spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΌπλα-ΒλητικήΤα καλύτερα αυτογεμή του 2021

Τα καλύτερα αυτογεμή του 2021

|

Το kynigesia.gr επέλεξε για εσάς τέσσερα μοντέλα που ξεχώρισαν και σας τα παρουσιάζει…

Το Shot Show, είναι η έκθεση όπλων που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στο Λας Βέγκας των Η.Π.Α. και πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι δυσκολίες που υπήρξαν λόγω covid 19, δεν εμπόδισαν τις κορυφαίες βιομηχανίες να παρουσιάσουν αρκετά νέα όπλα που ενδεχομένως να καθορίσουν το μέλλον στον τομέα της οπλοκατασκευής. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά νέες εκδόσεις μοντέλων που βρίσκονται στην κυκλοφορία, αλλά έχουν υποστεί σημαντικές βελτιώσεις.

Στην έκθεση shot show δεν υπήρχαν μόνο λειόκαννα όπλα. Στο συνεδριακό – εκθεσιακό κέντρο Sands παρουσιάσθηκαν όλα τα όπλα που μπορεί να αγοράσει ο Αμερικανός πολίτης και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν πιστόλια, περίστροφα, ραβδωτά και άλλα πολλά. Παράλληλα στην έκθεση αυτή παρουσιάσθηκαν και πολλά περιφερειακά (αξεσουάρ) που αφορούν σε όλους τους τύπους όπλων.

Browning Maxus II

Ακόμη καλύτερο με σημαντικές βελτιώσεις

Το μεγάλο νέο για τον χώρο του κυνηγετικού όπλου, με βάση την προτίμηση των Αμερικανών κατασκευαστών, είναι το Browning Maxus II. Πρόκειται για μια ενημερωμένη έκδοση του κορυφαίου αυτογεμούς που λειτουργεί με αέρια. Δημοφιλή χαρακτηριστικά που το είχαν ξεχωρίσει ήταν:

  • Η τεχνολογία TurnKey που σχετίζεται με την άμεση διεύρυνση της χωρητικότητας της αποθήκης φυσιγγίων στην περίπτωση που ο κυνηγός το επιλέξει. Κάτι, βεβαίως, που δεν έχει ενδιαφέρον για τον Έλληνα κυνηγό από τη στιγμή που η χωρητικότητα της αποθήκης φυσιγγίων, βάση νόμου, είναι στα 2 φυσίγγια.
  • Το πέλμα ανάκρουσης Inflex.
  • Η θύρα ταχείας φόρτωσης.
  • Ο διακόπτης που σταματά την τροφοδοσία φυσιγγίων από την αποθήκη.

Στο Maxus II έχει προστεθεί ένας μεγαλύτερος σε μέγεθος λεβιές χειρισμού του κλείστρου και ένα μαλακό ένθετο στο χτένι του κοντακίου για περαιτέρω μείωση της ανάκρουσης.  Άλλη μια σημαντική αλλαγή είναι ότι καταργεί το σύστημα κλειδώματος της πάπιας αντικαθιστώντας το με ένα συμβατικό βιδωτό καπάκι. Θα διατίθεται σε μαύρο συνθετικό, camo και σπορ μοντέλο με κοντάκι και πάπια κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα.

Benelli Super Black Eagle

Με κοντάκι και πάπια από ανθρακονήματα

Το πρώτο αυτογεμές 3 ιντσών, το Super Black Eagle, έκανε το όνομα της Benelli πολύ οικείο στους Αμερικανούς κυνηγούς, και ειδικά σε εκείνους που ασχολούνται επισταμένα με το κυνήγι υδρόβιων. Ένα κυνήγι που συνήθως γίνεται στους βάλτους κάτω από δύσκολες συνθήκες. Φέτος, τα μοντέλα αυτά έχουν επιπρόσθετα κοντάκι και πάπια από ανθρακονήματα, πέλμα στο κοντάκι ComforTech που μειώνει την ανάκρουση και μεγαλύτερα σε μέγεθος χειριστήρια. Όσον αφορά τη βίδα που συγκρατεί την πάπια στο κοντάκι, είναι τύπου Easy Lock, προσφέροντας ευκολία στην συναρμολόγηση – αποσυναρμολόγηση του όπλου.

Το 3-ιντσών σε διαμέτρημα 12 Super Black Eagle δίνει την ευκαιρία στους κυνηγούς του βάλτου που δεν χτυπούν μεγάλα σε μέγεθος υδρόβια, να έχουν ένα όπλο ελαφρύτερο και να χρησιμοποιούν πιο οικονομικά φυσίγγια. Τα όπλα θα κατασκευάζονται με συνθετικό κοντάκι και πάπια σε χρώμα μαύρο και Optifade camo.

Stoeger 3500 Snow Goose

Με μεγάλη λαβή στο κοντάκι για ευκολότερο χειρισμό

Το τουρκικής κατασκευής αυτογεμές λειτουργεί με αδράνεια και φέρει το σήμα της  Stoeger, η οποία ανήκει στο όμιλο Beretta. Στο Shot Swow η εταιρία παρουσίασε μία ειδική έκδοση για το 2021, που από το όνομά της, snow, και μόνο, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το που απευθύνεται. Φυσικά σε κυνηγούς που ειδικεύονται σε θηράματα που τα βρίσκουν στα χιόνια.

 

Το όπλο διαθέτει μεγάλη αποθήκη χωρητικότητας 10 φυσιγγίων και έχει μεγάλη λαβή στο κοντάκι που παραπέμπει σε πολεμικό όπλο. Αυτή βοηθάει τον  χειριστή να μπορεί να το ελέγχει ευκολότερα, ειδικά στην περίπτωση που θέλει να βάλει γρήγορα φυσίγγια στην αποθήκη. Παραδίδεται με 5 τσοκ για να καλύπτει τις ανάγκες των κυνηγών ανάλογα τις αποστάσεις που πυροβολούν. Τα μεταλλικά μέρη του όπλου είναι βαμμένα με κεραμική βαφή για να αντέχει στην διάβρωση και τις κακουχίες από τα χτυπήματα. 

Franchi Affinity 3 Turkey Elite

Kορυφαία θέση στις προτιμήσεις των Αμερικανών κυνηγών 

Το δημοφιλές αυτογεμές Affinity inertia, σε έκδοση για το κυνήγι της γαλοπούλας (αγριόγαλος),  κέρδισε τις εντυπώσεις και με βάση τη βαθμολογία του, πήρε την 4η θέση στις προτιμήσεις των Αμερικανών κυνηγών. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει κάννη μήκους 61 εκατοστών και τα εσωτερικά βιδωτά τσοκ προέρχονται από την εταιρεία Rhino. Στην ράγα Picatinny που έχει τοποθετηθεί στο επάνω μέρος της βάσης, υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν αρκετά σκοπευτικά βοηθήματα. Τα μεταλλικά μέρη καλύπτονται από κεραμική βαφή σε χρωματισμό Midnight Bronze Cerakote. Κοντάκι και πάπια είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά και καλύπτονται από παραλλαγή  Optifade Subalpine camo. Διατίθεται σε μοντέλα 3 ιντσών σε διαμέτρημα 12 και 20.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ