Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΦυσίγγιαΦυσίγγια: Ψάξτε αλλού τα αίτια

Φυσίγγια: Ψάξτε αλλού τα αίτια

|

 

Δεν υπάρχει περίπτωση όσα φυσίγγια κι αν ρίξετε σε βλητικό σταθμό που έχει την δυνατότητα καταγραφής αναλυτικών τεχνικών χαρακτηριστικών να βρείτε δύο ίδια. Κοντινά τεχνικά χαρακτηριστικά θα βρείτε, ποτέ όμως ίδια…

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι το αποτέλεσμα μιας τουφεκιάς σε πολύ μεγάλο βαθμό καθορίζεται από εκείνον που κρατά το όπλο και λιγότερο από τα φυσίγγια και το όπλο. Μια καλή εκτίμηση προσκόπευσης και η άριστη εφαρμογή του όπλου στα μέτρα του κατόχου του, είναι αυτά που θα “αφομοιώσουν” τις μικρές τεχνικές διακυμάνσεις που υπάρχουν στα φυσίγγια.

Το πρόβλημα με τα φυσίγγια, θα προκύψει όταν οι τεχνικές διακυμάνσεις μεταξύ τους είναι μεγάλες. Κάτι που πολύ δύσκολα πλέον υφίσταται, αν λάβουμε υπόψη, ότι στην πλειοψηφία τους οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν σύγχρονες μηχανές γόμωσης που πραγματοποιούν αρκετούς ποιοτικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής τους. Χαμένος δίσκος στο σκοπευτήριο ή θήραμα στο κυνήγι δύσκολα θα υπάρξει με αιτία το φυσίγγι. Αντιθέτως, αρκετοί χαμένοι δίσκοι και θηράματα θα υπάρξουν, και αιτία θα είναι η κακή επώμιση ή η κακή εκτίμηση προσκόπευσης. Τα φυσίγγια και η όποια επιλογή σε αυτά δεν είναι σε θέση να συντελέσουν σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση των σκοπευτικών επιδόσεων. Από την άλλη πλευρά, η επίμονη αναζήτηση του απόλυτου φυσιγγίου αποτελεί παγίδα, γιατί συντελεί στο να αποπροσανατολίζει τον επίδοξο ερευνητή από τα ουσιαστικά και να τον κάνει να ασχολείται με “περιφερειακά” θέματα.

- Advertisement -

Σαφώς και υπάρχουν ποιοτικά και ποιοτικότερα φυσίγγια. Αυτό που τα κατατάσσει σε διαφορετικές ποιοτικές κατηγορίες, είναι οι πρώτες ύλες, αλλά το βασικότερο από όλα είναι οι μηχανές που τα γεμίζουν. Δεν αρκεί να αγοράσεις καλές πρώτες ύλες για να φτιάξεις άριστα φυσίγγια. Αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για να τα γεμίσεις, τότε δεν” λενε” και πολλά πράγματα οι καλές πρώτες ύλες.

Η ακρίβεια μέτρησης των μηχανών και η πολύ καλή ρύθμισή τους σε όλα τα στάδια επεξεργασίας, αποτελούν τις βασικότερες προϋποθέσεις για να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι καλές πρώτες ύλες. Είναι λογικό οι εταιρίες κατασκευής φυσιγγίων να παρουσιάζουν ανά καιρούς νέα προϊόντα. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνουν την γκάμα τους και παράλληλα το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών. Θα είχε μεγαλύτερη σημασία να ενημερωθεί ο καταναλωτής για το αν η εκάστοτε εταιρεία κατασκευής φυσιγγίων πρόσθεσε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό στην γραμμή παραγωγής της από το να ενδιαφερθεί “έντονα” για έναν νέο τύπο φυσιγγίου που ενδεχομένως να κυκλοφόρησε στην αγορά. Η ανανέωση εξοπλισμού για τη γόμωση φυσιγγίων σημαίνει βελτιωμένα μηχανήματα, μεγαλύτερη ακρίβεια, μικρότερες διακυμάνσεις, ποιοτικότερη παραγωγή.

Οι νέες μηχανές παραγωγής φυσιγγίων δεν βγαίνουν κάθε μέρα, ωστόσο και σε αυτές υπάρχει τεχνολογική εξέλιξη. Κάθε καινούργιο μοντέλο που κατασκευάζεται, προσφέρει εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η επένδυση σε νέα μηχανήματα εξαρτάται από το μέγεθος της κάθε εταιρείας, τον όγκο παραγωγής και τις πωλήσεις που πραγματοποιεί. Μπορεί οι κυνηγοί και οι σκοπευτές να συζητούν μεταξύ τους αναζητώντας την τέλεια πυρίτιδα ή τα καλύτερα βύσματα, κάλυκες και καψούλια, μεγαλύτερη όμως σημασία έχει ποιος τα γεμίζει και όχι ποιος τα χρησιμοποιεί. Αυτό που ενδιαφέρει ή πρέπει να ενδιαφέρει, αυτούς που “ρίχνουν” τα φυσίγγια είναι η σταθερότητα στην απόδοσή τους. Προτιμήσεις σε πυρίτιδες πάντα θα υπάρχουν, μπορεί εκείνοι που τις προτιμούν να μην γνωρίζουν επακριβώς που οφείλεται η συμπάθεια που δείχνουν, ωστόσο και αυτό ακόμα για ψυχολογικούς και μόνο λόγους έχει τη σημασία του. Πολλά λέγονται και ακούγονται για τα φυσίγγια και τα υλικά τους. Ελάχιστοι ερασιτέχνες ιδιογομωτές είναι εκείνοι που πραγματικά γνωρίζουν τις διαφορές μεταξύ των πυρίτιδων, αλλά και τους τρόπους αξιολόγησής τους. Η ουσία βρίσκεται στο να μην γίνεται αδιέξοδη αναζήτηση του τέλειου φυσιγγίου γιατί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Την επόμενη φορά που θα χάσετε ένα θήραμα ή δίσκο στο σκοπευτήριο μην αναζητάτε τα αίτια στο φυσίγγι. Καλό είναι να εστιάσετε σε άλλα σοβαρότερα θέματα. Μπορεί η τάδε πυρίτιδα να είναι καλή ή ακόμα και άριστη για εσάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος την γεμίζει θα είναι σε θέση να σας προσφέρει αυτό που ζητάτε από την συγκεκριμένη. Κάθε φυσίγγι είναι διαφορετικό και είναι σχεδόν απίθανο να βρεθούν δύο με ακριβώς ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά. Το ζητούμενο είναι τα φυσίγγια που ρίχνουμε να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερες αποκλείσεις μεταξύ τους. Πράγμα που πρακτικά στον κυνηγότοπο ή στους βατήρες του σκοπευτηρίου είναι μη μετρήσιμο αλλά ζητούμενο. Μόνο ο κατασκευαστής και η γραμμή παραγωγής που διαθέτει είναι σε θέση να μας το εγγυηθεί αυτό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλη κουβέντα σχετικά με τη ρίγα σκόπευσης

Η μεγάλη κουβέντα σχετικά με τη ρίγα σκόπευσης, είναι από τα αγαπημένες μεταξύ των κυνηγών, με τους θιασώτες της μίας ή της άλλης άποψης...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,920ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
34 ° C
35.8 °
32.5 °
30 %
6.7kmh
0 %
Πα
34 °
Σα
34 °
Κυ
31 °
Δε
31 °
Τρ
31 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ