spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΞηρόμερο: Πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ τρία κυνηγόσκυλα - Προσοχή: Σκληρές Εικόνες!

Ξηρόμερο: Πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ τρία κυνηγόσκυλα – Προσοχή: Σκληρές Εικόνες!

|

Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας: Σκότωσαν τα τρία κυνηγόσκυλα επειδή προσπάθησαν να μπουν μέσα στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούν!

Aντιμέτωποι με την δικαιοσύνη θα βρεθούν δυο αδέλφια κτηνοτρόφοι από την κοινότητα Στρογγυλοβούνι – Πηγάδια του Ξηρομέρου Aιτωλοκαρνανίας, καθώς θανάτωσαν το ένα μετά το άλλο τρία κυνηγόσκυλα επειδή προσπάθησαν να μπουν μέσα στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούν!

Tι αναφέρει το Protothema

«Ο 70χρονος άνδρας και η 80χρονη αδελφή του είδαν τα τρία ημίαιμα κυνηγετικά σκυλιά, που προφανώς, είχαν εγκαταλείψει κάποιοι κυνηγοί επειδή δεν τους «βγήκαν», να προσπαθούν να τρυπώσουν στο μαντρί τους για να χορτάσουν την πείνα τους σκοτώνοντας κάποιο από τα ζώα τους. Έτσι, χρησιμοποιώντας μια ο ένας και μια η άλλη το ίδιο κυνηγετικό όπλο, τα πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τα θανάσιμα!

Οι δράστες συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από αστυνομικούς του τμήματος Ξηρόμερου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς διαπιστώθηκε από τον έλεγχο ότι κατείχαν παράνομα το όπλο που κατασχέθηκε. Παράλληλα, τους επιβλήθηκε βαρύ διοικητικό πρόστιμο για την θανάτωση των τριών σκύλων».

Ωστόσο, εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως οι εικασίες δίχως βάσιμα στοιχεία που πηγάζουν μέσα από ιδεοληψίες, θολώνουν την κρίση. Στις φωτογραφίες βλέπουμε πως τα κυνηγόσκυλα φέρουν πάνω τους κολάρα εντοπισμού και περιλαίμια. Κάτι τέτοιο παραπέμπει άμεσα στο ότι είναι δεσποζόμενα και όχι «παρατημένα», όπως παρουσιάζεται από το προαναφερόμενο μέσο ενημέρωσης όπου με αυτή τη θέση του στοχοποιεί τεχνηέντως ακόμη μια φορά τους κυνηγούς.

Ακόμη κι αν τα συμπεράσματα του δημοσιεύματος προέκυψαν μέσα από πληροφορίες και πηγές του Πρώτου Θέματος, εκείνο οφείλει να τις παρουσιάζει και όχι να ασκεί στείρα και μεροληπτική κριτική.

Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας: Πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ τρία κυνηγόσκυλα

Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας: Πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ τρία κυνηγόσκυλα

Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας: Πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ τρία κυνηγόσκυλα

Διαβάστε επίσης: Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας: Αντικυνηγετικές εικασίες σε ρεπορτάζ για την θανάτωση των τριών κυνηγόσκυλων!

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πορτραίτα σκύλων που αγαπήσαμε: Η Μάχη…

Τη Μάχη την απέκτησα από έναν φίλο κυνηγό, που διατηρούσε στα κουμάσια του μια πολύ καλή σειρά κυνηγετικών σέττερ. Αν και ποϊντεράς, το σκυλί...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ