Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήBreda Altair: Απλό, φθηνό και λειτουργικό

Breda Altair: Απλό, φθηνό και λειτουργικό

|

- Advertisement -

Σε μια εποχή που ελληνική οικονομία περνά τη μεγαλύτερη δοκιμασία των τελευταίων 50 χρόνων, το ταμείο όλων των Ελλήνων, ήδη περιορίζει τα αποθέματά του και οι καταναλωτές προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με οικονομικές αγορές…

Τα κυνηγετικά όπλα δεν εξαιρούνται από τα ενδιαφέροντα των αγοραστών και μια μεγάλη κατηγορία καταναλωτών είναι οι κυνηγοί, οι οποίοι δυσκολεύονται μεν να πληρώσουν μεγάλα ποσά προκειμένου να αποκτήσουν ένα καλό όπλο, όμως οι ανάγκες υπάρχουν και οι αγορές μας τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά θα πρέπει να είναι έξυπνες. Έξυπνη αγορά όμως σημαίνει, αγορά που δεν θα μας αδειάσει το ταμείο, αλλά θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε κάτι που θα μας κάνει τη δουλειά μας.

Το Altair της Breda είναι ένα όπλο που μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Διατίθεται σε μήκη καννών 61, 66 και 71 cm. Tα τσοκ έχουν μήκος 5 cm και βιδώνουν εσωτερικά. Η εσωτερική διάμετρος των κυρίως τμημάτων της κάνης (αυλός) είναι 18,4mm στο όπλο της δοκιμής. Ενδέχεται να υπάρχουν και κάνες με αυλό 18,3mm. H θαλάμη έχει μήκος 76mm. Στο εσωτερικό της η κάνη είναι χρωμιωμένη. Η βάση είναι κατασκευασμένη από ergal. Οι διαστάσεις της είναι 20cm μήκος και 6cm ύψος.

Η σκανδαλοθήκη συγκρατείται στη βάση από ένα μόνο πίρο. Η ασφάλεια βρίσκεται στο πίσω μέρος του υποφυλακτήρα της σκανδάλης. Η βάση, όπως και όλο το όπλο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το χαμηλό βάρος. Η εξωτερική επικάλυψη της βάσης έχει γίνει με την τεχνική της ανοδίωσης και η απόχρωση είναι μαύρο ματ. Το μπουτόν απελευθέρωσης του κλείστρου είναι τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά.

Το Altair λειτουργεί με αέρια. Ιδιαίτερη μελέτη έχει γίνει στα εξαρτήματα του μηχανισμού για να επιτευχθεί ισορροπία βάρους. Το πιστόνι των αερίων είναι κατασκευασμένο από ειδικό τύπο αλουμινίου (υπάρχουν δύο έμβολα, για ελαφρές και βαριές γομώσεις αντίστοιχα). Το κοντάκι και η πάπια είναι κατασκευασμένα από ξύλο καρυδιάς επεξεργασμένο με λινέλαιο. Η λαβή στο κοντάκι είναι τύπου pistolet. Οι ψάθες είναι μεσαίας χάραξης. Για την αλλαγή κλίσεων στο κοντάκι υπάρχουν ειδικές φλάντζες. Το βάρος του όπλου χωρίς φυσίγγια, με κάνη 71 cm είναι 2960 gr. Η κάνη έχει βάρος 1.008 gr και η βάση 1.952 gr. Το όπλο παραδίδεται με 5 εσωτερικά τσοκ, κλειδί για τα τσοκ, δεύτερο πιστόνι αερίων, φλάτζες αλλαγής κλίσεων και οδηγίες χρήσης. Το Altair έχει δοκιμαστεί στα 1.370 bar. Η θαλάμη του έχει μήκος 76 mm. Το ALTAIR καλύπτεται από 3 χρόνια εγγύησης καλής λειτουργίας και υπάρχει πλήρης κάλυψη ανταλλακτικών.

Θέλετε κάτι φτηνό και αξιόπιστο, ελαφρύ και επώνυμο για το κυνήγι; Αγοράστε το Breda Altair. H πίστωση χρόνου, που δώσαμε στο συγκεκριμένο όπλο, μέχρι να συλλέξουμε σχόλια και πληροφορίες για την συμπεριφορά και την αξιοπιστία του, τελείωσε. Τα συμπεράσματα δικαιώνουν τα γραφόμενά μας, για το Altair όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελληνική αγορά. Δεν είναι το όπλο που θα σας προσφέρει την πιο σύγχρονη τεχνολογία, ούτε αυτό που θα το ζηλέψετε για την ομορφιά  ή τα στολίδια του. Είναι το “εργαλείο” που θα σας χαρίσει πολλά χρόνια απροβλημάτιστης λειτουργίας, καλές τουφεκιές, θα το ταλαιπωρήσετε, δεν θα σας “πονέσει” ότι ψιλογραντζουνίστηκε και δεν θα σας κοστίσει μια περιουσία για να το αποκτήσετε. Αν θέλετε όπλα προηγμένης τεχνολογίας με χρυσά ένθετα, εντυπωσιακά σκαλίσματα και ξύλα, μπορείτε να κοιτάξετε τα υπόλοιπα μοντέλα της Breda, δηλαδή Xantos, Echo κλπ.

Το Altair είναι το οικονομικό μοντέλο της Breda. Η ποιότητα του είναι Breda, όπως και οι εφαρμογές του. Ο μηχανισμός λειτουργίας (αέρια) συντελεί ουσιαστικά στην μείωση του λακτίσματος. Το έχουμε δοκιμάσει παλαιότερα στο σκοπευτήριο, το δοκιμάσαμε τώρα και στο κυνήγι. Λειτουργεί χωρίς προβλήματα εμπλοκών και μπορεί να ρίξει φυσίγγια απλά και magnum χωρίς να έχει πρόβλημα κλοτσήματος. Ως όπλο αερίων χρειάζεται συχνότερα καθορισμό συγκριτικά με τα όπλα αδρανείας, αλλά σε γενικές γραμμές είναι εύκολο στην συντήρησή του. Αποσυναρμολογείται και συναρμολογείται εύκολα και δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από τα άκρως απαραίτητα ώστε να λειτουργεί άψογα.

Κάννες υπάρχουν διαθέσιμες σε μήκη 61, 66 και 71 cm. Τα τσοκ βιδώνουν εσωτερικά. Η θαλάμη έχει μήκος 76 mm, η κάνη στο εσωτερικό της είναι χρωμιωμένη. Η διάμετρος του αυλού είναι 18,4mm, η σφραγίδα της Ιταλικής τράπεζας δοκιμών πιστοποιεί δοκιμή στα 1.370 Bars.

Λαμβάνοντας υπόψη την τιμή -λιγότερο από 800 ευρώ- θα πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για όπλο που προσφέρει αρκετά περισσότερα από αυτά που στοιχίζει. Παρά το γεγονός ότι το όπλο έχει βάρος 2.800 gr δεν κλωτσάει. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο όπλο αποτελεί πολύ καλή πρόταση για όσους θέλουν ένα φτηνό, αξιόπιστο όπλο που θα το χρησιμοποιούν για όλα τα κυνήγια τους. Δεν είναι ανάγκη να ψάχνετε να βρείτε ανώνυμα όπλα, αγνώστου προελεύσεως για να πετύχετε χαμηλή τιμή διακινδυνεύοντας να αγοράσετε κακή ποιότητα και αμφίβολη αξιοπιστία. Υπάρχει το Altair που προφέρει καλή ποιότητα, αξιοπιστία και πολύ καλή τιμή. Η Breda δεν χρειάζεται συστάσεις, ούτε χρειάζεται χρόνος για να μας αποδείξει ποια είναι.

Παιδιόθεν, είχα ένα συναισθηματικό δεσμό με το όνομα Breda. Το όπλο με το οποίο έριξα την πρώτη μου τουφεκιά (12άρι), ήταν το Argus του πατέρα μου, το οποίο αγοράστηκε στα 1958 από τον “Κάζο” (κατάστημα κυνηγετικών της εποχής) στη στοά Κοραή και Σταδίου. Έκτοτε θυμάμαι τον εαυτό μου να ανδρώνεται με το Breda στα χέρια και όλες οι ανεξίτηλες μνήμες από σπουδαίες τουφεκιές, έχουν την υπογραφή της. Το όπλο αυτό, γέρικο και ταλαιπωρημένο, το φυλάω σαν κόρη οφθαλμού στη σκληρή δερμάτινη θήκη του, που γράφει στο καπάκι με μπικ “Μιχάλης Ιορδάνογλου, Σινώπης 13). Μαζί του υπάρχουν μερικά προσωπικά αντικείμενα, του άνδρα που με έφερε σε τούτο τον κόσμο κι έχουν πάνω τους τη γυαλάδα από τα άγρια χέρια του και τη μυρωδιά του κορμιού του. Breda,  λοιπόν δεν είναι για μένα μάρκα, αλλά σύμβολο ζωής και κάθε φορά που αντικρίζω το λογότυπο, ή ακούω το όνομά της, νιώθω στο στήθος μια σύσπαση, κι ένα δάκρυ φτάνει στα μάτια μου.

Συναισθηματικά προκατειλημμένος λοιπόν, πιάνω κάθε όπλο της Breda με στοργή και το χειρίζομαι με αγάπη. Τούτο το τουφεκάκι, που έχει λίγο από Argus στην κοψιά, είναι όμορφο και καλοζυγισμένο. Τουφεκάει χωρίς να σε αιφνιδιάζει, και αλλάζει φυσίγγια με εξαιρετική ομαλότητα. Μου είναι τόσο οικείο, που αισθάνομαι σα να το είχα χρόνια και να κυνηγούσα μαζί του. Μου αρέσει που δεν έχει γυαλιστερά βερνίκια και περίπλοκα σκαλίσματα. Σίγουρα δε θα το συγκρίνω με τα πολύ ακριβότερα Benelli, Beretta, Browning, Winchester, Fabarm κλπ που έχουν μεγάλα τσόκ, μεγάλους αυλούς και περίτεχνα στολίδια. Η πρώτη αίσθηση ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς το μικρό του βάρος το κάνει πολύ ευχάριστο. Εξίσου ευχάριστο είναι το όπλο αυτό και κατά τη διάρκεια της επώμισης, καθώς δεν πετάγεται ανεξέλεγκτα και να σε υποχρεώνει να κάνεις διορθώσεις. Ξεκινώντας το κυνήγι έβαλα το έμβολο που συνοδεύει το όπλο για τις ελαφρές γομώσεις.

Οφείλω να ομολογήσω όμως, ότι το χαμηλό του βάρος, σε συνδυασμό με το έμβολο για τις ελαφρές γομώσεις το κάνει να κλοτσά, περισσότερο απ’ ότι θα ήθελα, αλλά δεν είχα μαζί στο κυνήγι το άλλο έμβολο, για να δοκιμάσω τη λειτουργικότητά του στα 33 γραμμάρια που χρησιμοποιήσαμε. Οι φίλοι μας πάντως, τους οποίους χρησιμοποιήσαμε επίσης ως δοκιμαστές το χαρακτήρισαν με τα καλύτερα λόγια. Είναι απλό όπλο, λειτουργικό και τίμιο. Δεν έχει φτάσει ακόμη κανένα χαλασμένο στα χέρια μου, από τους πολλούς που το αγόρασαν εδώ και τρία τέσσερα χρόνια που κυκλοφορεί. Αυτό σημαίνει ότι είναι και αξιόπιστο εκτός των άλλων. Καλό θα ήταν βέβαια να το συνόδευε και μια σκληρή θηκούλα για να βάζει κανείς με τάξη τα τσοκάκια, το κλειδί τους και καμιά βεργούλα για καθάρισμα. Λίγο νοικοκυρεμένα βρε αδελφέ κι ας στοίχιζε και 40 ευρώ παραπάνω. Δε θα τα χαλάγαμε εκεί. Τελικά το Altair είναι συμπαθητικό όπλο και τίμιο. Αν προσθέσει κανείς και την αξιοπιστία του και το χαμηλό του βάρος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει Value for money και έξυπνη αγορά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από γρίπη των πτηνών προσβλήθηκε κοριτσάκι 9 ετών

Από γρίπη των πτηνών προσβλήθηκε κοριτσάκι 9 ετών Οι επιστήμονες ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο ευρείας εξάπλωσης της νόσου στους ανθρώπους Έναν από τους χειρότερους υγειονομικά...
37,823ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,931ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
197ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
15ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
10,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
overcast clouds
10.6 ° C
12.4 °
7.2 °
85 %
1.3kmh
100 %
Σα
13 °
Κυ
12 °
Δε
9 °
Τρ
11 °
Τε
7 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ