Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΚυνοφιλίαΕκτροφή ΣκύλωνΣχέδιο “διαστροφή” περί στείρωσης των σκύλων

Σχέδιο “διαστροφή” περί στείρωσης των σκύλων

|

- Advertisement -

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΝΕΑ” η οποία ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους και κυνηγούς σε πανελλαδική κλίμακα, προκύπτει ότι υπάρχει αγωνία, αλλά και συσπείρωση, προκειμένου να μην ψηφιστεί ένας νόμος που θα στείλει στα… τάρταρα τον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου από τα πρώτα βήματά του στον πλανήτη Γη.

 

- Advertisement -

– “Σχεδιάζουν νόμο-έκτρωμα! Αν περάσει θα είναι ταφόπλακα για όλες τις φυλές και ειδικά τις ελληνικές, που ακόμη δεν έχουν σταθεροποιηθεί. Το σχέδιο αυτό είναι ενάντια στη φύση και θέλει να καταστήσει το αφύσικο, φυσιολογικό”, προειδοποιεί και ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη (Ο.Φ.Ε.Ι.), Φώτης Πεσιλής.

– “Απαράδεκτο το σχέδιο που μηχανεύονται. Η στείρωση να ισχύσει μόνο για τα αδέσποτα και εκείνα που συγκεντρώνονται σε κυνοκομεία. Κυνόφιλοι και κυνηγοί να είμαστε μία “γροθιά”, απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε και να ορίσουμε τη δική μας… κόκκινη γραμμή, ώστε να μην ψηφιστεί νόμος. Να στείλουμε το μήνυμα προς όλους, ότι κάτι τέτοιο είναι για μας αιτία πολέμου!”, είναι η δήλωση του διαχειριστή της διαδικτυακής Ομάδας Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών, Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Ταφόπλακα για την κυνοφιλία

– “Είναι απαράδεκτα αυτά που σκέφτονται. Αν νομίζουν πως έτσι θα ελέγξουν τα αδέσποτα, είναι λάθος! Ίσα-ίσα, θα τα πολλαπλασιάσουν, αφού θα οδηγήσουν σε κρυφές γέννες και “ατσιπάριστα” σκυλιά. Τα σκυλιά των κυνηγών έχουν ηλεκτρονική ταυτότητα και ειδικά τα καθαρόαιμα, για να πάρουν πιστοποίηση (pedigree), δηλώνονται από κουτάβια στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.).
Εμείς, λέμε “ναι” στο τσιπάρισμα και στην στείρωση μόνο των αδέσποτων, που είναι και ευθύνη των δήμων. Η γενίκευση του μέτρου και στα καθαρόαιμα, θα κάνει… έτη φωτός την απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην κυνοφιλία, που ήδη είναι τεράστια!”, σημειώνει ο πρόεδρος του Ομίλου Μπιγκλ Ελλάδος, Μιχάλης Πεζίκογλου.

– “Ένας τέτοιος νόμος θα είναι ταφόπλακα για την ερασιτεχνική εκτροφή, την κυνοφιλία, την εξέλιξή της και το κυνήγι. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να περάσει. Οι εμπνευστές του σχεδίου θα μας βρουν μπροστά τους!”, τονίζει και ο Κωνσταντίνος Στάμος, διαχειριστής της διαδικτυακής Ομάδας Φίλων Ιταλικών Ιχνηλατών στην Ελλάδα.

Ενάντια στη φύση

– “Έγκλημα και κόντρα στη φύση! Μας προτείνουν να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο της ζωής, που είναι η γέννα; Επιχειρούν να εξαφανίσουν τα σκυλιά; Θα πρέπει να υπάρξει μία συντονισμένη αντίδραση από όλους τους φορείς. Είναι ωμή παρέμβαση στη φύση, η στείρωση. Το ζώο ύστερα από μία τέτοια επέμβαση, βάζει βάρος και αλλάζει συμπεριφορά. Ειδικά στα θηλυκά, επιφέρει και άλλα προβλήματα”, σημειώνει ο πρόεδρος του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν, Χρήστος Καλφόπουλος.

– “Είμαστε κάθετα αντίθετοι! Η στείρωση στερεί από ένα ζώο την εξέλιξη. Προσπάθειες ετών, θα πάνε χαμένες. Ένας τέτοιος νόμος θα είναι καταστροφή στο οικοδόμημα της κυνοφιλίας”, υπογραμμίζει και ο πρόεδρος του Ομίλου Κούρτσχααρ Ελλάδος, Ιωάννης Λιάπης.

 

Κατά της ευζωίας των σκύλων

– “Η στείρωση είναι μέτρο χρήσιμο στην περίπτωση των αδέσποτων. Σ’ αυτό δεν διαφωνεί κανείς και έχουν υποχρέωση να την εφαρμόζουν οι δήμοι εκ του νόμου, οι οποίοι και εισπράττουν ποσά γι’ αυτόν το σκοπό.

Όσον αφορά τα δεσποζόμενα κατοικίδια και μόνο η σκέψη αυτή είναι αντικυνοφιλική και κατά της ευζωίας των σκύλων -για την οποία πολλοί κόπτονται εσχάτως, όπως για παράδειγμα με τον πρόσφατο νόμο για την μεταφορά τους με το αυτοκίνητο- και είναι εκτός πάσης κοινής λογικής!
Ενώ κάνουμε αγώνα για τη διάδοση της καθαροαιμίας και της κυνοφιλίας, σε διεθνές επίπεδο, ένας νόμος που θα επιβάλει τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων θέτει υπό διωγμό κάθε έννοια της κυνοφιλίας”, διατυπώνει την άποψή του και ο κυνολόγος-διεθνής κριτής σκύλων και αντιπρόεδρος του Ο.Φ.Ε.Ι., Αθανάσιος Γκόπης.

Σε ετοιμότητα ο Ο.Κ.Α.Δ.Ε

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η άποψη του προέδρου του Ομίλου Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος (Ο.Κ.Α.Δ.Ε.), Δημήτρη Γκουζούνα, ο οποίος, με γραπτή δήλωσή του, στην εφημερίδα μας, επισημαίνει:
– “Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση από την Κυβέρνηση ή το αρμόδιο πλέον για τις επικείμενες τροποποιήσεις του Νόμου 4039/2012 Υπουργείο Εσωτερικών, ότι στις τροποποιήσεις θα περιληφθεί και υποχρεωτική στείρωση όλων των ιδιόκτητων σκύλων, δηλαδή και των καθαρόαιμων.
Επειδή αυτή η περιρρέουσα άποψη, στερείται κάθε λογικής, οικολογικής και φιλοζωϊκής, παγκοσμίως αντίληψης, δεν μπορώ να πιστέψω ότι πριν λίγο καιρό ορθά ψηφίστηκε ο νόμος περί κακοποίησης των ζώων και τώρα συζητάμε να ψηφιστεί ένας νόμος που επιτρέπει στην ουσία τον ακρωτηριασμό των ζώων.
Το μέτρο της “υποχρεωτικής στείρωσης” όλων των ιδιόκτητων σκύλων, άρα δηλαδή και των καθαρόαιμων δεν αποσκοπεί στη λύση του προβλήματος που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά αντίθετα στοχεύει μόνο στην εξαφάνιση του “είδους σκύλος” στην Ελλάδα.
Προφανώς αν θεσπιστεί η στείρωση των καθαρόαιμων σκύλων, θα σημάνει το τέλος της Οργανωμένης Κυνοφιλίας στην Ελλάδα και την περιθωριοποίηση της χώρας μας από την Διεθνή Κυνολογική Κοινότητα, αφού δεν θα έχουν λόγο να πραγματοποιούνται όλες οι εκδηλώσεις που προβλέπονται από την Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI), δηλαδή Εκθέσεις Μορφολογίας, Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων, μέσα από τις οποίες γίνεται η επιλογή των καταλληλότερων σκύλων για τη διατήρηση και ανάπτυξη των φυλών.
Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων και της κυβερνητικής ανακοίνωσης των επικείμενων Τροποποιήσεων”.

H πρόεδρος του K.O.E. Ιωάννα Γαλανού στα “Κυνηγετικά Νέα” 

Η στείρωση θα σημάνει το τέλος της οργανωμένης κυνοφιλίας…

Τη θέση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, για το θέμα εκφράζει εγγράφως, αποκλειστικά στα “ΚΝ”, η πρόεδρος κα. Ιωάννα Γαλανού

Η διατήρηση των διαφόρων τοπικών φυλών ζώων θεωρείται πολιτιστική κληρονομιά, αφού τα ήθη και τα έθιμα της κάθε περιοχής συνδέονται άμεσα με τα ζώα. Σε όλο τον κόσμο γίνονται τεράστιες προσπάθειες για τη διατήρηση όλων των ειδών των ζώων και των διαφορετικών φυλών αυτών (για: χελώνες careta-careta, φώκιες monachus-monachus, Λευκός Ρινόκερος του Βορρά, Πάντα, αγελάδες, Ουλοκερατικές Αίγες, Σκυριανά Άλογα κλπ) το μέτρο της υποχρεωτικής στείρωσης όλων των ιδιόκτητων σκύλων, άρα δηλαδή και των Καθαρόαιμων είναι σαφές ότι δεν αποσκοπεί στη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, δηλαδή στην εξάλειψη των Αδέσποτων Σκύλων, αλλά αντίθετα μόνο στόχο έχει το (παρανοϊκό) μέτρο της εξαφάνισης του “είδους Σκύλος” στην Ελλάδα.
Μετά από κάποια χρόνια δηλαδή -αν υιοθετείτο το μέτρο αυτό – τα παιδιά στην χώρα μας θα γνωρίζουν τους σκύλους μόνο από φωτογραφίες (όπως τους δεινόσαυρους) ή αν θα έχουν την τύχη να ταξιδεύουν στο εξωτερικό όπου εκεί σίγουρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να εργάζονται οι καθαρόαιμοι σκύλοι, σαν σκύλοι ανιχνευτές καρκίνου, διαβήτη, πρόσφατα και covid, ναρκωτικών, εκρηκτικών, οδηγοί τυφλών, διασώστες σε σεισμούς και χιονοστιβάδες και σε τόσους άλλους τομείς της δημόσιας ζωής.

Ειδικά οι αυτόχθονες ελληνικές φυλές σκύλων αποτελούν μέρος της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αυτό προκύπτει και επιβεβαιώνεται από αμέτρητα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως από τον (Λαγωνικό) Σκύλο του Παρθενώνα που βρίσκεται σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, τον σφραγιδόλιθο (500 π.Χ) με τον Κρητικό Λαγωνικό στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, το άγαλμα του Μολοσσού της Ηπείρου που βρίσκεται στο Μουσείο του Κεραμικού και πάρα πολλά άλλα.

Οι ελληνικές φυλές σκύλων αντί διωγμού, χρήζουν της υποστήριξης από την Πολιτεία, όπως συνέβη σε όλες τις πολιτισμένες χώρες που διέσωσαν τις εθνικές τους φυλές και μάλιστα ακόμα και “επιδοτώντας” με διάφορα κίνητρα την απόκτηση ενός σκύλου ελληνικής φυλής, ώστε να διευρυνθεί η γενετική δεξαμενή, να σταθεροποιηθεί ο φυλετικός τύπος και να φθάσουμε στην επιδιωκόμενη διεθνή τους αναγνώριση.
Προφανώς αν θεσπιστεί η στείρωση των καθαρόαιμων σκύλων, θα σημάνει το τέλος της οργανωμένης κυνοφιλίας στην Ελλάδα και την περιθωριοποίηση της χώρας μας από την διεθνή κυνολογική κοινότητα, αφού δεν θα έχουν λόγο πραγματοποίησης οι προβλεπόμενες από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) εκδηλώσεις, οι εκθέσεις μορφολογίας και όλα τα κυναθλήματα (Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων -Α.Κ.Ι.- και Αγώνες Εργασίας –IGP, Mondioring, Agility, κ.α.), μέσα από τις οποίες γίνεται η επιλογή των καταλληλότερων για τη διατήρηση και ανάπτυξη των φυλών.

Επειδή η φήμη αυτή δεν εκφράστηκε σε καμία περίπτωση από κυβερνητικό στέλεχος, τουλάχιστον επίσημα, αλλά κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ως πρόταση, στερούμενη κάθε έννοιας λογικής σχετικά με τον σεβασμό στα έμβια όντα του πλανήτη, αναμένουμε τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για επικείμενες τροποποιήσεις, οπότε και θα τοποθετηθούμε και μέχρι τότε έχουμε ήδη αιτηθεί για συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, σχετικά με τον Νόμο 4039/2012 γενικότερα, ώστε να ενημερώσουμε και αυτόν, όπως είχαμε κάνει και τον Οκτώβριο με τον προηγούμενο υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο”.

Kynigesia T-Shirt | Πλάνα Συνδρομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπλα: Υγρασία, σκουριά & βλητικά αποτελέσματα

O εχθρός που ονομάζεται “υγρασία” μπορεί να προκαλέσει ζημιές στο όπλο, αλλά και να επηρεάσει, συνήθως αρνητικά, τα βλητικά αποτελέσματα μιας τουφεκιάς... Όταν πηγαίνεις στο...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,130ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
scattered clouds
27.5 ° C
28.8 °
24.3 °
57 %
3.6kmh
40 %
Κυ
27 °
Δε
30 °
Τρ
33 °
Τε
35 °
Πε
38 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ