Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΚυνήγιΆνθρωποι και ΤόποιΜαζί στην ζωή και στο κυνήγι!

Μαζί στην ζωή και στο κυνήγι!

|

Μαζί στην ζωή και στο κυνήγι

Μία ιστορία αγάπης που «άνθισε» μέσα από το κυνήγι!


Η ιστορία αγάπης του 64χρονου Θανάση Χανδάση από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής και της 40χρονης Ίννα Ζαμπρόβσκι, που άρχισε να διαδραματίζεται πριν τρία χρόνια, ξεκίνησε από μία κουβέντα για κυνήγι και σκυλιά.

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον! Γνωρίστηκαν τυχαία. Εκείνος ήταν σερβιτόρος σε μία ταβέρνα, το “Λιόγερμα”. Εκείνη, τουρίστρια, είχε πάει με μία φίλη της για φαγητό.

- Advertisement -

Ήταν ένα μεθυστικό καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα, που θα σφράγιζε με το πορφυρό χρώμα του έρωτα την ζωή τους. Όλα ξεκίνησαν με μία συζήτηση για τα σκυλιά.

– “Είμαι κυνηγός!”, της είχε πει διστακτικά αυτός, ενώ ακουμπούσε στο τραπέζι τα πιάτα, με μία μολόχα στο αφτί του, που φανέρωνε ρομαντικό χαρακτήρα.

– “Τα λατρεύω, από παιδί! Πάντα είχαμε ένα στο σπίτι μας”, είχε αποκριθεί αυτή.

Είπαν καληνύχτα, αλλά η κοπέλα την άλλη μέρα ξαναπέρασε από το μαγαζί για να τον ξαναδεί.

Μαζί στην ζωή και στο κυνήγι – Η πρώτη σελίδα…

Είναι η πρώτη σελίδα της ιστορίας του 64χρονου Θανάση Χανδάση από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής και της 40χρονης Ίννα Ζαμπρόβσκι, που άρχισε να διαδραματίζεται πριν τρία χρόνια.

Η Ίννα, πρώην αστυνομικίνα, μαγεύτηκε από την ομορφιά της Κασσάνδρας κι εδώ και μία διετία μένει μόνιμα στο Πευκοχώρι, στο πλευρό του Θανάση, με τον οποίο παντρεύτηκαν.

Εργάζεται σε πιτσαρία και τον ελεύθερο χρόνο απολαμβάνει τις εξορμήσεις στη φύση, με τον άνδρα της και τους τετράποδους φίλους τους.

– “Η αγάπη της για τα σκυλιά και τη φύση την έκανε κι αυτήν κυνηγό! Αν και δεν ξέρει καλά ελληνικά, αποστήθισε τις ερωτήσεις και πήρε την άδεια θήρας, χωρίς να κάνει ούτε ένα λάθος! Θυμάμαι τα δάκρυά της, όταν της είπαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων”, λέει με περηφάνια ο σύζυγός της.

Το αντρόγυνο έχει τρία σέττερ και δέκα λαγόσκυλα που κρατάει ο Θανάσης από δικά του κυνηγετικά αίματα, αλλά κι ένα Ποσάβατς.

Η Λίζα είναι η παλαιότερη, με εξαιρετικό χαρακτήρα. Ωστόσο, δεν ξεχωρίζουν κανένα:

– “Τα αγαπάμε όλα. Τα έχουμε σαν παιδιά μας!”, λένε ταυτόχρονα και οι δύο.

Μαζί στην ζωή και στο… κυνήγι για µπεκάτσες και λαγούς!

Οι έξοδοί τους είναι στην περιοχή της Κασσάνδρας. Πηγαίνουν για μπεκάτσες και λαγούς. Στο ημερολόγιό της η Ίννα μέσα σε αυτό το σύντομο διάστημα έχει σημειώσει ήδη 20 μπεκάτσες και 7 λαγούς!

– “Δεν χρειάστηκε πολλά μαθήματα! Ως αστυνομικίνα ήξερε από όπλα. Της πήρε μόνο λίγο χρόνο να συνηθίσει να ρίχνει με λειόκαννο. Με έχει ξεπεράσει στην ευστοχία και την τουφεκιά!”, λέει περήφανος ο Θανάσης.

Στη μνήμη της η Ίννα κρατάει σε ξεχωριστή θέση τον πρώτο λαγό και την πρώτη της μπεκάτσα.

Ο “αφτιάς” είχε πεταχτεί ξαφνικά και πρόλαβε και τον τουφέκισε, κερδίζοντας το θαυμασμό του συζύγου της, ενώ και την μπεκάτσα την πέτυχε πάλι πριν εκείνη στρώσει το πέταμά της.

– “Και τα δύο θηράματα με συγκινούν! Το καθένα έχει τις δικές του συγκινήσεις! Η φέρμα προσφέρει άλλες ομορφιές, αλλά σε συνεπαίρνει και η προσπάθεια των ιχνηλατών. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στα σκυλιά. Εκείνα θα κάνουν τα πάντα για να σε ευχαριστήσουν και να σου ανταποδώσουν την αγάπη που τους δίνεις”, είναι η φιλοσοφία της Ίννας.

Η 40χρονη γυναίκα λατρεύει την Χαλκιδική για τις ομορφιές της, αλλά και πληγώνεται από αυτά που βλέπει:

– “Στενοχωριέμαι με τα σκουπίδια που συναντώ στο βουνό. Είναι κρίμα! Η φύση είναι το σπίτι μας! Πρέπει να τη σεβόμαστε!”, στέλνει το μήνυμά της.

– “Κάθε φορά που βγαίνουμε βόλτα παίρνει μαζί της σακούλες για να μαζεύουμε τα σκουπίδια που αφήνουν απερίσκεπτοι στο δάσος”, αναφέρει ο Θανάσης.

Η Ίννα, με τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά της, έχει κερδίσει και τους άλλους συναδέλφους της περιοχής.

Τη χαιρετούν όλοι εγκάρδια όταν τη συναντούν στο βουνό και χαίρονται να την ακούνε να περιγράφει την εξόρμησή της, όταν επιστρέφουν με τον άνδρα της στην καφετέρια, όπου συχνάζουν οι κυνηγοί μετά την έξοδό τους.

Κι άλλες γυναίκες στο κυνήγι

– “Θα ήθελα κι άλλες γυναίκες να βγαίνουν στο κυνήγι. Είναι ένας τρόπος να γεμίσεις τις αισθήσεις από εικόνες και αρώματα της φύσης και να νιώσεις μοναδικές συγκινήσεις με τα σκυλιά σου”, είναι η παρότρυνσή της.

Η Ίννα νιώθει ευτυχισμένη που μοιράζεται τέτοιες στιγμές με τον άνδρα της.

– “Μαζί γδέρνουμε το λαγό και καθαρίζουμε τις μπεκάτσες, ενώ το ίδιο κάνουμε και με το μαγείρεμα που ακολουθεί. Αποφασίζουμε τη συνταγή και μετά βάζουμε τα δυνατά μας να την πετύχουμε για να στρώσουμε ένα ξεχωριστό τραπέζι”, αποκαλύπτει κάποιες στιγμές της κοινής κυνηγετικής τους ζωής.

Η 40χρονη δεν ήξερε για το κυνήγι νωρίτερα, καθώς δεν είχε κάποιον που να το εξασκούσε στο οικογενειακό της περιβάλλον.

– “Μου το έμαθε ο Θανάσης! Ήταν εύκολο, γιατί μου αρέσουν τα σκυλιά και η φύση!”, εξηγεί, αλλά συννεφιάζει καθώς τρέχει η σκέψη της στους δικούς της:

– “Η μητέρα μου είναι Γερμανίδα. Όμως, ο πατέρας μου κατάγεται από το Τατζικιστάν.

Είναι μισός Ρώσος και μισός Ουκρανός. Και τώρα εκεί έχουμε πόλεμο. Σκοτώνονται αδέλφια μεταξύ τους! Η ψυχή μου πονάει! Δεν ξέρω για ποιο κομμάτι του εαυτού μου να πρωτοκλάψω…”, μας μεταφέρει με τη βοήθεια του συζύγου της τα ταραγμένα συναισθήματά της.

Θα σας φιλέψουµε λαγό στιφάδο

Πριν κλείσουμε το τηλέφωνο η φωνή της αντηχεί πάλι χαρούμενη, όταν μαζί με τον άνδρα της στέλνουν την πρόσκλησή τους:

– “Ελάτε, όποτε θέλετε! Θα σας φιλέψουμε λαγό στιφάδο, με ένα καλό δικό μας κόκκινο κρασί!”, ενώ δεν παρέλειψαν να προτείνουν ένα κοινό κυνήγι στην Κασσάνδρα, όταν ανοίξει η περίοδος θήρας του.

Διαβάστε επίσης: Το κυνήγι της βελουδομάτας με τα μάτια μιας γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνήγι και ψυχική υγεία – Αναφορές και μελέτες επιστημόνων συμπεριφοράς

Κυνήγι και ψυχική υγεία – Αναφορές και μελέτες επιστημόνων συμπεριφοράς Πολλοί από τους πιο σεβαστούς επιστήμονες συμπεριφοράς της εποχής μας, συμπεριλαμβανομένων των Sigmund Freud, William...
36,298ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,920ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
31.7 ° C
33 °
28.9 °
14 %
6.7kmh
0 %
Δε
30 °
Τρ
32 °
Τε
34 °
Πε
34 °
Πα
34 °

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ