Power Bore

Το μοντέλο Rafaello Power Bore, εκτός από λειτουργικές καινοτομίες και άριστη εργονομία, έχει και την κάννη νέας τεχνολογίας Power Bore με αυλό 18,3-18,4 που ήδη έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή από τις καλές βλητικές επιδόσεις της. Ελαφρύ, με σύστημα απόσβεσης της ανάκρουσης Progressive Comfort, και μήκος κάννης στα 61 εκατοστά, είναι ιδανικό για χρήση στο καρτέρι ή στο περπατητό κυνήγι.

benelli_raffaello_power_bore
Beretta A300 Outlander

Ένα από τα οικονομικά αυτογεμή της Beretta, το οποίο λειτουργεί με αέρια. Ελαφρύ και απλό στην κατασκευή του, έχει μειωμένο λάκτισμα λόγω μηχανισμού λειτουργίας. Με μήκος κάννης 66 εκατοστά, είναι κατάλληλο για χρήση στο κυνήγι των τρυγονιών και των ορτυκιών. Τα εσωτερικά βιδωτά τσοκ, καθιστούν το όπλο – πολυεργαλείο.

A300\-Outlander\-Synthetic
Beretta 686 Mobilchoke

Κλασσικό αλληλεπίθετο, του οποίου η σχεδιαστική γραμμή, δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Είναι μονοσκάνδαλο με επιλογέα, με αυτόματους εξολκείς  και βιδωτά εσωτερικά τσοκ. Έχει πολύ καλό ζύγισμα και άριστα εργονομικά χαρακτηριστικά. Με κάννες μήκους 67 ή 71 εκατοστά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο καρτέρι ή σε περπατητό κυνήγι.

Beretta\-686\-Mobilchoke
Browning A5

Το αυτογεμές της Browning λειτουργεί με μηχανισμό αδρανείας. Πρόκειται για μηχανισμό που έχει σχεδιάσει εξαρχής το Βέλγικο εργοστάσιο, όταν αποφάσισε να βγάλει από την γραμμή παραγωγής του αυτογεμή που λειτουργούν με αδράνεια. Είναι ελαφρύ και διαθέτει την «ξεχωριστή» γραμμή που έκανε διάσημο το θρυλικό Auto 5, με το χαρακτηριστικό κάθετο σχήμα της βάσης, απ’ όπου ξεκινά η σκοπευτική γραμμή. Έχει χαμηλό βάρος και μικρή ανάκρουση. Η κάννη έχει μήκος 71 εκατοστά με εσωτερικά βιδωτά τσοκ τύπου Invector plus HP.

BROWNING\-A5
Browning 725

Το αλληλεπίθετο που αποτελεί την εξέλιξη της σειράς όπλων 425, 525. Το 725 βασίζεται στα σχέδια που στηρίχθηκε και εξελίσσει η Browning για περισσότερα από 100 χρόνια. Έχει χαμηλό προφίλ και βάρος, γρήγορη σκανδάλη, διευρυμένους αυλούς και πολύ καλά εργονομικά χαρακτηριστικά. Διατίθεται με κάννες μήκους 71 εκατοστών με εσωτερικά βιδωτά τσοκ τύπου Invector plus HP.

BROWNING\-725
Merkel 2000 Standard

Είναι αλληλεπίθετο υψηλής, ποιοτικά, κατηγορίας. Έχει κάννες από χάλυβα Krupp που συνδέονται μεταξύ τους με σύστημα Demi block. Με μήκος καννών 68 ή 71 εκατοστά και εσωτερικά βιδωτά τσοκ, είναι κατάλληλο για χρήση σε καρτέρι ή περπατητό κυνήγι. Ένα κλασσικό αλληλεπίθετο κατασκευασμένο με πολύ καλές πρώτες ύλες και έχει πολύ καλά φινιρίσματα.

merkel\-2000\-standard
Winchester SX4 Black

Είναι αυτογεμές που λειτουργεί με αέρια. Βασικό χαρακτηριστικό του, το πολύ χαμηλό λάκτισμα. Με μήκος κάννης 66 εκατοστά και εσωτερικά βιδωτά τσοκ, είναι κατάλληλο για κυνήγι σε καρτέρι και περπατητό. Η κάννη είναι τεχνολογίας διευρυμένου αυλού με εσωτερική διάμετρο 18,8 χιλιοστά και τα τσοκ είναι τύπου invector plus. Το βάρος του όπλου είναι 3 κιλά.

winchester\-sx4\-composite\-black
Winchester Midnight Gold

Μαύρη ατσάλινη βάση με χρυσά ένθετα για το ενδιαφέρον αλληλεπίθετο της Winchester. Κάννες διευρυμένου αυλού, με εσωτερική διάμετρο 18,8 χιλιοστά. Βάρος 3,100 γραμμάρια. Με μήκος καννών 66 ή 68 εκατοστά είναι κατάλληλο για όλα τα κυνήγια. Μονοσάνδαλο με επιλογέα και εσωτερικά βιδωτά τσοκ τύπου invector plus. Βασικό του χαρακτηριστικό το χαμηλό προφίλ και το κλείδωμα με παράλληλους πίρους.

Winchester\-Midnight\-Gold

Caesar Guerini Tempio

Είναι ένα κλασικό αλληλεπίθετο, με πολύ καλή ποιότητα πρώτων υλών και πολύ προσεγμένο φινίρισμα. Έχει ατσάλινη βάση και βάρος που προσεγγίζει τα 3 κιλά. Είναι μονοσκάνδαλο με επιλογέα και εσωτερικά βιδωτά τσοκ. Το Tempio έχει πολύ καλό ζύγισμα. Με κάννες μήκους 66 εκατοστά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο καρτέρι αλλά και στο περπατητό κυνήγι.

Caesar\-Guerini\-Tempio\-Super\-Pose
Fabarm Axis

Το Axis, είναι ένα αλληλεπίθετο της Fabarm, που έχει σχεδιαστεί με κύριο γνώμονα τα πολύ καλά εργονομικά χαρακτηριστικά. Τα εσωτερικά βιδωτά τσοκ έχουν μήκος 82 χιλιοστά (Hyperbolic). Η εσωτερική διαμόρφωση των καννών, είναι τεχνολογίας Tribore. Το Axis είναι μονοσάνδαλο με επιλογέα. Η ατσάλινη βάση έχει επικάλυψη τιτανίου.

Fabarm\-Axis
Fabarm XLR Composite

Το μοντέλο XLR-5 είναι το πιο εξελιγμένο αυτογεμές της Fabarm. Η κάννη του είναι τεχνολογίας Tribore, τα τσοκ είναι τύπου Hyperbolic και όλα τα εξαρτήματα που αποτελούν τους μηχανισμούς είναι καλυμμένα με ζιρκόνιο και νίκελ, για να παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντίσταση στην διάβρωση. Το Composite έχει κοντάκι και πάπια από συνθετικά υλικά. Το XLR είναι δοκιμασμένο στα 1630 Bar.

Fabarm\-XLR\-Composite
Laurona Caza Evanor

Το ισπανικό αλληλεπίθετο, ξεχωρίζει από την επίστρωση μαύρου χρωμίου που έχει στην εξωτερική επιφάνεια των καννών. Ασφαλώς εκτός της εξωτερικής επιφάνειας, επίστρωση χρωμίου υπάρχει και στο εσωτερικό των καννών. Πρόκειται για οικονομικό όπλο με καλά εργονομικά χαρακτηριστικά και καλή ποιότητα κατασκευής. Είναι μονοσκάνδαλο με επιλογέα και εσωτερικά βιδωτά τσοκ. Με κάννες μήκους 66 εκατοστών είναι κατάλληλο για καρτέρι και περπατητό κυνήγι.

CAZA\-EVANOR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσωπο με πρόσωπο αγριογούρουνο και λυκόσκυλο στη Λαμία – Βίντεο

Πρόσωπο με πρόσωπο αγριογούρουνο και λυκόσκυλο στη Λαμία Καθημερινές οι συναντήσεις με τους τετράποδους «θαμώνες» στο Ισιαδάκι και στον Άγιο Λουκά Λαμίας. «Μούρη με μούρη» με...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,930ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
25.2 ° C
26.2 °
21.4 °
27 %
2.1kmh
0 %
Τρ
32 °
Τε
34 °
Πε
34 °
Πα
33 °
Σα
27 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ