spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚυνήγιΆνθρωποι και ΤόποιΟρτύκια κρασάτα για... μερακλήδες

Ορτύκια κρασάτα για… μερακλήδες

|

 

Αν σου έχουν περισσέψει στην κατάψυξη 5-6 ορτυκάκια, και απόψε περιμένεις τα φιλαράκια στο μπαλκόνι (καλοκαίρι γαρ) για κρασάκι, σίγουρα απαιτείται και εκλεκτός μεζές. Μπες λοιπόν στην κουζίνα χωρίς δεύτερη σκέψη και… μας ευχαριστείς αργότερα.. Ακολουθεί συνταγή “κόλαση”!

Υλικά:

6 ορτύκια

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι βούτυρο

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

2 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι χυμό τομάτας (ή κον κασέ)

αλατοπίπερο

Εκτέλεση: 

Καθαρίζετε και πλένετε τα ορτύκια. Στη συνέχεια τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά και ταμποναριστά με λίγο χαρτί κουζίνας, διώχνετε και την επιπλέον υγρασία. Τα καψαλίζετε, τα κόβετε στη μέση κατά μήκος και τα αλατοπιπερώνετε. Ύστερα τα τσιγαρίζετε με το βούτυρο και προσθέτετε το λάδι. Ανακατεύετε, τα “περνάτε” 2-3 φορές και σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Τα αφήνετε να βράσουν, έτσι ώστε να μείνει η μισή ποσότητα υγρών και στη συνέχεια ρίχνετε τον χυμό τομάτας και το νερό. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 45′ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το λευκό κρασί και αφήνετε να βράσουν 6-7′ ακόμα μέχρι να “δέσει” η σάλτσα. 

Συνοδεύετε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ