Κ. Μπογδάνος: “Να επιτραπεί το κυνήγι υπό αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς”

- Advertisement -

 

Να επιτραπεί το κυνήγι υπό αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς αιτήθηκε ο βουλευτής Α’ Αθήνας κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς, εξηγεί πως «Η οργανωμένη θήρα αποτελεί μορφή προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας, με σκοπό την προστασία και τη διαφύλαξη αυτού, καθώς και των θηρεύσιμων ειδών που το απαρτίζουν. Όπως κάθε άλλη δραστηριότητα περιορίστηκε εσχάτως προς προστασία της δημόσιας υγείας» και προσθέτει: «Εντούτοις, η εξακολούθηση της απαγόρευσής της θήρας λόγω των μέτρων εναντίον της πανδημίας, κρίνεται πλέον ως μη αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως υποστηρίζουν με επανειλημμένες δημόσιες επικοινωνίες τους και οι ανά την Ελλάδα κυνηγετικοί σύλλογοι και φορείς».

Ο κ. Μπογδάνος σημειώνει πως στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυνηγετική δραστηριότητα έχει εξαιρεθεί από τα περιοριστικά μέτρα, καθώς κρίνεται ότι δεν συμβάλλει στην διασπορά του covid-19.

 
«Άλλωστε, η κυνηγετική δραστηριότητα δεν ασκείται εντός του αστικού ιστού, αλλά στην ύπαιθρο και κατά κανόνα ως μοναχική δραστηριότητα, σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα συνωστισμού και συγχρωτισμού, όπως άλλες δραστηριότητες στα μεγάλα αστικά κέντρα» τονίζει ο κ. Μπογδάνος.
 
Παράλληλα επισημαίνει πως «οι εκατοντάδες χιλιάδες κυνηγοί και τα πλέον των πεντακοσίων σχετικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, συγκροτούν μία αγορά που δεν θα έπρεπε να αφεθεί στην τύχη της υπό οικονομικές συνθήκες πανδημίας».
 
Τέλος συμπληρώνει πως «Πότε σχεδιάζεται να επιτραπεί η μεμονωμένη μετακίνηση των κυνηγών για την άσκηση της θήρας, κάτω από συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις του πρωτοκόλλου COVID-19».
breda
35,944ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,823ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,870ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
28 ° C
31.6 °
25.8 °
34 %
4.5kmh
0 %
Κυ
28 °
Δε
28 °
Τρ
27 °
Τε
28 °
Πε
31 °

ΔΗΜΟΦΙΛΗ