Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Οκτωβρίου 2021

ΤεύχοςΟκτωβρίου

Νέο τεύχος Κυνηγεσία & Κυνοφιλία 

Kυκλοφορεί την Τρίτη 5 Οκτωβρίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαράτσι στα κυνηγόσκυλα

Νόμο του κράτους αποτελεί από τις 18 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα για τα αδέσποτα.

 

ΚΥΝΗΓΙ

Πέρδικα

Το εθνικό μας σύμβολο

Από την 1η Οκτωβρίου και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου επιτρέπεται το κυνήγι της ορεινής πέρδικας.

 

Τσίχλα

Η «ερωμένη» χιλιάδων κυνηγών

Χιλιάδες είναι οι κυνηγοί που περιμένουν κάθε Οκτώβρη να ανταμώσουν με το μικρόσωμο και πολυπόθητο θήραμα, την αξεπέραστη τσίχλα.

 

ΤΡΥΓΟΝΙΑ

Το «ταμείο» της Μάνης 

Είναι αμέτρητες οι φορές εκείνες, που έχω αναρωτηθεί τι είναι αυτό το εθιστικό που έχει αυτός ο τόπος και σε κάνει να ξυπνάς μεσάνυχτα για να πιάσεις την «μπαστούνα» ή που σε κάνει να περπατάς για ώρες στη ζεστή πέτρα και τα αγκάθια, μέχρι να σε τρομάξει εκείνο το χαρακτηριστικό φτερούγισμα της τρυγόνας σε κάποια λαχίδα στα γκρέμια. 

 

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

ΟΚΑΔΕ

Τρόπαιο «Φραγκίσκου Πολυκανδριώτη 2021»

Έπειτα από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και ένα αρκετά αισιόδοξο καλοκαίρι, η ελληνική κυνοφιλία έβαλε πρόσω ολοταχώς τις μηχανές για το πρόγραμμα των αγώνων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, περίπου αυτή την εποχή. Τέλη Αυγούστου λοιπόν, ξεκίνησε το φημισμένο τρόπαιο αγώνων βουνού «Φραγκίσκος Πολυκανδριώτης», το οποίο αφιερώθηκε στη μνήμη ενός μεγάλου και σπουδαίου, μα πάνω από όλα με τεράστιο ήθος, περδικοκυνηγού... 

 

Ντέρμπι αγγλικών φυλών 2021

Θεσσαλονίκη 18 – 20 Σεπτεμβρίου

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον κλήθηκαν να παρουσιάσουν φέτος τα σκυλιά τους οι Έλληνες κυναγωγοί, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που το ντέρμπι νεαρών σκύλων αγγλικών δεικτών ελληνικής εκτροφής πραγματοποιείται τέτοια εποχή. Σε ετήσια βάση και υπό φυσιολογικές συνθήκες, γίνεται τέλη Φεβρουαρίου, αλλά λόγω Covid-19 είχε αναβληθεί. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το επόμενο, αυτό δηλαδή του 2022 θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2022. 

 

Οι «μοντέρνες» συμπεριφορές του μπεκατσόσκυλου

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εξαρχής, ότι στο πλαίσιο της γενικότερης, παγκόσμιας υποβάθμισης του περιβάλλοντος αλλά και της πανίδας ειδικότερα, το κυνήγι της μπεκάτσας αποτελεί ένα από τα ελάχιστα πραγματικά κυνήγια με σκύλο φέρμας. 

 

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ

Συνθήκες άνευ προηγουμένου

Παρατεταμένη ανομβρία άνευ προηγουμένου και δεκάδες  αγριογούρουνα με αλλόκοτη συμπεριφορά στα δάση, είναι κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά που συνόδευσαν το πρώτο διάστημα της κυνηγετικής χρονιάς.

 

ΛΑΓΟΣ

Οι λαγοί του «βροχάρη»

Τα καλύτερα για τους λαγοκυνηγούς έρχονται αυτόν τον μήνα! Ο Οκτώβριος είναι ξεχωριστός, αρκεί βέβαια να δικαιολογήσει το προσωνύμιο «βροχάρης», που του έχει αποδώσει η λαϊκή ρήση, η οποία πολύ εύστοχα επισημαίνει: «Αν δεν βρέξει, ας ψιχαλίσει, πάντα κάτι θα δροσίσει»! 

 

Η πρώτη στους «αυτιάδες»... 

Φουριόζος και με αγριάδα μάς... μπουκάρισε ο Σεπτέμβρης. Καταιγίδες, χαλάζι, θύελλα ο βοριάς σε στεριά και θάλασσα, κι από νερό τουλούμια... Για τα φτερωτά της αποδημίας έχει «απαγορευτικό», ωστόσο αυτός ο καιρός έχει δώσει την ευκαιρία να συμφωνήσουν οι περισσότεροι από τους λαγάδες, πως σε πολλές περιφέρειες, η νέα κυνηγετική περίοδος θα αρχίσει με συνθήκες «ταμάμ»...

 

ΟΠΛΑΒΛΗΤΙΚΗ

Fabarm ELOS BII NOTTE AL

Χαμηλό βάρος υψηλή απόδοση

Με τιμή έκπληξη και εξαιρετικά χαρακτηριστικά, το ELOS BII NOTTE AL, προκαλεί τους κυνηγούς.

 

To μήκος της κάννης και η θερμοκρασία των σκαγιών

Γύρω από το ιδανικό μήκος της κάννης έχουν γραφτεί πολλά. Ωστόσο, ιδανικό μήκος κάννης δεν υφίσταται. Αντίθετα, υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες που προκύπτουν από το θήραμα που κυνηγάμε, το χρονικό περιθώριο οπτικής επαφής με το θήραμα αλλά και το είδος της βλάστησης.

spot_img