Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚυνήγιLifestyleΣυνταγή: Λαγός... τυλιχτός

Συνταγή: Λαγός… τυλιχτός

|

- Advertisement -

 

- Advertisement -

Υλικά για 4 άτομα

1 λαγός
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
8 φύλλα κρούστας
Βούτυρο για την επάλειψη των φύλλων
250 γραμ. φέτα ψιλοκομμένη
Αλάτι & πιπέρι

 

Για την μαρινάδα

2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας κόκκους πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τον λαγό σε κομμάτια και τον μαρινάρετε 24 ώρες. Το βράζετε σε νερό με αλατοπίπερο για 1 ώρα. Τον ξεκοκαλίζετε και κρατάτε 600 γραμ. από το κρέας του, το οποίο σωτάρετε με λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί κι αυτό. Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε τη ντομάτα, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και λίγο νερό και αφήνετε να βράσει για 30 – 40 λεπτά περίπου, μέχρι ν’ απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζετε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Βουτυρώνετε ένα ταψί και δύο από τα φύλλα, τα οποία βάζετε το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβετε στη μέση. Τα στρώνετε απανωτά και λοξά και τα γεμίζετε με το μείγμα και το . απ’ τη φέτα.
Τέλος, στρίβετε τα φύλλα, έτσι ώστε να μοιάζουν με πουγκί. Επαναλαμβάνετε κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα. Το τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, ώστε να πάρουν χρώμα.

Δείτε ΕΔΩ τα Πλάνα Συνδρομών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιάννενα: ο καιρός στρώνει το «χαλί» για τη μπεκάτσα…

Πολύ καλά έχει πάει ο καιρός για τη μπεκάτσα μέχρι στιγμής στα Γιάννενα, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για την υποδοχή της. Ήδη από τα τέλη...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
25.3 ° C
27.4 °
23.7 °
65 %
2.7kmh
20 %
Τε
28 °
Πε
27 °
Πα
29 °
Σα
30 °
Κυ
31 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ