Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Φεβρουαρίου 2021

ΤεύχοςΦεβρουαρίου

Νέο τεύχος Κυνηγεσία & Κυνοφιλία 

Kυκλοφορεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα όπλα υπό διωγμό

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε η τροποποίηση 6 Υπουργικών Αποφάσεων που σχετίζονται με τα κυνηγετικά όπλα.

 

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ

Οι εξελίξεις της χρονιάς

Η κυνηγετική χρονιά που μεσολάβησε σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. Όλως παραδόξως το κυνήγι του αγριόχοιρου στην Ελλάδα κατά το μεγαλύτερό του διάστημα «πάγωσε».

 

Διαχείριση θηραμάτων ή αλλιώς τα «εγκλήματα» των εμμονικών!

Όταν η κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή τής καθ’ όλα παράλογης και μοναδικής για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα απαγόρευσης των μετακινήσεων για το κυνήγι και το ψάρεμα λόγω της πανδημίας Covid19, δεν σκέφτηκε με βάση τη λογική και το «δέον γενέσθαι» την ήδη δύσκολη διαχείριση του αγριόχοιρου... 

 

Benelli Official Wildboar Team

Η γουρουνοπαρέα από τα Πλατανάκια Σερρών

Ένα όμορφο ταξίδι τελείωσε. Η κυνηγετική ομάδα από τα Πλατανάκια Σερρών που για ένα χρόνο ήταν η επίσημη ομάδα της Benelli, αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά που μόλις τελείωσε. Τα συναισθήματα ανάμεικτα... 

 

ΚΥΝΗΓΙ

Κυνηγετικό ραπόρτο από τα Νότια

«Από όσα ακούς μην πιστεύεις τίποτα και από όσα βλέπεις πίστευε τα μισά», λέει ο σοφός λαός και η φετινή κυνηγετική χρονιά δυστυχώς ταίριαξε απόλυτα με την έννοια της παραπάνω πρότασης.

 

Φάσσες στις χούνες του «Διάκου» & της «Μεσαριάς»

Στο κυνήγι του καρτεριού, για να έρθει ένα καλό αποτέλεσμα πρέπει να συνυπάρχουν αρκετοί παράγοντες. Κατάλληλος καιρός, παρουσία θηραμάτων, σωστά επιλεγμένο καρτέρι και ευστοχία, είναι τα πλέον βασικά. Ειδικότερα όμως για το κυνήγι φάσσας, εκτός όλων των άλλων, θα πρέπει να προστεθεί και η υπομονή.

 

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Όμιλος Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος

ΟΚΑΔΕ 1991-2021

30 χρόνια ιστορία

Η μακρά περίοδος αναμονής λόγω της πανδημίας και της ανεξήγητης απαγόρευσης για μετακίνηση με σκοπό το κυνήγι, παρέσυρε στο διάβα της και την κυνοφιλία.

 

Το ιδανικό εύρος έρευνας στο κυνήγι

Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα και ίσως παρεξηγημένα ζητήματα που απασχολούν τους κυνόφιλους κυνηγούς, είναι η ιδανική απόσταση που πρέπει να ερευνά ένας σκύλος φέρμας πέριξ του κυνηγού. Πρωταθλητές σε αυτή τη συζήτηση, οι λάτρεις των αγγλικών φυλών. 

 

ΜΠΕΚΑΤΣΑ

Η εμπιστοσύνη μεταξύ μπεκατσοκυνηγού και μπεκατσόσκυλου

 

Η εμπιστοσύνη είναι μία πολύ σημαντική αξία στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Εκεί όμως όπου υπάρχει στενή σχέση μεταξύ ανθρώπου και ζώου, είναι εξίσου σημαντική. Τί ακριβώς όμως σημαίνει εμπιστοσύνη; 

 

ΤΣΙΧΛΑ

Επιστροφή (;) με «επιστρόφια»

Αν στο ξεκίνημα της περιόδου είχε ειπωθεί, ότι θα επιτρεπόταν να κυνηγηθούν τα «χειμωνιάτικα» αποδημητικά, μόνο στα μπασίματα του Οκτώβρη και στα «επιστρόφια» του Φλεβάρη, οι κυνηγοί θα το θεωρούσαν κακόγουστο αστείο.

ΟΠΛΑΒΛΗΤΙΚΗ

Fabarm CLASSIS 12 ENGLISH SS/T

Επιστροφή στο… μέλλον

Με σεβασμό στην παράδοση, η Fabarm παρουσιάζει το πλαγιόκαννο του μέλλοντος.

 

Το «ζύγισμα» του όπλου

 

Ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή του κυνηγετικού όπλου είναι το «ζύγισμα».

 

ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι… βάνδαλοι του κορωνοϊού

Βαυκαλιζόμαστε ως Έλληνες να μιλάμε πως δώσαμε στον κόσμο τα φώτα του πολιτισμού. Όμως με τις πράξεις μας μάλλον δείχνουμε ότι έχουμε κόψει προ πολλού τον… ομφάλιο λώρο που μας ένωνε με τις αξίες των προγόνων μας! Εκείνοι είχαν θεοποιήσει τη φύση, τη μητέρα Γη, τα δένδρα, τα ρυάκια, τους ποταμούς και τη θάλασσα. Εμείς;

spot_img