spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΖαρκάδι έκανε μπάνιο και… ηλιοθεραπεία!

Ζαρκάδι έκανε μπάνιο και… ηλιοθεραπεία!

|

 

Απίστευτο σκηνικό έζησε μια οικογένεια, την περασμένη Κυριακή, στα Γρεβενά! Πατέρας, μητέρα, γιος και κουνιάδος έκαναν μια βόλτα κατά μήκος του Αλιάκμονα, στο ύψος της γέφυρας του δρόμου που οδηγεί στο χωριό Πόρος, μια απόσταση γύρω στα τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Ήταν ένας απογευματινός περίπατος στη φύση, όπου ο ήλιος πριν τη δύση του έδινε μοναδικές εικόνες, προβάλλοντας τις φυλλωσιές των δένδρων πάνω στα νερά του ποταμού.

Με το θερμόμετρο, εκείνη την ώρα να δείχνει 25 βαθμούς Κελσίου, η γυναίκα θέλησε να δροσιστεί, κάνοντας μερικές βουτιές και στη συνέχεια βγήκε στην όχθη, για να στεγνώσει. Είχε πάρει και τη φωτογραφική της μηχανή και αποθανάτιζε ό, τι της κέντριζε το ενδιαφέρον. Ξαφνικά, είδε στο σημείο όπου νωρίτερα είχε κάνει το μπάνιο της κάτι παράξενο. Νόμιζε πως ήταν κάποιος κορμοράνος, ο οποίος έπλεε αναζητώντας κάποιο ψάρι. Όμως, δεν ήταν! Έκπληκτη διαπίστωσε πως ήταν το κεφάλι ενός ζαρκαδιού που κολυμπούσε κι αυτό! Αιφνιδιάστηκε τόσο πολύ που κατέβασε τη φωτογραφική της μηχανή για να θαυμάσει το σπάνιο φαινόμενο. Το ζαρκάδι, αφού έκανε ένα ημικύκλιο μέσα στο νερό, βγήκε στην όχθη και τίναξε τα νερά από πάνω του. Έμεινε εκεί, επί μερικά λεπτά, για να στεγνώσει, λες κι έκανε …ηλιοθεραπεία! Εκείνη τη στιγμή, έφτασε στο σημείο και ο γιος, ο οποίος μόλις το είδε σήκωσε το κινητό και το φωτογράφισε. Το ζαρκάδι, δεν έδειξε καθόλου να ενοχλείται. Αντίθετα, γύρισε το κεφάλι του και πόζαρε στον φακό για το «kynigesia.gr». Ύστερα, διακριτικά υποχώρησε μέσα στα δένδρα και ήρεμα χάθηκε προς το γειτονικό δρυοδάσος. 

Η εξήγηση που έδωσε ο πατέρας, ο οποίος είναι κυνηγός, είναι ότι το ζαρκάδι είχε μπει και έκανε αυτό το ημικύκλιο κολυμπώντας, για να σβήσει τα ίχνη του, καθώς λίγο νωρίτερα ακούγονταν σκυλιά που κυνηγούσαν στο διπλανό δάσος. Η αρχική του σκέψη που τη μετέφερε στους δικούς του ήταν καταδίωκαν ζαρκάδι, αλλά η θέα μιας αλεπούς πάνω στο δρόμο που αφουγκραζόταν τα κλαφουνίσματα, προς στιγμήν ανέτρεψε την άποψή του.

Δεν αποκλείεται τα σκυλιά να κυνηγούσαν πραγματικά την αλεπού και από τις φωνές τους να αναστατώθηκε το ζαρκάδι, το οποίο κατέβηκε μέχρι τον ποταμό, όπου έκανε το τέχνασμα με το μπάνιο, προκειμένου να το ακολουθήσουν τα σκυλιά. Αυτή, η εκδοχή είναι η πιθανότερη, γιατί τα σκυλιά δεν έφτασαν ποτέ μέχρι το ποτάμι, αλλά συνέχιζαν να ακούγονται ψηλά πάνω στο δάσος. Αυτή η εξήγηση ενισχύθηκε αργότερα και με την εμφάνιση και δεύτερης αλεπούς στο δρόμο και στις παρυφές του δάσους, η οποία μάλιστα είχε περίεργο χρώμα κίτρινο προς το λευκό!

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστραλία: Δεκάδες φάλαινες-πιλότοι προξάραξαν σε ακτή – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Αυστραλία: Δεκάδες φάλαινες-πιλότοι προξάραξαν σε ακτή - Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης Μια δραματική επιχείρηση για τη διάσωση της ζωής περισσότερων από 100 φαλαινών-πιλότων έληξε με μερική...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ