Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022
Κυνηγεσία Κυνοφιλία Ιουλίου 2022

ΤεύχοςΙουλίου

Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Ιουλίου 2022 

Kυκλοφορεί την Τρίτη 5 Ιουλίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι περιμένουμε από την Ρυθμιστική

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την Ρυθμιστική και στην ΚΣΕ υπάρχει... πυρετός προετοιμασίας. 

 

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Το μέλλον των αγγλικών φυλών στην Ελλάδα (Μέρος Α΄)

Είναι γεγονός και μάλιστα αδιαμφισβήτητο, ότι οι αγγλικές φυλές στη χώρα μας, ιδιαίτερα από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και έπειτα, έχουν γνωρίσει αλματώδη αύξηση... 

 

Οι «παρεξηγημένοι» κλασικοί

Μετά από μία διετή απουσία λόγω πανδημίας, διοργανώθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες οι δεύτεροι κλασικοί αγώνες των αγγλικών φυλών στα εξαιρετικά τερέν του Φενεού. Μία διοργάνωση που κάνει τα πρώτα δειλά βήματά της στα ελληνικά τερέν και όπως κάθε τι νέο, είναι λογικό να δημιουργεί διάφορους κυνοφιλικούς προβληματισμούς. Ειδικότερα στη χώρα μας, όπου οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι ιδιαιτέρως συκοφαντημένοι και μοιραία πολύ παρεξηγημένοι.

 

Ιστριακοί ιχνηλάτες: Οι διώκτες των 50 λεπτών που κατακτούν την Κρήτη

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και κερδίζουν έδαφος οι ιχνηλάτες της Ίστριας στην Κρήτη. Είναι «οι διώκτες των 50 λεπτών», όπως τους αποκαλούν, που με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, έχουν καταφέρει να μπουν σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά των λαγοκυνηγών, στο νησί του Μίνωα! 

 

H σπουδαιότητα του αναπαραγωγού

Τί εννοούμε με τον όρο «αναπαραγωγός»; Για να μπορεί ένας σκύλος να χαρακτηριστεί έτσι, πρέπει να διαθέτει, εκτός από τη δύναμη του επιβήτορα, έντονα χαρακτηριστικά τυπικότητας τόσο σε ότι αφορά το στυλ της φυλής, όσο και την εργασία και, κυρίως, να μπορεί να τα μεταδίδει.  

 

ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ: Προμηνύεται καλή χρονιά!

Έρχεται άλλη μία καλή… λαγοχρονιά! Τα μηνύματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά από όλη σχεδόν τη χώρα, αναφορικά με την πληθυσμιακή κατάσταση των «αυτιάδων».

 

ΓΟΥΡΟΥΝΟΣΚΥΛΑ: «Ατσαλένιο» θάρρος απέναντι στα υβρίδια

Η ιδιότητα του θάρρους είναι εκείνη που ανέκαθεν καθόριζε τους ιχνηλάτες σκύλους, ώστε να ξεχωρίσουν δίπλα σε τόσους άλλους. Στις μέρες μας, είναι ζητούμενο που απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε απέναντι στα αλλόκοτα υβρίδια που… σκοτώνουν.

 

ΠΕΡΔΙΚΕΣ: Πρώτη «στράτα» σε γκρέμια & χαλιάδες

Έξι και πλέον μήνες απουσίας είναι χρόνος πολύς, και τώρα πέντε περδικάρηδες, όλοι πάνω κάτω ίδιας ηλικίας, με διαφορετικής φυλής σκυλιά και παρόμοιες φιλοδοξίες, συζητούσαμε τα πάντα για τις λυγερές, εκτός φυσικά από τους τόπους τους...  

 

ΚΥΝΗΓΙ: Ο Ιούλης του κυνηγού χθες και σήμερα

Με τον ερχομό του Ιούλη, η καθημερινότητα του κυνηγού αλλάζει ρυθμό και προτεραιότητες. Οι σκέψεις και οι κινήσεις της προετοιμασίας επιταχύνονται, καθώς σύντομα ο χρόνος της εξάμηνης απραξίας θα αποτελεί παρελθόν.

 

Καλοκαιρινές φυλάχτρες για άρπαγες

Πριν δέκα περίπου μέρες είδα τα πρώτα δύο σπασμένα αυγά στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Σχετικά συνηθισμένο θέαμα αυτή την εποχή, για ένα σπίτι δίπλα σε ένα μεγάλο πάρκο που φιλοξενεί πλήθος πουλιών που ζουν κοντά στον άνθρωπο. Δύο μέρες μετά είδα και άλλα και ανεβαίνοντας τυχαία στην ταράτσα της πολυκατοικίας μου είδα πολλά ακόμα σκόρπια και δύο κουρούνες να σηκώνονται κράζοντας από το ταβάνι της ψευδοροφής της σκάλας.

 

«Σωσίβιο» για το κυνήγι οι εκλογές;

Η κυνηγετική περίοδος τελείωσε πριν μήνες, το μέλλον όμως του κυνηγιού αναμένοντας και τη νέα ρυθμιστική παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ... Τα όπλα μπορεί από τον Μάρτη να βρίσκονται σε αδράνεια και οι κυνηγοί στην «συντήρηση», το ενδεχόμενο όμως να μπει στο «ψυγείο» και το ίδιο το κυνήγι μοιάζει με εφιάλτη.  

 

ΟΠΛΑ - ΒΛΗΤΙΚΗ

Fabarm L4S Scolopax Rusticola

Για τη «βασίλισσα» και όχι μόνο

Τιμώντας την μπεκάτσα, η Fabarm προτείνει ένα πολύ ενδιαφέρον αυτογεμές.

 

Το ιδανικό διαμέτρημα

Σε μία εποχή που τα όπλα και τα πυρομαχικά αλλάζουν, πρέπει να επανεξετάσουμε τις επιλογές μας.

 

Σχεδόν μονόδρομος τα 12άρια

Θα ήταν λογικό βάσει της οικονομικής δυσχέρειας που όλοι βιώνουμε, να είχαμε την επιλογή να μειώναμε το κοστολόγιό μας σε ότι αφορά την αγορά φυσιγγίων...

spot_img