spot_img
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚυνήγιLifestyleΣυνταγή: Λαγός... τυλιχτός

Συνταγή: Λαγός… τυλιχτός

|

 

Υλικά για 4 άτομα

1 λαγός
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
2 κουταλάκια του γλυκού δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
8 φύλλα κρούστας
Βούτυρο για την επάλειψη των φύλλων
250 γραμ. φέτα ψιλοκομμένη
Αλάτι & πιπέρι

 

Για την μαρινάδα

2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας κόκκους πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τον λαγό σε κομμάτια και τον μαρινάρετε 24 ώρες. Το βράζετε σε νερό με αλατοπίπερο για 1 ώρα. Τον ξεκοκαλίζετε και κρατάτε 600 γραμ. από το κρέας του, το οποίο σωτάρετε με λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί κι αυτό. Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε τη ντομάτα, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και λίγο νερό και αφήνετε να βράσει για 30 – 40 λεπτά περίπου, μέχρι ν’ απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζετε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Βουτυρώνετε ένα ταψί και δύο από τα φύλλα, τα οποία βάζετε το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβετε στη μέση. Τα στρώνετε απανωτά και λοξά και τα γεμίζετε με το μείγμα και το . απ’ τη φέτα.
Τέλος, στρίβετε τα φύλλα, έτσι ώστε να μοιάζουν με πουγκί. Επαναλαμβάνετε κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα. Το τοποθετείτε στο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, ώστε να πάρουν χρώμα.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τοποθετήσεις πολιτικών και εκπροσώπων της Πολιτείας στην «Έκθεση Κυνηγεσία 2024» – Βίντεο

Έκθεση Κυνηγεσία 2024: Οι τοποθετήσεις πολιτικών και εκπροσώπων της Πολιτείας Σε… βουλή μεταβλήθηκε για τρεις μέρες το Εκθεσιακό Κέντρο - ΜEC Παιανίας και φέτος,...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ