Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΚυνήγιΗ διαχείριση της αντικυνηγετικής τάσης στο διαδίκτυο

Η διαχείριση της αντικυνηγετικής τάσης στο διαδίκτυο

|

- Advertisement -

Η διαχείριση της αντικυνηγετικής τάσης στο διαδίκτυο

Για πολλούς από εμάς, ο έλεγχος των κοινωνικών μέσων είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξυπνάμε και το τελευταίο που κάνουμε πριν κοιμηθούμε. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τα κοινωνικά μέσα να διαδραματίζουν ισχυρό ρόλο στην πολιτική, τα κοινωνικά κινήματα και τα τρέχοντα γεγονότα. Ωστόσο, η κοινή χρήση φωτογραφιών-βίντεο και ιστοριών κυνηγιού στο διαδίκτυο δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Αν είσαι κυνηγός, εξηγώντας το γιατί κυνηγάς σε κάποιον που δεν είναι μέρος της κυνηγετικής  κουλτούρας μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Το να το κάνεις διαδικτυακώς, είναι ακόμη πιο δύσκολο. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν κυνηγήσει ποτέ, οι κυνηγοί έχουν μια φανταστική ευκαιρία να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να προωθήσουν το κυνήγι χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά μέσα. 

Αλλά πώς εξηγείς τις αποχρώσεις της παράδοσης και της φιλοσοφίας του κυνηγιού στον ψηφιακό κόσμο; 

Διαχείριση της αντικυνηγετικής τάσης – Τι μπορούμε να κάνουμε
- Advertisement -

Εξασκηθείτε στις δεξιότητές σας. Να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε την ανεντιμότητα, τα ψέματα, την ηλιθιότητα, την κατασκευασμένη άγνοια, την αυτοπεποίθηση και την πλήρη απόρριψη των ανυπόστατων επιχειρημάτων. Μάθετε τα μειονεκτήματα και τις εξαπατήσεις που χρησιμοποιούνται σε διάφορες συζητήσεις. Προβλέψτε τους. Ακούστε τον αντίπαλο. Μην σκέφτεστε το επόμενο σχόλιό σας. Ακούστε τα σχόλια και τις μαρτυρίες του αντιπάλου σας και αξιολογήστε τις λέξεις. Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε ακτιβιστές κατά του κυνηγιού ως οργανώσεις προστασίας ή άγριας ζωής. Είναι πολιτικές οργανώσεις, επιδιώκοντας να προωθήσουν πολιτικές ατζέντες. Είναι καλά χρηματοδοτούμενες, καλά στελεχωμένες, έχουν λομπίστες, ΜΚΟ. Πρέπει να αντιμετωπίζονται πολιτικά.

Η συζήτηση για το κυνήγι και κατά αυτού, είναι καθαρά ένα συναισθηματικό επιχείρημα. Αυτό στην ουσία είναι και το προνομιακό πεδίο δράσης τους. Το συναίσθημα. Και αυτό στην εποχή μας «πουλά». Ο τακτικός στόχος του αντι-κυνηγού είναι όχι μόνο να διαδίδει παραπληροφόρηση, αλλά να δημιουργεί αμφιβολίες και να διαπερνά την αμφιβολία, αμφισβητώντας βαθιά την αξιοπιστία της κυνηγετικής κοινότητας. Οι κυνηγοί, προκλημένοι να υπερασπιστούν την δραστηριότητά τους παρέχουν δικαιολογίες οι οποίες γρήγορα αντιμετωπίζονται. Για παράδειγμα, μια συνηθισμένη υπεράσπιση του κυνηγιού είναι η ανάγκη ελέγχου των πληθυσμών των ειδών. Τα αντεπιχειρήματα επισημαίνουν γρήγορα ότι τα περισσότερα από τα ζώα και πουλιά που κυνηγούμε δεν κινδυνεύουν από υπερπληθυσμό. Έχουν δίκιο.

Από την άλλη πλευρά, οι αντι-κυνηγοί ισχυρίζονται ότι η γαλούχηση των παιδιών στο κυνήγι οδηγεί σε έλλειψη σεβασμού για τη ζωή και προδιάθεση για βία. Οι κυνηγοί, φυσικά, αντιτίθενται στο ότι δεν υπάρχει πραγματική βάση σε αυτόν τον ισχυρισμό και στην πραγματικότητα. Άλλωστε υπάρχουν και επιστημονικές μελέτες στην Αμερική που απέδειξαν ότι το κυνήγι έχει την αντίθετη επίδραση. Πιθανόν να οφείλεται στο ότι η εμπειρία του κυνηγιού γενικά, η φυγή από το άγχος και τις καθημερινές ευθύνες, έχει μια καθησυχαστική και ανανεωτική επίδραση στους κυνηγούς, καθώς επίσης οι κυνηγοί επηρεάζουν αυτούς που συναναστρέφονται, μεταδίδοντας μια αίσθηση ησυχίας και γαλήνης στο γενικότερο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το κυνήγι είναι, πραγματικά, ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης. Για παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνο) οι πληθυσμοί των αγριόχοιρων έχουν κατακλύσει το περιβάλλον. Χωρίς άλλους μεγάλους και ικανούς θηρευτές, ο άνθρωπος είναι το μόνο διαθέσιμο «ον» που μειώνει τον αριθμό τους. Εάν η μείωση αυτή θα πρέπει να διευκολύνεται με το κυνήγι ή με μια επαγγελματική εξόντωση είναι το μόνο λογικό επιχείρημα εδώ.

Πώς μπορούμε να υπερασπιστούμε επιπλέον το κυνήγι

Μόνο με την υπεράσπιση της αξίας της προσωπικής επιλογής και με την κατανόηση ότι τα γεγονότα και οι αριθμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο με κατάχρηση από τους υποστηρικτές όσο και από τους αντίπαλους. Πρέπει να αναγνωρίσουμε και να αποκαλύψουμε την συναισθηματική φύση του επιχειρήματος και να καταργήσουμε τις τεκμηριωμένες και υπερβολικά δικαιολογημένες βάσεις στις οποίες η όλη συζήτηση έχει εξαρτηθεί στο παρελθόν.

Δεν κυνηγούμε απαραίτητα για να διατηρήσουμε τους πληθυσμούς. Με κάποιες εξαιρέσεις, δεν κυνηγούμε επίσης απαραίτητα για διαβίωση. Κυνηγούμε γιατί αγαπούμε την πολυσυλλεκτική και καθ’ όλα νόμιμη και αέναη αυτή δραστηριότητα. Ας σταματήσουμε να αρνούμαστε αυτό το βασικό επιχείρημα. Τότε πρέπει να αφήσουμε τους αντι-κυνηγούς να προσπαθήσουν να εξηγήσουν στους μη κυνηγούς γιατί μια προσωπική επιλογή είναι “λάθος” ενώ η δική τους είναι “σωστή”.

Η περιβαλλοντική πτυχή έχει μια άλλη επίσης γωνία. Για κάποιο λόγο, οι κυνηγοί έχουν υποκείμενη δυσπιστία στις περιβαλλοντολογικές οργανώσεις. Πολλοί κυνηγοί εξισώνουν τον «περιβαλλοντολόγο» με τον «αντι-κυνηγό». Αυτή είναι μια επικίνδυνη εσφαλμένη αντίληψη και έχει οδηγήσει τους κυνηγούς να απεικονίζονται ως αντι-περιβαλλοντικοί.

Προτείνω οι κυνηγοί να ξεπεράσουν αυτό το κομμάτι και να ασχοληθούν με την δράση περιβαλλοντικών οργανώσεων. Οι περισσότεροι κυνηγοί θα εκπλαγούν πολύ καθώς ανακαλύπτουν ότι οι σκοποί και οι στόχοι των περιβαλλοντολόγων είναι γενικά ευθυγραμμισμένοι με τους σκοπούς και τους στόχους των κυνηγών, δηλαδή, πιο υγιεινό περιβάλλον. Πιστεύω ότι πολλοί περιβαλλοντολόγοι θα εκπλαγούν εξίσου το ίδιο. Ίσως υπάρχουν διαφορετικοί φιλοσοφικοί οδοί, αλλά γιατί να έχει σημασία; Ένα πρωταρχικό όφελος αυτής της συμμαχίας είναι ότι οι κυνηγοί μπορούν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο σχεδιασμό και την καθοδήγηση της περιβαλλοντικής ατζέντας, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι ανησυχίες τους ικανοποιούνται γρήγορα.

Άλλες τακτικές που θα συνιστούσα στον μεμονωμένο κυνηγό περιλαμβάνουν την εξοικείωση με τα αντι-κυνηγετικά επιχειρήματα: Διαβάστε το υλικό κατά του κυνηγίου και δείτε το τί λένε. Στη συνέχεια, αφιερώστε χρόνο για να μάθετε αν έχουν δίκιο, ειδικά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό σε μια συζήτηση.

Συμμετέχετε σε διάλογο με έναν αντι-κυνηγό ( ένας προς ένας είναι το καλύτερο, καθώς εξαλείφει τη “νοοτροπία συμμοριών” μιας ομαδικής συζήτησης), αλλά ελέγξτε τον εαυτό σας. Θυμηθείτε ότι πιθανότατα δεν θα πείσετε ποτέ έναν αντι-κυνηγό να αλλάξει αυτή την προσωπική φιλοσοφία. Αλλά μπορείτε να προσπαθήσετε να εκθέσετε τα συναισθήματά τους απλά ως…προσωπική φιλοσοφία. Θυμηθείτε ότι δεν προσπαθείτε να μετατρέψετε αυτό το άτομο σε κυνηγό. Θέλετε μόνο να αποδεχτούν ότι κάποιοι άνθρωποι ήταν και είναι κυνηγοί και ότι η επιλογή αυτή θα πρέπει να είναι προσωπική παρά να επιβάλλεται σε κανέναν.

Ο διάλογος είναι επίσης χρήσιμος για την τοποθέτηση ενός πραγματικού προσώπου στον εχθρό. Γνωρίζω αρκετά άτομα που καταδικάζουν γενικά τους κυνηγούς, αλλά ωστόσο κάνουν εξαιρέσεις για τους κυνηγούς που έχουν γνωρίσει προσωπικά. Ο προφανής λόγος για αυτήν την εξαίρεση είναι ότι η συνάντηση ενός ατόμου διαλύει τα στερεότυπα και δείχνει ότι οι κυνηγοί δεν είναι τα «τέρατα» που έχουν απεικονιστεί. Και λειτουργεί αμφότερα.

Είναι πολύ χρήσιμο να συναντήσετε κάποιον και να συνειδητοποιήσετε ότι η μόνη διαφορά μεταξύ «αντί» και κυνηγού είναι μια απλή φιλοσοφική κλίση. Είναι απόλυτα λογικό να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε. Συνήθως, το βάρος της δικαιολόγησης βαρύνει τους κυνηγούς, οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να υπερασπιστούν κάτι που πάντα θεωρούσαν δεδομένο. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένα από τα επιχειρήματά μας δεν βρίσκουν ανταπόκριση, δεδομένου ότι αναγκαζόμαστε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας ενάντια σε μια παράλογη θέση.

Εάν δεν επιθυμείτε να καταβάλλετε προσπάθειες για να ενημερώσετε τον εαυτό σας με γεγονότα, ή εάν δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να διατηρήσετε την ηρεμία σας κατά την διάρκεια ενός εγγυημένου διαλόγου, τότε προτείνω με σεβασμό να μην εμπλακείτε στη δημόσια συζήτηση. Όταν ένας κυνηγός χάνει την ψυχραιμία του σε μια δημόσια συζήτηση, ενισχύει μόνο τα αρνητικά στερεότυπα που οι «αντί» θέλουν τόσο πολύ να προωθήσουν και ας κάνουν αυτοί το ίδιο με ύβρεις. Οι κυνηγοί που προτρέχουν με ασυνέπεια, προκαλούν παραπληροφόρηση και είναι τόσο επιζήμιοι για το κυνήγι όσο και οι λαθροκυνηγοί.

Κυνηγετικές φωτογραφίες
Οι εικόνες των νεκρών ζώων μπορούν να προκαλέσουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, από συχαρίκια έως εκφράσεις αηδίας και παρεξήγησης, έως ένα πλήρες φράγμα προσβολών ή απειλών. Μερικοί άνθρωποι είναι πραγματικά περίεργοι εάν δεν έχουν μιλήσει ποτέ σε έναν κυνηγό πριν και είναι συχνά δύσκολο να αποκρυπτογραφήσετε τον τόνο κάποιου στο διαδίκτυο. Αναγνωρίσετε ότι έχετε ακούσει την άποψή τους ακόμη και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν, και αφιερώστε λίγο χρόνο για να τους πείτε λίγο περισσότερα για το τί σημαίνει το κυνήγι για εσάς.

Όταν οι άνθρωποι έχουν άμεση σχέση με αυτό που τρώνε, είτε κυνηγούν το δικό τους κρέας, είτε μαζεύουν μανιτάρια κλπ…έχουν μια ιδιαίτερη εκτίμηση για το φαγητό τους και είναι πιο πιθανό να ενεργήσουν ως διαχειριστές αυτού του πόρου.

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των smartphone, action cam, πολλοί από εμάς περπατάμε με μια κάμερα στην τσέπη μας, ικανή να απαθανατίζει τις καθημερινές μας εμπειρίες με ευκολία. Περισσότερο περιεχόμενο κοινοποιείται τώρα από ότι ποτέ άλλοτε. Σκεφτείτε πως πάνω από 95 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο δημοσιεύονται καθημερινά στο Instagram.  Εάν είχατε μόνο λίγα δευτερόλεπτα από την προσοχή κάποιου ή θα μπορούσατε να δείξετε μόνο μια εικόνα για να τους δώσετε μια καλή εντύπωση για το τι σημαίνει να είστε κυνηγός, τι θα θέλατε να δει ή να καταλάβει;

Ενώ η εικόνα ενός ατόμου που χαμογελά πάνω σε ένα νεκρό ζώο θα σοκάρει μερικούς ανθρώπους, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τον εορτασμό αυτής της στιγμής και ό,τι αντιπροσωπεύει. Το κυνήγι δεν είναι εύκολο παρά την σημερινή τεχνολογία που κάποιοι υποστηρίζουν. Απαιτεί μια επένδυση χρόνου, χρήματος, ώρες προετοιμασίας και κόπωσης καθώς και άριστη σκοπευτική ικανότητα και δεξιότητα. Βεβαιωθείτε ότι η εικόνα σας αντικατοπτρίζει τον σεβασμό σας για το ζώο, αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να καθαρίσετε την εμφάνισή του και να το τοποθετήσετε με γούστο. Μια προεξέχουσα γλώσσα, μια αιματηρή πληγή, ένα εμφανή σπλάχνο στο παρασκήνιο χρησιμεύουν ως περισπασμός στη φωτογραφία σας.

Για να βελτιώσετε τη συνολική εμφάνιση της φωτογραφίας σας, τραβήξετε την φωτογραφία στο φυσικό περιβάλλον του ζώου και όχι στο πίσω ή στο μπροστινό μέρος του οχήματός σας. Ας μη ξεχνάμε πως οι Έλληνες ανέκαθεν ακόμη και τον θάνατο τον «ένδυαν» με κάλλος.

Καταστήστε σαφές στις φωτογραφίες σας ότι συμμορφώνεστε με τους νόμους κυνηγίου και ότι ενδιαφέρεστε για την ασφάλεια. Εάν ποζάρετε με όπλο, βεβαιωθείτε ότι είναι στραμμένο προς μια ασφαλή κατεύθυνση, όχι προς το σώμα σας ή προς άλλα άτομα. Η αντίληψη είναι τα πάντα, επομένως προσέξτε τις εικόνες που θα μπορούσαν να παρεξηγηθούν. Εάν κατά τη διάρκεια της κυνηγετικού περιόδου κυνηγάτε ένα είδος που απαιτεί την χρήση του πορτοκαλί γιλέκου, φορέστε το και στις φωτογραφίες σας. Επωφεληθείτε από κάθε ευκαιρία για την προώθηση της ασφάλειας.

Πολλοί κυνηγοί θεωρούν το κυνήγι ως ευκαιρία εκτόνωσης από την πολυάσχολη ή αργόσχολη ζωή τους για να απολαύσουν την φύση. Με τη σύγχρονη τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αποσυνδέονται ποτέ από το διαδίκτυο. Ειδικότερα, η σημερινή γενιά έχει συνηθίσει να μοιράζεται κάθε πτυχή της ζωής σε αυτό. Εάν παρακολουθήσετε τους νέους κυνηγούς, θα διαπιστώσετε πως το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν όταν θηρεύουν ένα ζώο είναι να τραβήξουν μια φωτογραφία για να τη δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο. 

Αντί να κάνετε διδαχή για τα κακά της τεχνολογίας, θυμηθείτε ότι ένα μεγάλο μέρος της καθοδήγησης είναι να διασφαλίσετε ότι οι νεοσύλλεκτοι κυνηγοί θα διασκεδάσουν. Εάν αποτυπώσετε την εμπειρία του κυνηγιού με μια καλαίσθητη φωτογραφία, τους ενθουσιάζει και κατά συνέπεια τους ενθαρρύνετε να συνεχίσουν το κυνήγι.

Ωστόσο, θα πρέπει να αποδεχθούμε πως πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που ουσιαστικά διαφωνούν με το κυνήγι, αλλά τα καλά νέα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μειονότητα. Τα κοινωνικά μέσα δημιουργήθηκαν για να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά και να προσφέρουν ένα διασκεδαστικό μέρος για να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας μεταξύ τους.  Μη φοβάστε να πείτε την δική σας ιστορία κυνηγιού στο διαδίκτυο περνώντας το δικό σας μήνυμα.

Μπορούμε να δείξουμε στον κόσμο τί είναι το κυνήγι με μία σωστή ανάρτηση κάθε φορά.

Γιατί οι Βίγκαν μισούν τους κυνηγούς

 

Kynigesia T-Shirt | Πλάνα Συνδρομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΣ Θεσσαλονίκης: Προμήθεια βουνίσιας πέρδικας greca – Βίντεο

ΚΣ Θεσσαλονίκης: Προμήθεια βουνίσιας πέρδικας graeca Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεχίζει με φιλοθηραματικές δράσεις. Προμηθεύτηκε βουνίσιες πέρδικες graeca. Οι πέρδικες εγκαταστάθηκαν στον κλωβό προσαρμογής και θα απελευθερωθούν...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8,090ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
few clouds
29.1 ° C
30.1 °
27.1 °
40 %
4kmh
20 %
Τε
29 °
Πε
32 °
Πα
33 °
Σα
33 °
Κυ
33 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ