Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Μαρτίου 2021

ΤεύχοςΜαρτίου

Νέο τεύχος Κυνηγεσία & Κυνοφιλία 

Kυκλοφορεί την Τετάρτη 3 Μαρτίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυσοίωνο μέλλον για το κυνήγι

Τίτλοι τέλους κυνηγετικής περιόδου ή τέλους μιας εποχής που χάνεται οριστικά;

 

ΚΥΝΗΓΙ

Προμήθεια γουρουνόσκυλων

Είναι η εποχή που μετά τον απολογισμό της κυνηγετικής περιόδου, οι κυνηγοί θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ανασυγκρότηση και την προετοιμασία της ομάδας, ώστε να ανταπεξέλθει και πάλι στις απαιτήσεις την ερχόμενης χρονιάς. 

 

Η ανασκόπηση μιας κακής χρονιάς

Είναι αλήθεια, πως δεν έχω γκρινιάξει ποτέ για την εξέλιξη μιας κυνηγετικής χρονιάς. Δεν έχω παραπονεθεί ποτέ για την έλλειψη θηραμάτων, δεν έχω μετανιώσει ποτέ για τα έξοδα των καυσίμων, τα αμέτρητα χιλιόμετρα, τους χειμώνες που έχουν ξεχάσει τον παλιό τους χαρακτήρα και μας επισκέπτονται σπάνια... 

 

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Ντέρμπι αγγλικών φυλών 2011-2020

Η ανασκόπηση της δεκαετίας

Οι συνέπειες της πανδημίας λίγο πολύ είναι γνωστές σε όλους, ακόμη και στην κυνοφιλία, όπου ήρθαν τα πάνω κάτω σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Μικρά… μυστικά για το λαγόσκυλο

Το κεφάλαιο «καλό λαγόσκυλο» έχει πολλές σελίδες! Σήμερα, υπάρχουν τα εκπαιδευτήρια και η τεχνολογία, με τα ειδικά κολάρα να παρέχουν σημαντικές ευκολίες. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τις εμπειρίες των βετεράνων, που δεν έχουν αφήσει αχαρτογράφητη καμία σπιθαμή στα βουνά, διαβάζοντας τα σημάδια του τετραπέρατου «αυτιά» πάνω στο έδαφος.

 

Το ιδανικό εύρος έρευνας στο κυνήγι (Νο 2)

Αφού εξηγήθηκε η αξία της μεθοδικότητας και η διαφορά μεταξύ «φαινόμενης» και «πραγματικής» έρευνας ενός σκύλου, υπάρχουν επιπλέον ζητήματα που πρέπει να αναλυθούν... 

 

ΜΠΕΚΑΤΣΑ

Απολογισμός Μπεκάτσας 2020 - 2021

Φαίνεται λίγο οξύμωρο σε μία χρονιά σαν αυτή, όπου το κυνήγι απαγορεύτηκε από τον Νοέμβριο και έπειτα, αλλά και που πριν επιτρεπόταν μόνο εντός νομού, να προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν απολογισμό για την μπεκατσοχρονιά που πέρασε... 

 

ΤΣΙΧΛΑ

Αποτίμηση της χρονιάς από… τον καναπέ

Στο κυνήγι όλα μπορούν να συμβούν. Να το ακυρώσει ο καιρός, να μη βρεθούν θηράματα, να πάθει εμπλοκή το όπλο και πολλά άλλα δυσάρεστα. Να γίνεται όμως ο χρονιάτικος απολογισμός με τους κυνηγούς καθισμένους στον καναπέ, αυτό ξεπερνά και… τα άγραφα.

 

ΛΑΓΟΣ

Αυτιάδες σε γιατάκια της «Λάκας»...

Είναι γεγονός, ότι τα όποια συμπεράσματα σχετικά με την πληθυσμιακή εικόνα κυρίως των ενδημικών θηραμάτων, θεωρούνται περισσότερο αξιόπιστα όταν προέρχονται από κυνηγούς που δεν αλλαξοτοπίζουν. Όλοι μαζί με τις εμπειρίες τους και χωριστά ο καθένας από τον δικό του κυνηγότοπο, εύκολα μπορούν να κάνουν συγκρίσεις για πριν και μετά. 

 

ΟΠΛΑΒΛΗΤΙΚΗ

Baikal για πάντα

Ποιο είναι το δημοφιλέστερο δίκαννο στον κόσμο; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βγαίνει αβίαστα και χωρίς αναστολές. Είναι χωρίς καμία αμφιβολία το Baikal. 

 

Η τιμή και η αξία των όπλων

Ότι πληρώνεις παίρνεις, ή υπάρχουν εξαιρέσεις;

 

Όπλα

Ξεχωρίζοντας την ποιότητα

Εξετάζοντας, σχολιάζοντας ή συγκρίνοντας ένα όπλο, η βλητική απόδοση της κάννης και η αξιοπιστία στους μηχανισμούς λειτουργίας, είναι τα δύο πρώτα θέματα συζήτησης. Ποιος δεν θέλει ένα τέτοιο όπλο και ποιος είναι εκείνος που δεν το αναζητά; Ακόμα όμως και οι δύο αυτοί βασικοί παράγοντες, μπαίνουν κάτω από το πέπλο της ποιότητας που είναι αυτή που τους εγγυάται...

 

ΔΙΑΦΟΡΑ

«Κιβωτός» στην Θεσσαλία για την πεδινή πέρδικα

Η προσπάθεια για την πεδινή πέρδικα στην Θεσσαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Σε ρόλο… Νώε, οι κυνηγετικές οργανώσεις, φαίνεται να κερδίζουν το μεγάλο στοίχημα που στόχο έχει, να πληθύνει ο κάμπος από τα πουλιά που κάποτε ήταν το έμβλημά του. Η επιχείρηση για την ανάκαμψη των πληθυσμών εφαρμόζεται με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, καθώς τα πουλιά παρακολουθούνται βήμα-βήμα και με ειδικούς πομπούς!

spot_img