Ο ρόλος της προσκόπευσης

- Advertisement -

 

Σε ένα φυσίγγι με 28 γραμμάρια σκάγια, η άτρακτος στα 25 μέτρα δεν μπορεί να έχει μήκος πάνω από 1,2 μέτρα. Αυτό το μήκος της δέσμης θα μας δώσει μία μείωση της τάξης του 5 – 8% στον κύκλο κατανομής των σκαγιών σε βολές τραβέρσες.

Αν έχουμε στα 35 μ. σε κύκλο με διάμετρο 76 εκ., το 75% από το σύνολο των σκαγιών που υπάρχει στη γόμωση στις τραβέρσες θα έχουμε μείωση της απόδοσης κατά 5 – 8%. Αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη όταν κάποιος επιλέγει φυσίγγια για τις τουφεκιές στο καρτέρι και γενικότερα σε μακρινές αποστάσεις. Όταν το μήκος δέσμης είναι στα 4 μέτρα, η αποδοτικότητα της τουφεκιάς μειώνεται κατά 15%. Πρέπει να γνωρίζετε, ότι η στήλη των σκαγιών ταξιδεύει προς το στόχο περίπου δέκα φορές ταχύτερα απ’ ότι ταξιδεύει το πουλί.

Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη προσκόπευση απ’ όση χρειάζεται, τότε το κύριο τμήμα της τουφεκιάς θα περάσει μπροστά, πριν ακόμη φτάσει ο στόχος μας στο κέντρο της ατράκτου που εκεί βρίσκεται και το κυρίως μέρος της τουφεκιάς. Κατά συνέπεια, στην περίπτωση της λάθους εκτίμησης της προσκόπευσης, ο στόχος του θα βληθεί από τα διάσπαρτα σκάγια που ακολουθούν κάπου πίσω και γύρω από το κυρίως σύννεφο της ατράκτου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των θηραμάτων.

breda
35,950ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,822ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,870ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
28.2 ° C
29.8 °
25.9 °
45 %
4.9kmh
0 %
Τρ
28 °
Τε
30 °
Πε
31 °
Πα
31 °
Σα
30 °

ΔΗΜΟΦΙΛΗ