spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚυνοφιλίαΝτέρμπι Αγγλικών φυλών 2020

Ντέρμπι Αγγλικών φυλών 2020

|

 

Ο Delphinus Gogos, στα Σέττερ και η Niki tou Chasapi, στα Πόιντερ, ήταν οι νικητές του ντέρμπι Αγγλικών Φυλών, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως και τα δύο σκυλιά είχαν τον ίδιο κυναγωγό, τον Παναγιώτη Μανωλάκη… 

 

Του Νίκου Νικολάου

 

Η αριθμητική διαφορά των αγγλικών Σέττερ έναντι των Πόιντερ (38 έναντι 25) ήταν και φέτος αισθητή στο τριήμερο ντέρμπι αγγλικών φυλών, που διοργάνωσε στο Ωραιόκαστρο στις 21, 22 και 23 του Φλεβάρη ο ΟΚΑΔΕ, μετά το τέλος των αγώνων μεγάλης έρευνας και έρευνας κυνηγίου.

 

Σε καλύτερη κατάσταση τα Πόιντερ

 

Η αριθμητική υπεροχή των Σέττερ δεν είχε να πει και πολλά, καθώς στην τελική κατάταξη του ντέρμπι, τα Πόιντερ έδειξαν ότι ήταν σε καλύτερη κατάσταση.
Από την άλλη, πάντως, το αγγλικό Σέττερ συνεχίζει να είναι με διαφορά πρώτο στην προτίμηση των Ελλήνων κυνηγών και αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνει όποιος βρίσκεται συχνά στα κυνηγοτόπια όλης της χώρας.
Στα του αγώνα, τώρα, στον τελικό της Κυριακής στα Πόιντερ, πήραν μέρος 14 σκύλοι εκ των οποίων οι 7 με πόντο και οι υπόλοιποι 7 με επανακλήσεις.
Στα αγγλικά Σέττερ, στον τελικό έφτασαν 17 σκύλοι εκ των οποίων οι 4 με πόντο και οι υπόλοιποι με επανακλήσεις. Όσον αφορά στο ποιοτικό κομμάτι, υπήρχαν και στις δύο φυλές 3-4 σκυλιά, τα οποία ήταν υψηλού επιπέδου και όπως έδειξαν, αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό θα κάνουν εξαιρετική καριέρα.

 

Ανταγωνίσθηκε τον εαυτό του

 

Στα αγγλικά Σέττερ νικητής αναδείχθηκε ο Delphinus Gogos, με ιδιοκτήτη τον κ. Κουλακιώτη και κυναγωγό τον Παναγιώτη Μανωλάκη, ενώ στα Πόιντερ νικήτρια αναδείχθηκε η Niki tou Chasapi, με ιδιοκτήτες τους κ.κ. Γιοχαλά/ Πάνου και κυναγωγό επίσης τον Π. Μανωλάκη.
Με την εξαιρετικά μεθοδική δουλειά που κάνει ο Παναγιώτης, έχει καταφέρει να παρουσιάζει σε όλες τις κυνοφιλικές δραστηριότητες, σκυλιά που πρωταγωνιστούν. Ειδικά φέτος, δε, κατάφερε κάτι μοναδικά ξεχωριστό, αφού ήταν κυνηγγωγός των σκυλιών που κέρδισαν την πρωτιά και στις δύο φυλές.
Στον τελικό μεταξύ αγγλικού Σέττερ και Πόιντερ, ο Παναγιώτης διαγωνίστηκε… τον εαυτό του, ενώ μεταξύ των δύο σκύλων που έτρεξαν με τη βοήθεια τρέιλερ για την ανάδειξη νικητή ντέρμπι, νικήτρια αναδείχθηκε η θηλυκιά Πόιντερ Niki tou Chasapi.
Αν υπάρχει κάτι που και φέτος χαρακτήρισε το τριήμερο ντέρμπι αγγλικών φυλών που διοργανώνει ο ΟΚΑΔΕ, κάθε χρόνο και μετά το τέλος των αγώνων μεγάλης έρευνας και έρευνας κυνηγίου, αυτό ήταν το πολύ καλό κλίμα.
Από την Πέμπτη το πρωί κυνόφιλοι από όλα τα σημεία της Ελλάδος έφτασαν στις Σέρρες για να δουν από κοντά τα νεαρά σκυλιά της ελληνικής εκτροφής που εξέθεταν τα φυσικά τους προσόντα. Οι συμμετοχές φέτος κυμάνθηκαν στις 63 συνολικά (Πόιντερ και αγγλικά Σέττερ μαζί), οι οποίες μπορεί να ήταν μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, αλλά τείνουν να σταθεροποιηθούν σε θετικό αριθμό.
Παρατηρούμε λοιπόν σιγά -σιγά να διαμορφώνεται μία διαφορετική νοοτροπία, η οποία με την κατάλληλη συνέχεια θα λειτουργήσει θετικά, ούτως ώστε να ανέβει το γενικότερο επίπεδο των σκύλων και μαζί με αυτό της ελληνικής κυνοφιλίας.

 

Οι συνθήκες του τριημέρου

 

Την Πέμπτη το απόγευμα, στη διαδρομή για την Θεσσαλονίκη η βροχή ήταν μόνιμος συνοδός μας.
Αυτό ουσιαστικά σήμαινε ότι τα τερέν θα ήταν ιδανικά για τη διεξαγωγή του τριήμερου αγώνα του ντέρμπι και τα σκυλιά θα διαγωνίζονταν με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες, όπως και συνέβη, τελικά.
Το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ο καιρός ήταν ιδανικός και οι θεατές, πραγματικά, απόλαυσαν τον αγώνα. Στο Ωραιόκαστρο το μποτιλιάρισμα από τα αυτοκίνητα των εκπαιδευτών και των θεατών ήταν τέτοιο, που όλες τις φορές που έπρεπε να αλλάξουμε τερέν υποχρεωτικά χρειαζόταν κάποιος να κάνει τον τροχονόμο…

Τη φετινή χρονιά, τα τερέν των Σερρών έμειναν εκτός, αφενός διότι ο αριθμός των σκύλων θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από το Ωραιόκαστρο και την Επανομή, αφετέρου δε γιατί ο πληθυσμός της πεδινής πέρδικας δεν ήταν και στην καλύτερή του κατάσταση.
Σε διαφορετική νότα κινούνται τα πράγματα σε ότι έχει να κάνει με την πεδινή πέρδικα στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, όπου οι συναντήσεις με τις πεδινές είναι σε αρκετά καλό επίπεδο.

 

Η… μάστιγα στο Ωραιόκαστρο

 

Σε μάστιγα τείνει να παγιωθεί η κατάσταση με τις διαρρήξεις αυτοκινήτων ανθρώπων, οι οποίοι εκπαιδεύουν τα σκυλιά τους στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.
Το τελευταίο διάστημα διαρρήκτες καραδοκούν για να εκμεταλευτούν τη στιγμή που κάποιος κυνηγός ή κυνόφιλος θα απομακρυνθεί από το όχημά του με το σκύλο του αναζητώντας πεδινές πέρδικες, και σπάζοντας τα τζάμια των αυτοκινήτων κλέβουν ότι βρουν μπροστά τους.
Από την λαίλαπα αυτή δεν γλίτωσε ούτε το όχημα του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΑΔΕ, Γ. Χριστάκου (στο ίδιο όχημα επέβαινε και ο γενικός γραμματέας Ηλ. Γιανναράς), ενώ τα τα προσωπικά αντικείμενα… έκαναν φτερά. Στο διάστημα του τετραημέρου συνολικά είχαμε 5-6 τέτοιες περιπτώσεις. Φαίνεται πως η μαζική μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων για το ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, άφησε ελεύθερο πεδίο στους κλέφτες οι οποίοι κυριολεκτικά έκαναν ότι ήθελαν.

 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα – Βίντεο

Κοζάνη: Κοπάδι αγριογούρουνων βολτάριζε στο δρόμο προς Πτολεμαΐδα Το κυνήγι έχει πάψει εδώ και καιρό και τα αγριογούρουνα δίχως κανένα φόβο πλέον ξεχύνονται στους...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ