Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΑναζητώντας αυτό που «μου ταιριάζει»…

Αναζητώντας αυτό που «μου ταιριάζει»…

|

- Advertisement -

 

Είναι διαφορετικό πράγμα το «μου αρέσει» και διαφορετικό το «μου ταιριάζει». Αν αυτά τα δυο συνδυάζονται τότε σίγουρα αγοράζετε το ιδανικό όπλο. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να τεθούν προτεραιότητες.

«Πρόκειται να αγοράσω ένα όπλο και είμαι μεταξύ δύο…». Και καλά όταν αυτός που απευθύνει το ερώτημα περιορίζεται στα δύο όπλα. Έλα, όμως, που υπάρχουν και περιπτώσεις που το ερώτημα επεκτείνεται και περιλαμβάνει τρία, τέσσερα ή και περισσότερα όπλα;

Επίσκεψη στο κατάστημα

Αυτό που εμείς προτείνουμε, όταν υπάρχουν τέτοια διλλήματα και προβληματισμοί είναι να επισκεφθεί ο υποψήφιος αγοραστής ένα κυνηγετικό κατάστημα, να πιάσει τα όπλα στα χέρια του και όποιο του ταιριάζει να το αγοράσει. Βέβαια σε όλα τα καταστήματα δεν είναι διαθέσιμα όλα τα μοντέλα και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Αλλά, όλο και θα βρει κάποιο που του ταιριάζει. Εδώ, όμως, θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης, τι σημαίνει «μου ταιριάζει»…

- Advertisement -

Αν σημείο αναφοράς είναι τα αυτογεμή όπλα, το θέμα «μου ταιριάζει», λύνεται σχετικά εύκολα. Από τη στιγμή που τα αυτογεμή διαθέτουν φλάντζες, εύκολα μπορεί ο κάτοχος του όπλου να το φέρει στα μέτρα του. Στα δίκαννα η εφαρμογή στα μέτρα του κατόχου είναι πιο περίπλοκη υπόθεση και το θέμα αυτό θα πρέπει να απασχολήσει ουσιαστικά τον ενδιαφερόμενο.

Τα «σωστά» μέτρα

Με δεδομένο ότι κάποιοι κυνηγοί δεν γνωρίζουν ποια είναι τα “σωστά” μέτρα για το κοντάκι, η κατάλληλη επιλογή για αυτούς είναι η αγορά ενός όπλου που δίνει την δυνατότητα να αλλάξουν εύκολα τις κλίσεις στο κοντάκι. Σ’ ένα τέτοιο όπλο, ο κυνηγός θα μπορεί να παρέμβει εύκολα στις κλίσεις και να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις, αφού προηγουμένως έχει αποκτήσει σταθερή επώμιση, ή όταν κάποιος, πραγματικά ειδικός, του υποδείξει τις σωστές κλίσεις.

Η καλή εφαρμογή του όπλου, είναι ένα άλλο κεφαλαιώδες ζήτημα. Η απόσταση μεταξύ λαβής και σκανδάλης είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Το πάχος στην περιφέρεια της λαβής είναι εξίσου σημαντικό, όπως και το σχήμα και μέγεθος της πάπιας. Οι σωματικές διαστάσεις διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα όπλα μαζικής παραγωγής λειτουργούν στο κομμάτι αυτό λαμβάνοντας υπόψη τους το μέσο όρο. Έτσι, είναι απολύτως κατανοητό ότι είναι διαφορετική η αίσθηση που προσφέρει ένα όπλο στα χέρια του ενός κυνηγού, σε σχέση με την αίσθηση στα χέρια ενός άλλους.

Στο ερώτημα, «δεν μπορώ να βρω το όπλο που με ενδιαφέρει στην περιοχή μου για να το πιάσω στα χέρια μου», δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Ίσως το να απευθυνθείτε σε κάποιο φίλο ή γνωστό που έχει ήδη το συγκεκριμένο όπλο που κι εσείς θέλετε ν’ αγοράσετε, να είναι και η μοναδική λύση ώστε να το πιάσετε στα χέρια σας, να επωμίσετε, ακόμη και να ρίξετε μερικά φυσίγγια, κι έτσι να κρίνετε αν θα το αγοράσετε ή όχι.

Τι κάνετε σε μία τέτοια περίπτωση; Πιάστε τη λαβή με το χέρι σας και ελέγξτε πόσο ταιριάζει στην παλάμη σας. Τι αίσθηση σας δίνει…

Το δάχτυλο στη σκανδάλη

Τοποθετήστε το δάχτυλό σας στη σκανδάλη εξετάζοντας αν φτάνει άνετα το δάχτυλό σας να χειριστεί τη σκανδάλη. Αν είναι πολύ κοντά η σκανδάλη με αποτέλεσμα να μπαίνει σχεδόν όλο το δάχτυλό σας σημαίνει ότι η απόσταση λαβής από τη σκανδάλη είναι μικρή σε σχέση με το μήκος των δακτύλων σας.

Η περιφέρεια της λαβής στο κοντάκι πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος της παλάμης σας. Και η αίσθηση που προσφέρει το κράτημα της πάπιας είναι σημαντική. Δεν αρκεί να κρατάτε ένα όπλο στα χέρια σας, πρέπει τα σημεία κρατήματος να σας βοηθούν στον εύκολο χειρισμό του όπλου.  Το αν βγάζει η κάννη καλές τουφεκιές είναι σαφώς ένα θέμα που πρέπει να σας απασχολήσει, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό για να έχετε ένα όπλο που θα σας παρέχει αυτό που αναζητάτε.

Εγγύηση καλής λειτουργίας και αξιοπιστία

Όταν μιλάμε για όπλα που καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας, τα αντιπροσωπεύουν σοβαρές εταιρείες και καλύπτονται από ανταλλακτικά. Πλέον μπαίνει σε δεύτερη μοίρα το ερώτημα αν είναι αξιόπιστα. Άλλωστε τώρα με το διαδίκτυο υπάρχει η δυνατότητα να πληροφορηθείτε για τέτοια θέματα. Σε ότι αφορά όμως το κομμάτι του ποιο όπλο σας ταιριάζει αυτό δεν μπορεί να σας το πει κανείς. Μόνη σας θα δώσετε την απάντηση πιάνοντας το όπλο στα χέρια σας και εξετάζοντας με τα σωστά κριτήρια κατά πόσο σας ταιριάζει. Δεν είναι όλα τα όπλα ίδια, διαφορές υπάρχουν μεταξύ τους και όχι μόνο στις κλίσεις του κοντακίου. Είναι διαφορετικό πράγμα το «μου αρέσει» και διαφορετικό το «μου ταιριάζει». Αν αυτά τα δυο συνδυάζονται τότε σίγουρα αγοράζετε το ιδανικό όπλο. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να τεθούν προτεραιότητες.

Δείτε ΕΔΩ τα Πλάνα Συνδρομών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Οκτώβρης των φερματζήδων…

Οκτώβρης και η δράση για τους κυνηγούς ξεκινά! Βέβαια το γουρούνι και ο λαγός έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά η εκκίνηση για την πέρδικα οριοθετείται...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,510ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
28.3 ° C
29.5 °
27.3 °
36 %
6.2kmh
20 %
Κυ
29 °
Δε
27 °
Τρ
24 °
Τε
22 °
Πε
22 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ