spot_img
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚυνήγιΜαγειρικήΤο «Λαγωτό» Κεφαλονιάς

Το «Λαγωτό» Κεφαλονιάς

|

Το «Λαγωτό» Κεφαλονιάς

Η Βάσω, στο νησί της πηγαίνει για λαγό, μπεκάτσα, ορτύκια και παπιά. Μας εκμυστηρεύεται ότι προτιμάει τα δύο πρώτα θηράματα.

Το «Λαγωτό» Κεφαλονιάς
Η Βάσω με τον Λάζαρο σε κυνήγι μπεκάτσας.

Στο βουνό βγαίνει παρέα με το «Ντράτχααρ» της. Και το πιάτο που μας …σερβίρει είναι το «Λαγωτό» Κεφαλονιάς. Ακολουθήστε βήμα-βήμα  τη συνταγή που φέρει την …υπογραφή της νησιώτισσας κυνηγού, η οποία εργάζεται και ως σεφ!

  1. Κόβουμε το λαγό σε μερίδες.
  2. Το βράδυ τον βάζουμε σε ξύδι με δαφνόφυλλα, τρία γαρίφαλα και μια κανέλα ολόκληρη έως το πρωί.
  3. Τον σοτάρουμε με λάδι ντόπιο Κεφαλληνίας, ώσπου να «πιει» τα υγρά του και τον σβήνουμε με κρασί, κατά προτίμηση μαυροδάφνη.
  4. Στην κατσαρόλα με το ίδιο λάδι προσθέτουμε μισό ποτήρι ξύδι και ένα ολόκληρο σκόρδο και ξανασοτάρουμε.
  5. Βάζουμε νερό ζεστό έως ότου να σκεπαστούν τα κομμάτια λαγού.
  6. Προσθέτουμε ντομάτα πελτέ   μιάμιση κουταλιά της σούπα και το βράζουμε στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα.

-Όταν δούμε ότι έχει «πιει» όλα τα υγρά κι έχει μείνει με τη σάλτσα του, ο λαγός είναι έτοιμος.

-Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ντόπιες κι ένα κρασί της αρεσκείας μας, συνήθως Ρομπόλα Κεφαλληνίας και θα …γλείφετε και τα δάχτυλά σας! Βάλτε τα δυνατά σας και καλή σας απόλαυση!

Δείτε επίσης ακόμα μία συνταγή – Πέρδικες με κοκκινιστή σάλτσα:

Περισσότερες Συνταγές από Γυναίκες Κυνηγούς – ΕΔΩ

Φώτο: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημέρα της Γυναίκας: «Χρόνια Πολλά» στις Ελληνίδες «Αρτέμιδες»

Ημέρα της Γυναίκας: «Χρόνια Πολλά» στις Ελληνίδες «Αρτέμιδες» Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και ευχόμαστε «Χρόνια Πολλά». Ιδιαίτερα, ωστόσο, σε κείνες που λατρεύουν το κυνήγι, τις...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ