Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήFabarm L4S Initial Maxi Hunter: Maxi όπλο σε mini τιμή...

Fabarm L4S Initial Maxi Hunter: Maxi όπλο σε mini τιμή…

|

 

- Advertisement -

 

Με άκρως δελεαστική τιμή, το γνωστό και καταξιωμένο Fabarm L4S, απαλλάσσεται από επουσιώδη αξεσουάρ και σημαντικό οικονομικό κόστος…

 

Του Σοφοκλή Κοσκινά

 

Με μεγάλη αποθήκη, τα τρία βασικότερα τσοκ και όλα τα απαραίτητα, το L4S είναι μια εξαιρετική πρόταση για όσους εκτιμούν την ποιότητα ενός από τα πιο γνωστά Ιταλικά όπλα που ξεχωρίζει για τον εξαιρετικό του σχεδιασμό και βέβαια τη μνημειώδη απόδοση της κάννης Tribore. 

Το L4S initial Maxi Hunter, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το L4S Black Hunter. Αντιθέτως γίνεται οικονομικά πιο προσιτό, χωρίς να χαθεί τίποτα από τις τεχνολογικές καινοτομίες του Black Hunter που χρησιμοποιεί το γνωστό  Ιταλικό εργοστάσιο.

Η διαφορά είναι ότι το μοντέλο Black παραδίδεται με πολυτελή βαλίτσα μεταφοράς και 5 τσοκ. Επίσης τα ξύλα του είναι σαφώς ποιοτικότερα και στη βάση έχει περισσότερα σκαλίσματα σε σύγκριση με το Initial. Ωστόσο έχουν μεταξύ τους οικονομική διαφορά, που προσεγγίζει τα 200 ευρώ περίπου. Το αν θα πρέπει να προτιμήσει κανείς το ένα η το άλλο, εναπόκειται ξεκάθαρα στη προσωπική του εκτίμηση και στο κατά πόσο θέλει τα ποιοτικότερα ξύλα, τα περισσότερα σκαλίσματα τη βαλίτσα μεταφοράς και τα 2 επιπλέον τσοκ. Το μοντέλο Initial είναι διαθέσιμο σε δυο εκδόσεις. Η μια, που είναι και αυτή που παρουσιάζουμε (Maxi), διαφέρει από το βασικό μοντέλο, γιατί συνοδεύεται από προσθήκη αποθήκης φυσιγγίων. Η διαφορά μεταξύ του Initial με το Initial Maxi, στο κόστος είναι 60 ευρώ.

 

Προέκταση αποθήκης

 

Για να μπορέσει να βιδώσει προέκταση φυσιγγίων στο μοντέλο Maxi η Fabarm επέλεξε να τοποθετήσει κάννη από το μοντέλο XLR. Η βίδα που συγκρατεί την κάννη στην βάση, βιδώνει απευθείας στην αποθήκη φυσιγγίων χωρίς να μεσολαβεί πίρος με σπείρωμα όπως στο μοντέλο Initial, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η τοποθέτηση της προσθήκης στην αποθήκη φυσιγγίων.

 

Εξελιγμένη τεχνολογία

 

Το όπλο λειτουργεί με αέρια όπως και όλα τα αυτογεμή του Ιταλικού εργοστασίου. Η Fabarm έχει επενδύσει σε αυτή την τεχνολογία και την εξελίσσει συνεχώς. Τα  εξαρτήματα των μηχανισμών είναι επικαλυμμένα από ζιρκόνιο και νικέλιο για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη αντίσταση σε οξειδώσεις από την ατμόσφαιρα και τα βλαβερά παράγωγα από την καύση της πυρίτιδας. Το ελατήριο επαναφοράς του κλείστρου είναι τοποθετημένο εμπρός (περιβάλλει την αποθήκη φυσιγγίων) για να μπορεί να καθαρίζεται και να ελέγχεται εύκολα. Το κλείστρο έχει επικαλυφθεί από τιτάνιο με την μέθοδο της ατμοποίησης. Το ίδιο ισχύει και για την λεπίδα (γλώσσα) μεταφοράς των φυσιγγίων από την αποθήκη στη θαλάμη της κάννης. Η κατασκευή του κλείστρου είναι πιο στιβαρή σε σχέση με τα όπλα που έχουν το ελατήριο επαναφοράς στο πίσω μέρος (μέσα στο κοντάκι), γιατί απουσιάζουν οι εγκοπές και γενικότερα δεν αφαιρείται μέταλλο για την τοποθέτηση μπιέλας (ουράς) που συνδέει το ελατήριο με το κλείστρο.

 

Το δυνατό χαρτί

 

Η τεχνολογία Tribore στην κάννη για την Fabarm είναι το δυνατό της χαρτί. Πρόκειται για την εσωτερική διαμόρφωση της κάννης που ξεκινά από τη θαλάμη με ένα ευρυγώνιο και μακρύ κώνο προσαρμογής. Ο αυλός της κάννης έχει διάμετρο 18,7 χιλιοστά. Στη συνέχεια υπάρχει ένα κωνικό τμήμα, που καταλήγει σε διάμετρο 18,4 και έχει μήκος 205 χιλιοστά, για να αποφευχθούν τυχόν απώλειες και να εξουδετερωθούν  και οι τάσεις εκτροπής των σκαγιών. Ακολουθεί ένα κυλινδρικό τμήμα μήκους 5 χιλιοστών πριν τα σκάγια οδηγηθούν στο τσοκ, το οποίο είναι τεχνολογίας HP (Hyperbolic Profile) με μήκος 82 χιλιοστών. Η προσωπική μας διαπίστωση είναι ότι όντως, οι κάννες αυτές κάνουν τη διαφορά στην τουφεκιά. Τα διαθέσιμα μήκη καννών είναι 61, 66 71 και 76 εκατοστά. Εσωτερικά η κάννη είναι χρωμιωμένη και έχει τη δυνατότητα να ρίξει και ατσάλινα σκάγια. Η θαλάμη έχει μήκος 76 χιλιοστά (magnum) και το όπλο έχει δοκιμαστεί στα 1630 bar στην Ιταλική τράπεζα δοκιμών. Το ύψος της δοκιμής πιέσεων στα 1630 bar αποτελεί άλλη μια καινοτομία της Fabarm, που εκτός από επιπλέον ασφάλεια για τον ιδιοκτήτη του όπλου, σημαίνει και επιπλέον κόστος της εταιρείας που καταβάλει στην κρατική τράπεζα δοκιμών. Οι κάννες της Fabarm κατασκευάζονται με την μέθοδο του βαθέως τρυπανισμού και  το εσωτερικό τους διαμορφώνεται από μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (CNC). Τα τσοκ που συνοδεύουν το όπλο είναι τρία. Το μήκος τους είναι 82 χιλιοστά. Το πάχος μετάλλου στα τοιχώματα των τσοκ είναι πολύ λεπτό με αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερο μέταλλο στα τοιχώματα της κάννης.

 

Που κρύβεται ο «διάβολος»;

 

Επειδή στις λεπτομέρειες κρύβεται ο «διάβολος», το Ιταλικό εργοστάσιο έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία σε αυτές. Οι αορτηριούχοι τοποθετούνται κουμπωτά σε βίδα και κοντάκι και μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα, πατώντας το κουμπί που τους απελευθερώνει. Πρωτότυπη και χρήσιμη πατέντα, ειδικά για εκείνους που δεν θέλουν αορτήρα στο όπλο τους, αλλά αν το αφήσουν χωρίς αυτόν, οι αορτηριούχοι χτυπούν προκαλώντας φθορά και ενοχλητικό θόρυβο. Οι επιπλέον λεπτομέρειες στις ψάθες συντελούν στο καλύτερο κράτημα του όπλου. Τα ξύλινα μέρη είναι φινιρισμένα με λινέλαιο και όχι με βερνίκι, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν τα χτυπήσουμε, η επισκευή τους είναι αρκετά ευκολότερη και πιο οικονομική.

 

Made in Italy

 

Η Fabarm αναγράφει ότι το όπλο κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία. Αυτό δεν είναι απλή αναφορά γιατί πέραν της ασφάλειας και των αυστηρών δοκιμών που έχουν επιβάλει οι Ιταλοί στην κατασκευή όπλων, υπάρχει και άλλη μια σειρά πραγμάτων, που έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών τις εφαρμογές τους, αλλά και την αισθητική, που θα πρέπει να είναι αντάξια της αναγραφής 100% made Italy. To Initial όπως και το Initial Maxi, αποτελούν δυο προτάσεις που είναι οικονομικότερες από τον «αδελφό» τους που είναι το L4S Black. Τo αν θα πρέπει να καταβάλλει κανείς τα επιπλέον 200 ευρώ, είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Ωστόσο υπάρχει πλέον η δυνατότητα να μπορεί κάποιος να αποκτήσει το καμάρι της Fabarm σε καλύτερη τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας αποχαιρετισμός στον Έτο…

Τα λίγα αυτά λόγια για τον Έτο δεν τα γράφω ούτε για να τον παινέψω (δεν θα το ήθελε), ούτε για να περηφανευτώ για...
37,594ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,931ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
197ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9,590ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
14 ° C
14.7 °
12 °
89 %
0.9kmh
20 %
Πα
16 °
Σα
16 °
Κυ
16 °
Δε
16 °
Τρ
11 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ