Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήBeretta A400 Xtreme Unico Plus: Το βαρύ πυροβολικό

Beretta A400 Xtreme Unico Plus: Το βαρύ πυροβολικό

|

- Advertisement -

 

Με σαφή επιδίωξη να προσφέρει ένα όπλο για όλες τις χρήσεις, η BERETTAπαρουσίασε το Α400 XtremeUnicoPlus

 

Πρόκειται για το βαρύ πυροβολικό της Ιταλικής εταιρείας, το οποίο τα έχει όλα. Είναι ένα όπλο το οποίο συγκεντρώνει όλη τη σύγχρονη τεχνολογία και τις εξελίξεις που προκύπτουν από τη συνεχή έρευνα και την παρακολούθηση των αναγκών της κυνηγετικής αγοράς.

 

Τεχνολογία αιχμής

 

Ευρεσιτεχνίεςόπως KickOff3, Steelium, MicroCore, Bling, Hp,B-lock, Aqua, Supermagnum κλπ συγκεντρώνονται σε ένα όπλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδος κυνηγίου.

  • Το KickOff3 είναι ένα υδραυλικό σύστημα απορρόφησης της ανάκρουσης βασισμένο στην τεχνολογία της ανάρτησης των αυτοκινήτων. Το σύστημα αυτό μειώνει την ανάκρουση τουλάχιστον κατά 44%.
  • Steelium,είναι ένα πατενταρισμένο κράμα τριών μετάλλων, με το οποίο κατασκευάζονται οι κάννες της Berettaκαι διαμορφώνονται με ψυχρή εξέλαση. Αποτέλεσμα είναι η υψηλή αντίσταση στην παραμόρφωση και η μεγάλη μακροζωία.
  • Microcore, είναι η τεχνολογία στην κατασκευή του πέλματος, το οποίο είναι ιδιαίτερα μαλακό, ελαφρύ και με εξωτερική επιφάνεια η οποία διευκολύνει τη γρήγορη επώμιση, διότι δεν κολλάει στα ρούχα.
  • Blingείναι η ταχύτητα λειτουργίας που διαρκεί όσοένα «βλεφάρισμα».Το όπλο αυτό έχει τη δυνατότητα να πυροδοτήσει τέσσερα φυσίγγια σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.
  • HP(HiPerformance) είναι η τεχνολογία στην κατασκευή του εσωτερικού της κάννης και των τσοκ,που εγγυάται την καλή απόδοση με μολύβδινα,ακόμη και με ατσάλινα σκάγια.
  • B-lockείναι ένα νέο σύστημα αποσυναρμολόγησης που αντικαθιστά την κλασική βίδα η οποία συγκρατεί την κάννη στην βάση. Με το σύστημα αυτό, η σύνδεση και η αποσύνδεση, γίνονται με μια μόνο κίνηση.
  • Aqua είναι η επιπλέον προστασία από την υγρασία και το νερό που έχουν όλα τα μεταλλικά εξαρτήματα του όπλου.
  • Supermagnum, είναι η θαλάμη που έχει μήκος 89 χιλιοστά και μπορεί να ρίξει όλα τα φυσίγγια της αγοράς.

 

Όλα σε ένα

 

Ίσως να είναι κουραστικό και μόνο να διαβάσει κανείς όλες αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που εφαρμόζονταιστο συγκεκριμένο όπλο. Όλα όμως είναι χρήσιμα και αποδεικνύουν ότι τα σύγχρονα όπλα δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνα της παλαιάς τεχνολογίας. Το πιο σημαντικό είναι, ότι ο κάτοχος του δεν πρέπει να κάνει απολύτως τίποτα για να ενεργοποιήσει ή να ρυθμίσει κάτι από αυτά. Δεν έχει παρά να βάζει φυσίγγια στην θαλάμη με όποια σειρά θέλει, απλά, magnumακόμη και supermagnum και πατάει την σκανδάλη. Το όπλο λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα και το σύστημα μείωσης της ανάκρουσης κάνει όλα τα φυσίγγια, βαριά ή ελαφρά να μοιάζουν ίδια.

Με το συγκεκριμένο μοντέλο, η Ιταλική εταιρεία χτυπά την πόρτα της μεγάλης αγοράς (ΗΠΑ) και συγκεκριμένα την μεγαλύτερη μερίδα κυνηγών που ασχολούνται με το κυνήγι των υδροβίων. Ωστόσο δίνει και στην αγορά γενικότερα, ένα ολοκληρωμένο όπλο για εκείνους που ζητάνε τα πάντα.

 

Που διαφέρει…

 

Η βασικές αλλαγές σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Α400, είναι στο πιστόνι και στον μαστό της κάννης. Για να μπορεί το όπλο να λειτουργεί ομαλά με κάθε διαφορετική γόμωση, η Berettaμετά από δοκιμές κατέληξε να χρησιμοποιήσει το γνωστό από τα προηγούμενα SuperMagnumσύστημα, με έμβολο και μαστό μεγάλης διαμέτρου. Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιήθηκε,γιατί με αυτή το όπλο λειτουργούσε χωρίς προβλήματα στις supermagnum γομώσεις. Παράλληλα με το σύστημα αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όσες χώρες δεν υπάρχει περιορισμός χωρητικότητας φυσιγγίων, να χρησιμοποιήσουν προέκταση αποθήκης.

Το ελατήριο επαναφοράς του κλείστρου είναι τοποθετημένο εμπρός και περιβάλει την αποθήκη για να μπορεί να γίνεται εύκολα ο καθαρισμός του στην περίπτωση που εισχωρήσουν νερά στους μηχανισμούς λειτουργίας, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρει το κέντρο βάρους του όπλου στο κέντρο. Όλα τα εσωτερικά εξαρτήματα είναι επιμεταλλωμένα (επικάλυψη χρωμίου, ζιρκονίου κτλ) για να έχουν μεγαλύτερη αντίσταση στην διάβρωση. Το βάρος του όπλου με κάννη 71 εκατοστά είναι 3.400 γραμμάρια.

 

Προτεραιότητα στην εργονομία.

 

Κάθε λεπτομέρεια είναι προσεγμένη και παράλληλα σχεδιασμένη για να προσφέρει άριστη εργονομία. Τα ελαστικά επιθέματα σε κοντάκι και πάπια, προσφέρουν σταθερό κράτημα, ακόμα και αν τα χέρια είναι βρεγμένα έστω κι αν ο κυνηγός φοράει γάντια. Ο μοχλός όπλισης και το πλαϊνό μπουτόν απελευθέρωσης του κλείστρου,έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος και μπορεί ο κυνηγός να τα χειρίζεται εύκολα ακόμα και αν φοράει πολύ χοντρά γάντια. Οι φλάντζες αλλαγής κλίσεων, θα βοηθήσουν όσους θέλουν να φέρουν το κοντάκι στα δικά τους μέτρα.

Το σύστημα Kickoff 3, δεν απορροφά μόνο την ανάκρουση αλλά βοηθάει πολύ στη δεύτερη βολή, εφόσον δεν χρειάζεται μεγάλη διόρθωση σκόπευσης, όταν χρησιμοποιούμε πολύ δυνατά φυσίγγια. Επιπρόσθετα μειώνει ουσιαστικά και την αναπήδηση του στομίου της κάννης. Η συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση του όπλου γίνεται με μια μικρή περιστροφή του «πώματος» που αντικατέστησε την κλασική βίδα.

 

Απόδοση

 

Τα τσοκ έχουν μήκος 9 εκατοστά και είναι τύπου OptimaPlusHP. Ο αυλός της κάννης έχει διάμετρο 18,6 χιλιοστά. Η κατασκευή της γίνεται με τις τεχνολογίες Steelium και Unico που και οι δυο εγγυούνται το καλύτερο βλητικό αποτέλεσμα. Τα διαθέσιμα μήκη καννών είναι  66, 71 και 76 εκατοστά. Μπορεί να ρίξει με οποιαδήποτε σειρά απλά , magnum και supermagnum φυσίγγια, χωρίς να χρειάζεται καμία απολύτως ρύθμιση. Η καλή απόδοση της κάννης, δεν περιορίζεται μόνο στην χρήση μολύβδινων σκαγιών. Έχει μελετηθεί ώστε να αποδίδει τα μέγιστα και με  χρήση ατσάλινων. Όλα αυτά μαζί συντελούν στο να προσφέρουν στον κάτοχο του όπλου, εγγυημένο βλητικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τα φυσίγγια που θα χρησιμοποιήσει. Το Α400 XtremeUnicoPlus καλύπτεται από 3 χρόνια εγγύηση και η προτεινόμενη λιανική τιμή του είναι 2540 ευρώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από γρίπη των πτηνών προσβλήθηκε κοριτσάκι 9 ετών

Από γρίπη των πτηνών προσβλήθηκε κοριτσάκι 9 ετών Οι επιστήμονες ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο ευρείας εξάπλωσης της νόσου στους ανθρώπους Έναν από τους χειρότερους υγειονομικά...
37,825ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,931ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
197ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
15ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
10,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
overcast clouds
10.6 ° C
12.4 °
7.2 °
85 %
1.3kmh
100 %
Σα
13 °
Κυ
12 °
Δε
9 °
Τρ
11 °
Τε
7 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ