spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΙταλία: Η αστυνομία σκοτώνει αγριόχοιρο κοντά σε νηπιαγωγείο!

Ιταλία: Η αστυνομία σκοτώνει αγριόχοιρο κοντά σε νηπιαγωγείο!

|

 

Η αστυνομία σκοτώνει αγριόχοιρο στη πόρτα ενός νηπιαγωγείου.

«Μεγάλος και επικίνδυνος.» Έτσι χαρακτήρισε ο δήμαρχος της Φλωρεντίας τον αγριόχοιρο που έπρεπε να σκοτωθεί λίγες ημέρες πριν, επειδή βρισκόταν κοντά σε τοπικό νηπιαγωγείο.

 
Οι ζωόφιλοι καταδικάζουν τον θάνατο του ζώου που βρισκόταν σε κατάσταση κυοφορίας.

«Οι αστυνομικές αρχές αφού εξέτασαν την επικινδυνότητα της κατάστασης αποφάσισαν να θανατώσουν το άγριο ζώο.» Αυτό είναι το σχόλιο του Δήμου της περιοχής Fiesole, στη Φλωρεντία, το οποίο δημοσιοποιήθηκε για να ενημερώσει για το συμβάν.

Ένας αγριόχοιρος κοντά στο νηπιαγωγείο

Ο δήμαρχος της πόλης ήθελε να καταστήσει σαφές ότι το ζώο δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από την περιοχή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ήταν επιθετικό και βρισκόταν κοντά στο νηπιαγωγείο. Ήταν θέμα ασφάλειας των πολιτών. 
Σε μια άλλη δήλωση, τονίζει:

– “Η επαρχιακή αστυνομία της μητροπολιτικής πόλης της Φλωρεντίας, παρενέβη σήμερα το πρωί αφού ενημερώθηκε για την παρουσία ενός αγριόχοιρου κοντά σε νηπιαγωγείο .

Έπρεπε να θανατωθεί

Το επίσημο ανακοινωθέν από το δημοτικό συμβούλιο συνέχισε επισημαίνοντας ότι ‘ Ο αγριόχοιρος ήταν κοντά στην είσοδο του νηπιοβρεφικού σταθμού. ”

Στη συνέχεια, περιγράφει εν συντομία τον τρόπο που εκτελέστηκε η αστυνομική επιχείρηση ενάντια σε ένα επιθετικό και επικίνδυνο ζώο για τους κατοίκους της περιοχής:

– «Αφού απομονώθηκε η περιοχή και επαληθεύτηκε ο κίνδυνος της κατάστασης, ο αγριόχοιρος πυροβολήθηκε από την αστυνομία» .

Οι ζωόφιλοι έχουν καταδικάσει την πράξη

Μια ιταλική ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων κατηγόρησε το δημαρχείο και την αστυνομία για τη θανάτωση του ζώου. Ισχυρίζονται ότι η αστυνομία αγνόησε τις “μη βίαιες μεθόδους, όπως η μεταφορά του ζώου σε μια κτηνοτροφική μονάδα” . Αυτό που δεν έχουν εξηγήσει είναι πώς θα έκαναν κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα θα διασφαλιζόταν η προστασία των πολιτών, κάτι που είναι πάντα η άμεση και κύρια προτεραιότητα για τις αρχές.  

”Αυτό που συνέβη αφήνει στα θεσμικά όργανα μια πικρή απογοήτευση για μία παλαιά αντίληψη, στο οποίο τα ζώα είναι συγκρίσιμα με τα αντικείμενα” – εξήγησε ο Walter Caporale, πρόεδρος των Ιταλών Animalists -. Κάθε φορά που ένα άγριο είδος πλησιάζει ένα κατοικημένο κέντρο, το ζώο σκοτώνεται συστηματικά, αγνοώντας μη βίαιες μεθόδους όπως μεταφορά σε εκπαιδευτικό αγρόκτημα ή προληπτικές μεθόδους όπως ανοσοαντισύλληψη και παρακολούθηση του είδους ».

Ωστόσο, παρά τις κατά καιρούς αντιδράσεις από ζωοφιλικές οργανώσεις τα σοβαρά κράτη οδεύουν με γνώμονα τη λογική αφήνοντας το συναίσθημα κατά μέρους λαμβάνοντας υπόψη την σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως σε πολλές περιοχές της Ιταλίας οι πληθυσμοί των αγριόχοιρων έχουν αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και αρκετά τροχαία ατυχήματα. Στη Vaglia, για παράδειγμα που γίνεται συχνά «εισβολή» αγριόχοιρων που πλησιάζουν πολύ τα σπίτια, στο Pratolino στο Garena Park εγκαταστάθηκε παγίδα για τη σύλληψή τους η οποία, σύμφωνα με τη La Nazione Firenze , «αρχίζει να αποδίδει καρπούς».

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπλα: Αλουμίνιο ή χάλυβας;

Όπλα: Αλουμίνιο ή χάλυβας; Προφανώς το ερώτημα απευθύνεται στα δίκαννα και όχι στα αυτογεμή. Άλλωστε σήμερα ελάχιστα αυτογεμή κατασκευάζονται με βάση από χάλυβα Καλό και άγιο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ