Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
Κυνηγεσία και Κυνοφιλία Αυγούστου 2021

ΤεύχοςΑυγούστου

Νέο τεύχος Κυνηγεσία & Κυνοφιλία 

Kυκλοφορεί την Τρίτη 3 Αυγούστου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρυθμιστική

Μία καλή αρχή

Με πολύ καλές προϋποθέσεις ξεκινάει η κυνηγετική περίοδος.

 

Προετοιμασία για την έναρξη

Ο πολυπόθητος μήνας έφθασε και σε λίγες μέρες θα απολαύσουμε την πραγματική ελευθερία...

 

ΚΥΝΗΓΙ

 

Έναρξη

Με οδηγό την πληροφορία και το πορτοφόλι

Μισός μήνας απομένει μέχρι τη μέρα που θα υλοποιηθούν τα όνειρα και οι προσδοκίες των κυνηγών. Δεκαπέντε μέρες γεμάτες υπολογισμούς για το πού, για το πόσο και το πώς...

 

Φάσσες μέσα κι έξω από «ζώνες»... 

Τα θηράματα της έναρξης είναι πολύ λίγα ως επιλογές, ωστόσο ανάμεσα σε τρυγόνια και ορτύκια, οι φάσσες για πολλούς συναδέλφους πάντα κατείχαν εξέχουσα θέση. Μπορεί οι δυνατότητες να είναι σημαντικά περιορισμένες, οι ευκαιρίες όμως υπάρχουν και σίγουρα θα ήταν περισσότερες, αν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου επιτρεπόταν το κυνήγι και στις περιοχές που «ανοίγουν» Σεπτέμβρη... 

 

Ποιο είναι το δυσκολότερο κυνήγι;

Πρόσφατα, σε ένα κυνοφιλικό τραπέζι υπήρξε μια έντονη, αλλά πάντα φιλική, διαφωνία, σε ότι αφορά το δυσκολότερο κυνήγι με σκύλο φέρμας. Οι απόψεις πολλές και διαφορετικές και τα επιχειρήματα άλλα τόσα. Υπάρχει όμως αντικειμενικά κάποιο κυνήγι το οποίο να είναι πιο δύσκολο από όλα τα άλλα;

 

Αγριοπερίστερα & φάσσες

Όταν τα τρυγόνια της έναρξης είναι λιγοστά

Άλλος θεός ο κυνηγετικός βορράς, άλλος ο νότος, μια πραγματικότητα που έχει στιγματίσει τα τελευταία χρόνια πολλές αυγουστιάτικες ενάρξεις μου, όταν οι συγκυρίες δεν επέτρεπαν ένα μακρινό ταξίδι και οι επιλογές ήταν λίγες και περιορισμένες.

 

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

Campo Felice

2-4 Ιουλίου 2021

Οι κλασικοί αγώνες κομμάτι της ιστορίας της ιταλικής κομψότητας. 

 

Αναζητώντας ντορό στις λαγόστρατες της Στερεάς 

Με αναποδιές και εμπόδια αρχίσαμε, αλλά «στρώνει» κατά πως φαίνεται το πράμα και τα λαγούδια ανεβάζουν τη διάθεση. Η ικανοποίηση απ΄όσα συνέβησαν σε αυτό το εκπαιδευτικό, χάνεται μονομιάς, όταν στην επιστροφή περνάμε μπροστά από το σπίτι. Έρημο στέκει, με σφαλισμένα τα παραθύρια, χορταριασμένη την αυλή, ξεραμένα τα λουλούδια, και δίχως «υποδοχή» από τα λαγωνικά πίσω από την περίφραξη... 

 

Κλασσικά εκτροφικά ερωτήματα

Τόσο η πανδημική κρίση όσο και το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα ζώα, έφεραν μεγάλες αναταράξεις στον χώρο της καθαρόαιμης κυνοφιλίας τα τελευταία δύο χρόνια. Παρόλα αυτά, η εκτροφή παρέμεινε ο κυρίαρχος ζωντανός προβληματισμός μεταξύ των κυνόφιλων. 

 

Το ελληνικό… θαύμα και στους ιχνηλάτες

Γιγαντιαία τα άλματα της εκτροφής καθαρόαιμων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ακόμη και στους ιχνηλάτες! Ήδη μετράμε διακρίσεις και μάλιστα σε διεθνείς εκθέσεις, όπου ο συναγωνισμός είναι πολύ υψηλός, αν αναλογιστεί κανείς, ότι στον… στίβο κατεβαίνουν χώρες με μακρά παράδοση δεκαετιών.

 

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ

Καλοκαιρινή προετοιμασία

Οι κάπροι καρτερούν

Τις μέρες αυτές που ο καύσωνας είναι στα φόρτε του σε τούτη την πανέμορφη γωνιά του πλανήτη, ταλανίζοντας τον κόσμο της υπαίθρου και τα ζωντανά, ενώ στα δροσερά Υπουργεία υπογράφεται η Ρυθμιστική της νέας χρονιάς, οι μέρες που το κυνήγι ξεκινά, κοντοζυγώνουν. Κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, θυμάμαι τις κουβέντες ενός φίλου, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έφτασε το κυνήγι, ούτε φυσίγγια δεν θα προλάβουμε να φτιάξουμε, θα μας πάρει το κυνήγι σβάρνα!».

 

Καρτεριτζήδες σε ζήτηση

Τώρα που ο τόπος σφύζει από αγριογούρουνα τα «καλά τουφέκια είναι σε έλλειψη». Πολλά έχουν κατά καιρούς ειπωθεί για τους σωστούς τρόπους σκόπευσης των θηραμάτων, για θέματα βλητικής, μάρκες φυσιγγίων, όπλων και άλλα πολλά.

 

ΛΑΓΟΣ

Λαγοκυνήγι

Η στρατηγική της πρεμιέρας

Στο κυνήγι τίποτε δεν είναι τυχαίο! Υπάρχει σχεδιασμός, στρατηγική και προετοιμασία. Ιδιαίτερα στην αναζήτηση του τετραπέρατου «αυτιά», οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Προβλήματα που αναζητούν λύση, ειδικά στις πρώτες εξορμήσεις, που η λαχτάρα της αναμονής, καμιά φορά οδηγεί σε λανθασμένες κινήσεις.

 

ΟΠΛΑΒΛΗΤΙΚΗ

BREDA B3 Super Magnum

Όπλο για κάθε χρήση

Οι εποχές που τα όπλα «διάλεγαν» φυσίγγια πέρασαν ανεπιστρεπτί.

 

Καθαρισμός όπλου

Βασική διαδικασία της κυνηγετικής παράδοσης

Το να γνωρίζεις πως να καθαρίζεις ένα κυνηγετικό όπλο, είναι σημαντικό στοιχείο της κυνηγετικής σου αντίληψης.

spot_img