Εσείς το γνωρίζετε, τα θηράματα όχι..

- Advertisement -

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να λύσουν τα προβλήματα αστοχίας χρησιμοποιώντας βαρύτερες γομώσεις φυσιγγίων. Η λογική τους λέει το εξής: περισσότερα σκάγια άρα μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Έλα όμως που δεν είναι έτσι.

Ο κυνηγός- σκοπευτής που έχει πρόβλημα αστοχιών δεν θα το λύσει με περισσότερα σκάγια. Αν τα σκάγια δεν πάνε εκεί που κοιτάζουν τα μάτια του όσα και να ρίξει το πρόβλημα θα παραμένει.. Ο κύκλος των σκαγιών (διασπορά) ανάλογα την απόσταση και το τσοκ που χρησιμοποιούμε είναι ίδιος ανεξαρτήτως του βάρους γόμωσης.

Αν με το όπλο σας ρίξετε μια βολή, για παράδειγμα στα 30 μέτρα με τσόκ 2 άστρα και φυσίγγι με 32 γραμμάρια σκάγια νούμερο 8, θα έχετε έναν κύκλο διασποράς περίπου 70 εκατοστά. Αν με τα ίδια δεδομένα ρίξετε ένα φυσίγγι με 36 γραμμάρια ο κύκλος διασποράς δεν πρόκειται να μεγαλώσει. Απλά ενδέχεται να βρείτε πυκνότερη κατανομή των σκαγιών μέσα στον κύκλο με την πιο ενισχυμένη γομώση. Εσάς το πρόβλημα σας είναι η κατανομή των σκαγιών ή η αποτυχία στις βολές;

Αν είναι η κατανομή τότε επιλέξτε φυσίγγια με περισσότερα σκάγια, αν όμως είναι αστοχιών τότε τσάμπα παιδεύεστε με την επιλογή φυσιγγίων, η λύση δεν είναι τα περισσότερο σκάγια. Η λύση βρίσκεται στο να βελτιώσετε την επώμισή σας και να φτιάξετε το κοντάκι στα μέτρα σας. Ενδεχομένως κάποιοι δικαιολογημένα να σκεφτούν ότι υπάρχουν φορές που τουφεκιές χάνονται και λόγω κακής κατανομής. Ναι θα συμφωνήσω. Αυτό όμως είναι κάτι που διορθώνεται γρήγορα εύκολα και ανέξοδα. Δοκιμάζουμε και αν εντοπίσουμε τέτοιο πρόβλημα αλλάζουμε φυσίγγια.

Το ότι επιλέγετε παραπάνω γραμμάρια σκάγια για να λύσετε το πρόβλημα αστοχιών εσείς και μόνο το γνωρίζετε. Τα θηράματα όχι, και δεν πρόκειται ούτε να σας λυπηθούν και να πέσουν ούτε να τρομάξουν και να πάνε από καρδιά.

breda
35,944ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,826ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
4ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,870ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Athens
clear sky
17.7 ° C
19 °
14.8 °
56 %
0.5kmh
0 %
Κυ
28 °
Δε
28 °
Τρ
27 °
Τε
29 °
Πε
30 °

ΔΗΜΟΦΙΛΗ