spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΖ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας: «Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης είναι ακατανόητη»

Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας: «Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης είναι ακατανόητη»

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Η ανακοίνωση της Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας αναφέρει τα εξής: «Παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες, μια σειρά Υπουργών και πολιτικών παραγόντων του δημόσιου βίου ενημερώθηκαν έγκαιρα και αναλυτικά από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ότι το κυνήγι θα πρέπει να εξαιρεθεί από τις απαγορεύσεις διότι βάση τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ.1) «….η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ΄όλη την Επικράτειαν…»

Πριν από λίγο με ανακοίνωσή του ο Υφουπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται το κυνήγι διότι το κατατάσσει στις δραστηριότητες ψυχαγωγίας σε αντίθεση με τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ.1) «….η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ΄όλη την Επικράτειαν…»

Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης είναι ακατανόητη καθώς αποκλείει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, τους κυνηγούς, οι οποίοι συνεισφέρουν και οικονομικά στο κράτος, χωρίς να δίνουν την πρέπουσα βαρύτητα για την ευζωία των κυνηγετικών σκύλων σε αντίθεση με τα κατοικίδια.

Η Ζ΄ Κ.Ο.Θ. παρακαλεί τους συνάδελφους κυνηγούς να υπακούσουν στις αποφάσεις της κυβέρνησης καθώς η παράβλεψη αυτών επιφέρει διοικητικά πρόστιμα και παραβάσεις του νόμου περί θήρας.
Θα επανέλθει όμως με σκληρή κριτική απέναντι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ
Ζ΄Κ.Ο.Θ.»

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κυνηγεσία 2024»: 8 πράγματα που αφορούν όσους πρόκειται να επισκεφθούν την έκθεση

«Κυνηγεσία 2024»: 8 πράγματα που αφορούν όσους πρόκειται να επισκεφθούν την έκθεση 1. Εισιτήριο θα βρεις στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου MEC Παιανίας (6 ευρώ)....
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ