Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚυνήγιΤριχωτάΕπτά καραμπίνες «στοχεύουν» τον αγριόχοιρο

Επτά καραμπίνες «στοχεύουν» τον αγριόχοιρο

|

- Advertisement -

 

- Advertisement -

Οι καραμπίνες αποτελούν το αγαπημένο όπλο του Έλληνα κυνηγού, ασχέτως του θηράματος στο οποίο ειδικεύεται. Και, κάτω από αυτό το πρίσμα, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως τα περισσότερα τουφέκια στο γουρουνοκυνήγι, αυτού του είδους είναι.

 

Κείμενο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ

 

Το kynigesia.gr επέλεξε επτά όπλα με γνώμονα αφενός την αντοχή τους σε ένα τόσο απαιτητικό κυνήγι και αφετέρου τα βλητικά τους αποτελέσματά τους.

 

Winchester SXP BlackShadow

Φτιαγμένη για να ρίχνει γρήγορα

Το PumpAction της Winchester έχει σύστημα όπλισης SpeedPump, προσφέροντας στον κυνηγό την δυνατότητα να ρίχνει πολύ γρήγορα τα φυσίγγια που έχει στην αποθήκη. Έχει κοντή διαδρομή στην πάπια, που βοηθά στην γρήγορη και εύκολη όπλιση. Κοντάκι και πάπια είναι από συνθετικά υλικά που κατασκευάζονται στην Αμερική και είναι κορυφαία ποιότητας. Το βάρος του είναι 3.100 γραμμάρια. Η κάννη έχει μήκος 66 εκατοστά και διαθέτει θαλάμη μάγκνουμ και έχει εσωτερικά βιδωτά τσοκ.  Το μεγάλο πλεονέκτημα των όπλων αυτών είναι ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσουν ποτέ εμπλοκή.

 

Remington 887

Απόγονος ενός θρύλου

 

Είναι η εξέλιξη της θρυλικής επαναληπτικής καραμπίνας870, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την αντικαθιστά. Έχει κι αυτό χειροκίνητο μηχανισμό, αλλά με πολύ πιο σύγχρονη κατασκευή, καθώς η διαδρομή της πάπιας είναι μικρότερη και η κίνηση πιο ομαλή. Οι Αμερικάνοι, ειδικοί στον τομέα αυτό, το έχουν σχεδιάσει με γνώμονα να αντέχει στις καταπονήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει ο Αμερικάνικος στρατός για τα όπλα. Η κάννη του είναι αχρωμίωτη εσωτερικά, ο αυλός έχει διάμετρο 18,65 χιλιοστά, η θαλάμη μήκος 76 χιλιοστά. Μπορεί να ρίξει απλά και μάγκνουμφυσίγγια. Διατίθεται με συνθετικό κοντάκι και πάπια και διακρίνεται για την σύγχρονη εμφάνισή του. 

 

BenelliM2

Χρηστική και σκληροτράχηλη

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή αυτογεμή όπλα για το κυνήγι του αγριόχοιρου, καθώς διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν χρηστικό και σκληροτράχηλο. Αντέχει στα χτυπήματα και στις κακουχίες και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Λειτουργεί με αδράνεια και οι μηχανισμοί του αποτελούνται από λίγα εξαρτήματα, κάτι που κάνει εύκολη την συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγησή του. Υπάρχει διαθέσιμο και με σύστημα Comfort, με πλαστικά πολύ καλής ποιότητας. Με κάννη μήκους 61 εκατοστώνχρωμιωμένη εσωτερικό και εσωτερικά τσοκ είναι ιδανικό για κυνήγι μεγάλων θηραμάτων. Η θαλάμη έχει μήκος 76 χιλιοστά. Το όπλο είναι δοκιμασμένο στα 1370 bar και μπορεί να ρίξει απλάκαιμάγκνουμ φυσίγγια, καθώς και ατσάλινα σκάγια.

 

 

BerettaA300 WildBoar

Σχεδιασμένη ειδικά για το καπρί

 

Η καραμπίνα Α300 σχεδιάστηκε από την Beretta ειδικά για το κυνήγι του αγριόχοιρου και οι περισσότερες πληροφορίες για τον σχεδιασμό και την εξέλιξή της προήλθαν από Έλληνες κυνηγούς. Διαθέτει πολύ καλό ζύγισμα και έχει μελετηθεί για να αντέχει στην σκληρή χρήση. Λειτουργεί με αέρια, και το αξιοσημείωτο σε ότι αφορά τον μηχανισμό είναι ότι δεν χρειάζεται καμία απολύτως ρύθμιση για να ρίξει εναλλάξ απλά και μάγκνουμ φυσίγγια. Η κάννη έχει μήκος 71 εκατοστά, η θαλάμη 89 χιλιοστά, είναι δοκιμασμένο στα 1370 bar και μπορεί να ρίξει ακόμη και σούπερ μάγκνουμφυσίγγια καθώς και ατσάλινα σκάγια. Κοντάκι και πάπια είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά.

 

Browning Maxus

Κορυφαίος μηχανισμός λειτουργίας

Το πρωτότυπο αυτογεμές της Browningλειτουργεί με αέρια διαθέτοντας τον πιο εξελιγμένο μηχανισμό που έχει σχεδιάσει ποτέ η εταιρία. Ο μηχανισμός περιλαμβάνει ένα αυτορυθμιζόμενο και αυτοκαθαριζόμενο πιστόνι το οποίο συντελεί ουσιαστικά, στη μείωση του λακτίσματος. 

Με κάννη μήκους 66 εκατοστών και εσωτερικά βιδωτά τσοκ, είναι ιδανικό για κυνήγι μεγάλων θηραμάτων. Η κάννη είναι τεχνολογίας διευρυμένου αυλού, με εσωτερική διάμετρο 18,8 χιλιοστά και τα τσοκ είναι τύπου InvectorPlus με μήκος 7 εκατοστά. Η θαλάμη έχει μήκος 76 χιλιοστά και μπορεί να ρίξει απλά και μάγκνουμ φυσίγγια. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η γωνία που σχηματίζεται στο ξεκίνημα της σκοπευτική γραμμής κι αυτό βοηθάει, ουσιαστικά,το μάτι, στον γρήγορο εντοπισμό της ρίγας σκόπευσης.

 

Fabarm XLR 5

Δοκιμασμένη στα 1630 bar

 

Το τελευταίο μοντέλο του Ιταλικού εργοστασίου έχει να παρουσιάσει αρκετές καινοτομίες. Είναι δοκιμασμένο στα 1630 Bar, κάτι που αποτελεί μοναδικότητα για την Fabarm και δεν θα το βρείτε σε κανέναν άλλο όπλο. Η κάννη του, που στο εσωτερικό είναι τεχνολογίας  Tribore, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να έχει βελτιωμένη λειτουργία απόδοσης συγκριτικά με τις «κλασικές» κάννες. Η βάση έχει προστατευτική επικάλυψη από τιτάνιο για ακόμη μεγαλύτερη αντοχή στα χτυπήματα και τη διάβρωση. Όλα τα εξαρτήματα των μηχανισμών έχουν εξτρά προστασία με επικάλυψη από χρώμιο και ζιρκόνιο. Λειτουργεί με αέρια και το ελατήριο επανάταξης του κλείστρου βρίσκεται στο μπροστά μέρος περιβάλλοντας την αποθήκη φυσιγγίων. 

 

 

Franchi Affinity

Ελαφριά, κομψή, εργονομική 

 

Το αυτογεμές της Franchi λειτουργεί με αδράνεια. Είναι ελαφρύ και κομψό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Οι μηχανισμοί του αποτελούνται από λίγα εξαρτήματα και, το μόνο κινούμενο μέρος είναι το κλείστρο. Έχει πολύ καλά εργονομικά στοιχεία και η γραμμή σκόπευσης είναι «καθαρή». Η Franchi έχει επενδύσει σε αυτό το όπλο και όλη της η προσπάθεια εστιάζει στον εύκολο χειρισμό και στον γρήγορο εντοπισμό της σκοπευτικής γραμμής του. Είναι πολύ εύκολο στην συναρμολόγηση – αποσυναρμολόγηση. Είναι δοκιμασμένο στα 1370 bar και μπορεί να ρίξει απλά και μάγκνουμφυσίγγια. Το πλεονέκτημά του είναι το βάρος του. Ζυγίζει 3 κιλά και ο κυνηγός μπορεί να το μεταφέρει σχετικά άνετα κι εύκολα σε όλα τα περπατητά κυνήγια.

 

 

 

 

Δείτε ΕΔΩ τα Πλάνα Συνδρομών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α’ ΚΟΚΔ: Σύλληψη για παράνομη τοποθέτηση παγίδων (βρόγχων) για ζώα

Α' ΚΟΚΔ: Σύλληψη για παράνομη τοποθέτηση παγίδων (βρόγχων) για ζώα Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου, με έδρα τη Ρόδο,...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,480ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
23.5 ° C
25.2 °
22 °
59 %
5.4kmh
0 %
Δε
23 °
Τρ
27 °
Τε
29 °
Πε
28 °
Πα
28 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ