spot_img
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΜαγειρικήΣυνταγές ΑγριογούρουνουΑγριογούρουνο με παπαρδέλες

Αγριογούρουνο με παπαρδέλες

|

Δοκιμάστε την συντάγή της Φαίης – Αγριογούρουνο με παπαρδέλες!

Λατρεύει να βρίσκεται στα βουνά και τους λόγγους, μόνη της ή με παρέα. Είναι γυναίκα – κυνηγός, σύγχρονη «ιέρεια» της θεάς Αρτέμιδος, που ξέρει να τιμά τα θηράματά της, με θρησκευτική ευλάβεια, όταν επιστρέφει στο …βασίλειό της, την κουζίνα!

Όλο της το μεράκι το ξεδιπλώνει κάθε φορά που σερβίρει κυνήγι, φροντίζοντας να δίνει μια ξεχωριστή …γεύση στο τραπέζι.

Η Φαίη Χασόγια, από τη Θεσσαλονίκη, μας αποκαλύπτει τη μυστική της συνταγή που είναι αγριογούρουνο με παπαρδέλες.

Η Φαίη, πρωταθλήτρια σκοποβολής, θηρεύει και πουλιά (μπεκάτσες, ορτύκια, τσίχλοκότσυφες), αλλά τελευταία την έχει κερδίσει το κυνήγι του αγριόχοιρου, γι’ αυτό και η επιλογή της συνταγής που μας προτείνει.

Αγριογούρουνο με παπαρδέλες 

– Συνταγή για 4-6 άτομα 

  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 100ml λευκό κρασί 
  • 700γρ. κιμά αγριογούρουνο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο βοδινό η κότας
  • 200ml νερό
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 500γρ ντομάτα κονκασέ
  • 500γρ παπαρδέλες η πέτουρα Ανδρίτσαινας  (έχει ο ΑΒ Βασιλόπουλος, είναι και οικονομικές). 
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 1 κουτάλια αγελαδινό βούτυρο για το άρωμα 
  • 1 λεμόνι μόνο το ξύσμα απ όλο το λεμόνι, ψιλό τριμμένο.
  • Παρμεζάνα, η πεκορίνο τριμμένο για το σερβίρισμα 

– Εκτέλεση:

  • Για 20΄ βράζουμε τον κιμά αγριογούρουνου και τον ξεπλένουμε στο στραγγιστήρι να φύγουν λίπος και τυχόν αίμα. Τον αφήνουμε στην άκρη. 
  • Βάζουμε Σ ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε κρεμμύδι και σκόρδο μέχρι να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. 
  • Τον σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ εντελώς γιατί αλλιώς θα αφήσει μια πικρή επίγευση. Περίπου 7΄.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τον κύβο, τη δάφνη, το μπαχάρι, το νερό, αλάτι, πιπέρι. Αν χρειαστεί στη διάρκεια συμπληρώνουμε νερό για να είναι ζουμερό. Προσοχή στο αλάτι θα πρέπει να υπολογίσετε την ποσότητα σύμφωνα με το τυρί που θα έχετε επιλέξει για σερβίρισμα μην βγει ο συνδυασμός αλμυρός. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει 15΄ περίπου. Λίγο πριν γίνει το φαγητό μας προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο.
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό  που βράζει, ρίχνουμε τις παπαρδέλες.
  • Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente. Δεν τα σουρώνουμε, τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε βαθύ ταψάκι. το ελάχιστο νερό που θα μεταφερθεί με την κουτάλα θα δέσει τη σάλτσα μας.
  • Ενώνουμε όλον τον κιμά με τις παπαρδέλες και το τριμμένο τυρί στο βαθύ ταψάκι και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι από πάνω.
Γυναίκες Kυνηγοί «στρώνουν» τραπέζι: Αγριογούρουνο με παπαρδέλες
Η Φαίη εν δράσει…
Γυναίκες Kυνηγοί «στρώνουν» τραπέζι: Αγριογούρουνο με παπαρδέλες
Γυναίκες Kυνηγοί «στρώνουν» τραπέζι: Αγριογούρουνο με παπαρδέλες

Γυναίκες Kυνηγοί «στρώνουν» τραπέζι: Αγριογούρουνο με παπαρδέλες

Περισσότερες Συνταγές από Γυναίκες ΚυνηγούςΕΔΩ

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημέρα της Γυναίκας: «Χρόνια Πολλά» στις Ελληνίδες «Αρτέμιδες»

Ημέρα της Γυναίκας: «Χρόνια Πολλά» στις Ελληνίδες «Αρτέμιδες» Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και ευχόμαστε «Χρόνια Πολλά». Ιδιαίτερα, ωστόσο, σε κείνες που λατρεύουν το κυνήγι, τις...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ