Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚυνήγιΚυνήγι στον Καναδά: Δεν είναι δικαίωμα... είναι προνόμιο!

Κυνήγι στον Καναδά: Δεν είναι δικαίωμα… είναι προνόμιο!

|

- Advertisement -

Κυνήγι στον Καναδά: Δεν είναι δικαίωμα… είναι προνόμιο!

Οπλοκατοχή και κυνήγι

Ένας ομογενής, ο Γιώργος Κωτσάκος που ζει στον Καναδά και κυνηγάει με διαφόρους τύπους όπλων, μας αναλύει την διαδικασία για την απόκτηση άδειας κατοχής πυροβόλων όπλων 

Η απόκτησή άδειας κατοχής πυροβόλων όπλων στον Καναδά είναι λίγο διαφορετική από ότι γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Κάθε ενήλικας πολίτης της χώρας μπορεί να αποκτήσει άδεια για πυροβόλο όπλο και η διαδικασία απόκτησης έχει ως εξής :

Οι κατηγορίες πυροβόλων όπλων στον Καναδά είναι οι εξής τρείς
Non restricted (Μη Περιορισμένη)
Restricted ( Περιορισμένη )
Prohibited (Απαγορευμένη )

- Advertisement -

Ο ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να αποκτήσει άδεια κατοχής Non restricted (Μη Περιορισμένη) και στην συνέχεια εάν θέλει και την κατηγορία Restricted (Περιορισμένη), διαλέγει μια ιδιωτική σχολή (αναγνωρισμένη από τις κρατικές αρχές ) που παρέχει μαθήματα εκπαίδευσης και χρήσης των όπλων πληρώνοντας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό που ανέρχεται περίπου στα 190 δολάρια Καναδά για την άδεια Non restricted (άδεια PAL).

Επιπλέον αν ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί μπορεί να είναι κάτοχος και της κατηγορίας Restricted (άδεια RPAL). Τότε το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 350 δολάρια Καναδά.

Τα μαθήματα για την άδεια Pal έχουν διάρκεια 12 ωρών και εκτός της διδασκαλίας περιλαμβάνουν δυο προφορικά, ένα πρακτικό και ένα γραπτό τεστ. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος επιτύχει τότε μπορεί αν επιθυμεί να συνεχίσει για την επόμενη άδεια (RPAL) έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα απόκτησης πυροβόλων όπλων και αυτής της κατηγορίας . Το μάθημα για την άδεια RPAL έχει διάρκεια 6 ωρών και σε αυτό επίσης συμπεριλαμβάνονται δυο προφορικά, ένα πρακτικό και ένα γραπτό τεστ.

Κυνήγι στον Καναδά: Δεν είναι δικαίωμα... είναι προνόμιο!
Φωτό: Γιώργος Κωτσάκος – Κυνήγι στον Καναδά

Μετά το πέρας των μαθημάτων και εφόσον ο ενδιαφερόμενος επιτύχει και περάσει τα τεστ, λαμβάνει ένα αποδεικτικό από την σχολή το οποίο και αποστέλλει στην τοπική υπηρεσία ασφαλούς χρήσης όπλων Firearms Safety Education Service (FSESO) και από εκεί θα του αποσταλεί μέσω ταχυδρομείου το επίσημο έγγραφο ότι έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τα μαθήματα

Στην συνέχεια ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει κάποιες φόρμες, να επισυνάψει φωτογραφίες, πληρωμή παράβολου καθώς και τα στοιχεία δυο ατόμων που εγγυώνται για εκείνον και όλα αυτά να αποσταλούν στα γραφεία της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας που είναι αρμόδια για την έκδοση αδειών. Η διαδικασία τελειώνει μετά από μερικούς μήνες όπου η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ταχυδρομεί την άδεια στον ενδιαφερόμενο.

Δεν είναι δικαίωμα…είναι προνόμιο.
(Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του εκπαιδευτή στην αίθουσα όταν ξεκίνησε το πρώτο μάθημα).

Κυνήγι στον Καναδά: Δεν είναι δικαίωμα... είναι προνόμιο!
Φωτό: Γιώργος Κωτσάκος – Κυνήγι στον Καναδά
Κείμενο: Γιώργος Κωτσάκος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καναδάς: Tο κράτος επενδύει στις γυναίκες κυνηγούς

Ψάχνοντας συνεχώς νέους τρόπους να γίνονται αυτάρκεις, οι γυναίκες, στον Καναδά έχουν στραφεί στο κυνήγι με φρενήρεις ρυθμούς. Τα τελευταία δύο χρόνια ειδικά, οι αριθμοί...
37,563ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,931ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
197ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
9,490ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
10.2 ° C
11.4 °
8.4 °
79 %
6.2kmh
20 %
Τρ
13 °
Τε
13 °
Πε
16 °
Πα
16 °
Σα
15 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ