Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚυνοφιλίαΣκύλος10 λόγοι για τους οποίους ουρλιάζουν τα σκυλιά

10 λόγοι για τους οποίους ουρλιάζουν τα σκυλιά

|

Είστε περίεργοι να μάθετε γιατί ουρλιάζουν τα σκυλιά (και γιατί ουρλιάζουν κυρίως τη νύχτα); Η πιο αποδεκτή εξήγηση είναι ότι οι σκύλοι, ως απόγονοι λύκων, εξακολουθούν να φέρουν ορισμένα χαρακτηριστικά λύκου και το ουρλιαχτό είναι ένα από αυτά.

Αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα σκυλιά ουρλιάζουν – ας τους ρίξουμε μια ματιά.

10 λόγοι που ουρλιάζουν τα σκυλιά
 1. Φωνητική Επικοινωνία
 2. Εδαφική Παρουσία
 3. Άγχος Αποχωρισμού αγέλης
 4. Άγχος αποχωρισμού ιδιοκτήτη
 5. Αναζήτηση προσοχής
 6. Δυσφορία απομόνωσης
 7. Επιτυχία και ενθουσιασμός
 8. Ιατρικά Θέματα
 9. Αναστάτωση ή ερεθισμός
 10. Θόρυβοι ή ήχοι υψηλής συχνότητας
1. Φωνητική Επικοινωνία

Το ουρλιαχτό ενός λύκου είναι ο φυσικός του τρόπος να επικοινωνεί φωνητικά στη φύση. Οι λύκοι ουρλιάζουν για να στείλουν ένα μήνυμα στα χωρισμένα μέλη της αγέλης τους, ενημερώνοντάς τους για την παρουσία και την τρέχουσα τοποθεσία τους – αυτή η μέθοδος τους βοηθά να βρουν ο ένας τον άλλον. Τα σκυλιά έχουν κληρονομήσει αυτή τη συμπεριφορά από τους προγόνους τους.

10 λόγοι για τους οποίους ουρλιάζουν τα σκυλιά

2. Εδαφική Παρουσία
- Advertisement -

Η εδαφική συμπεριφορά είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που κληρονόμησαν οι σκύλοι από τους λύκους. Όπως οι λύκοι, τα σκυλιά ζουν σε αγέλη και υπερασπίζονται τα όριά τους. Όταν παρατηρούν ή υποψιάζονται ότι ένας σκύλος από μια άλλη αγέλη παραβιάζει τα όριά τους, πυροδοτούν ένα ουρλιαχτό για να προειδοποιήσουν αυτόν τον σκύλο και να ενημερώσουν τα μέλη της αγέλης τους.

10 λόγοι για τους οποίους ουρλιάζουν τα σκυλιά

3. Άγχος Αποχωρισμού αγέλης

Τα σκυλιά είναι από τη φύση τους ζώα αγέλης και έχουν μια έντονη αίσθηση του άγχους αποχωρισμού. Όταν νιώθουν χωρισμένοι από το κοπάδι τους ή όταν λείπει κάποιο μέλος από την αγέλη τους, πυροδοτούν ένα ουρλιαχτό σαν να λένε, «Είμαι εδώ – πού είσαι;»

Ανάλογη συμπεριφορά παρατηρείται και σε αδέσποτα σκυλιά. Όταν βρεθούν χωρισμένα από τις αγέλες τους ή όταν παρατηρήσουν ότι λείπει κάποιο μέλος της αγέλης, σίγουρα ουρλιάζουν. Μπορεί επίσης να έχετε παρατηρήσει ότι τα αδέσποτα κουτάβια αρχίζουν να ουρλιάζουν όταν περιμένουν τη μητέρα τους.

10 λόγοι για τους οποίους ουρλιάζουν τα σκυλιά

 

4. Άγχος αποχωρισμού ιδιοκτήτη

Τα σκυλιά είναι πιστοί, στοργικοί και συναισθηματικοί σύντροφοι. Είναι βαθιά δεμένοι με τους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους. Όταν νιώθουν μια αίσθηση χωρισμού, ουρλιάζουν. Κανονικά, όταν παίρνετε το σκυλί σας σε ένα νέο μέρος, αυτό θα απολαμβάνει τη νέα κατοικία όσο είστε κοντά του.. Αλλά μόλις αφήσετε το σκυλί σας μόνο του, θα νιώσει άγχος αποχωρισμού και μπορεί να αρχίσει να ουρλιάζει.

10 λόγοι για τους οποίους ουρλιάζουν τα σκυλιά

 

5. Αναζήτηση προσοχής

Τα σκυλιά είναι πάντα πρόθυμα να τραβούν την προσοχή σας. Όταν τους λείπει η σωματική άσκηση ή αισθάνονται νευρικά, μπορεί να χρειάζονται ακόμη περισσότερη προσοχή και μερικές φορές μπορεί να κάνουν διάφορα κόλπα για να σας κάνουν να τα παρατηρήσετε. Εάν οι ανάγκες τους δεν ικανοποιούνται, μπορεί να αναπτύξουν προβλήματα συμπεριφοράς. Τέτοιες συμπεριφορές μπορεί να περιλαμβάνουν ένα επαναλαμβανόμενο ήπιο ουρλιαχτό, που είναι ο φυσικός τρόπος του σκύλου σας να ζητά την προσοχή σας.

6. Δυσφορία απομόνωσης

Εάν ένας σκύλος μείνει μόνος του για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αισθανθεί απομονωμένος και να αναπτύξει ασυνήθιστες συνήθειες. Έχετε αφήσει ποτέ το σκυλί σας μόνο του στο σπίτι και μετά επιστρέψατε για να διαπιστώσετε ότι αυτό είχε καταστρέψει τα έπιπλα και είχε λερώσει το χαλί; Ο γείτονάς σας πιθανώς παραπονέθηκε για το σκυλί σας που ουρλιάζει και κάνει θορύβους. Το άγχος της απομόνωσης είναι ένα κοινό πρόβλημα για όλα τα σκυλιά και θα αρχίσουν να ουρλιάζουν και να συμπεριφέρονται με απρόβλεπτο τρόπο εάν μείνουν μόνα.

7. Επιτυχία και ενθουσιασμός

Όταν ο σκύλος σας πετυχαίνει κάτι ή αισθάνεται ενθουσιασμένος, μπορεί να του αρέσει να επιδεικνύεται και να λαμβάνει επαίνους. Αλλά αν δεν το προσέξετε, μπορεί να ουρλιάζει, γιατί το ουρλιαχτό είναι ο φυσικός τρόπος φωνητικής επικοινωνίας ενός σκύλου. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι κάποιοι κυνηγετικοί σκύλοι συνήθως ουρλιάζουν όταν έχουν εντοπίσει κάποιο θήραμα ή έχουν πετύχει το κυνήγι τους. Νιώθουν ενθουσιασμένοι και τους αρέσει να επικοινωνούν με την επιτυχία τους – θέλουν απλώς λίγη εκτίμηση, πράγμα που σημαίνει ότι θα αρχίσουν να ουρλιάζουν για να το μεταφέρουν στον ιδιοκτήτη τους.

10 λόγοι για τους οποίους ουρλιάζουν τα σκυλιά
Ένας σκύλος έτοιμος να κάνει έλκηθρο και να ουρλιάζει με ενθουσιασμό.
8. Ιατρικά Θέματα

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τα αδέσποτα σκυλιά ουρλιάζουν όταν έχουν τραυματιστεί κατά λάθος. Μερικές φορές ο σκύλος σας μπορεί να ουρλιάζει λόγω ασθένειας: Κάτι μπορεί να είναι σωματικά λάθος και μπορεί να υποφέρει από εσωτερικό πόνο. Αν λοιπόν ο σκύλος σας ουρλιάζει συνεχώς, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι άρρωστος και να ελέγξετε για τυχόν σωματικούς τραυματισμούς. Εάν ο σκύλος έχει εμφανή τραυματισμούς, τότε πρέπει να επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας.

9. Αίσθημα αναστάτωσης ή ερεθισμού

Εάν ο σκύλος σας αισθάνεται ενοχλημένος ή λυπημένος, μπορεί να ουρλιάζει. Για μερικούς σκύλους, η μουσική (ειδικά τα όργανα όπως το πνευστό όργανο) είναι ένας ενοχλητικός θόρυβος και αν τον ακούνε συνεχώς, μπορεί να προκαλέσει ένα ουρλιαχτό. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι ήχοι που μπορεί να τους ενοχλήσουν όπως ξυπνητήρια, ηλεκτρονικά μπιπ και σειρήνες.

10 λόγοι για τους οποίους ουρλιάζουν τα σκυλιά
Ένα σκυλί ερεθισμένο από τον ήχο ενός πνευστού οργάνου
10. Αντίδραση σε θορύβους ή ήχους υψηλής συχνότητας

Εάν κάνετε έναν ήχο που ουρλιάζει, τότε είναι πιθανό ο σκύλος σας να αρχίσει επίσης να ουρλιάζει ή όταν ένας σκύλος αρχίσει να ουρλιάζει, τότε και άλλοι σκύλοι θα αρχίσουν να ουρλιάζουν. Μπορεί να είναι ένα φυσικό μοτίβο για τους σκύλους να ανταποκρίνονται. Ορισμένοι συγκεκριμένοι ήχοι υψηλής έντασης μπορούν να προκαλέσουν ουρλιαχτά: ορισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν σειρήνες ασθενοφόρων ή πυροσβεστικών οχημάτων και ορισμένα μουσικά όργανα.

Γιατί τα σκυλιά ουρλιάζουν τη νύχτα;

Τα σκυλιά δεν ουρλιάζουν μόνο τη νύχτα, αλλά η νύχτα είναι συνήθως όταν ουρλιάζουν. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Ο πιο πειστικός λόγος για τον οποίο τα σκυλιά ουρλιάζουν τη νύχτα είναι ότι έχουν πιο σχετικούς λόγους και ανάγκες αυτή τη στιγμή. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που τα περισσότερα αδέσποτα σκυλιά ουρλιάζουν τη νύχτα.
 • Τα σκυλιά ακούν πολλούς άλλους θορύβους όπως κίνηση, κόρνες, φωνές ανθρώπων, μουσική κ.λπ., επομένως κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα να ξεκουράζονται, να κοιμούνται και να παραμένουν λιγότερο δραστήρια. Αλλά το βράδυ -ίσως μετά τις 11:00 μ.μ.- μπορεί να θέλουν να βρουν διαφορετικά και πιο κατάλληλα μέρη για να κατοικήσουν όπου μπορούν να ακούν ο ένας τον άλλον και να περιπλανώνται ελεύθερα. Μπορεί να αναζητήσουν ένα πιο κατάλληλο περιβάλλον γεμάτο κοινωνική αλληλεπίδραση και φωνή.
 • Τα σκυλιά μπορεί στην πραγματικότητα να ουρλιάζουν εξίσου συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ο ήχος των ουρλιαχτών τους χάνεται ανάμεσα σε όλους τους άλλους θορύβους. Το βράδυ ακούγονται ξεκάθαρα οι ψηλές φωνές τους.
 • Μπορεί να έχετε παρατηρήσει αδέσποτα σκυλιά να παίζουν μαζί το βράδυ μετά τις 23:00 ή νωρίς το πρωί γύρω στις 5:00 π.μ. Είναι δύσκολο να τα βρεις να παίζουν μαζί την ημέρα (μεταξύ 10:00 π.μ. έως 7:00 μ.μ.). Είναι συνήθως δραστήρια τη νύχτα και ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, επομένως έχουν λιγότερους λόγους να ουρλιάζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί επίσης να αποφύγουν να ουρλιάζουν δημόσια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρώμη: Ένας λύκος με έναν σκύλο στο στόμα – Βίντεο

Ρώμη: Ένας λύκος με ένα σκύλο στο στόμα Το βίντεο καταγράφηκε στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης. Ο ειδικός επιβεβαιώνει: «Είναι λύκος, πιθανότατα νέος» Στη Ρώμη έχουν...
37,589ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,931ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
197ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9,570ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
16.8 ° C
18 °
14.8 °
80 %
2.7kmh
20 %
Πε
16 °
Πα
16 °
Σα
16 °
Κυ
15 °
Δε
17 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ