spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΧίος: Αλεπού στην παραλιακή του Βροντάδου - Δραματική η αύξηση των εδαφόβιων...

Χίος: Αλεπού στην παραλιακή του Βροντάδου – Δραματική η αύξηση των εδαφόβιων αρπακτικών!

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου «Άρτεμις»:

 

«Σήμερα (σ.σ χθες) στην παραλιακή του Βροντάδου και συγκεκριμένα στην Λότζα χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα αλεπού. Τα λέμε χρόνια αλλά δυστυχώς επαληθευόμαστε. Ο πληθυσμός της αλεπούς έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια στο νησί. Η έλλειψη τροφής τις οδηγούν μέσα στις αστικές περιοχές για αναζήτηση τροφής. Μεγάλη προσοχή δεν πλησιάζουμε νεκρή αλεπού σε κοντινή απόσταση και ειδοποιούμε τις αρμόδιες αρχές που ξέρουν πως να διαχειριστούν το θέμα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αλεπού είναι ο φορέας της λύσσας. Αρμόδιες αρχές είναι το Δημόσιο κτηνιατρείο, η Διεύθυνση Δασών Χίου που έχουν το απαραίτητο εξοπλισμό. Πρέπει να σταματήσει αυτό το λάθος που γίνεται με τα είδη της πανίδας. Οι πληθυσμοί κάποιων ειδών πρέπει να ελέγχονται. Η αλεπού παρόλο που είναι στα θηρεύσιμα είδη δεν κυνηγιέται γιατί κανένας δεν θα βάλει τα σκυλιά που τα έχει ακριβοπληρωμένα για να κυνηγήσει αλεπού. Ο έλεγχος πρέπει να γίνει με άλλους τρόπους οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δυστυχώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα με άλλα θηρεύσιμα και μη θηρεύσιμα είδη. Υπάρχει υπερπληθυσμός στα αγριογούρουνα (ακούτε τακτικά για τα ατυχήματα στις Εθνικές και Επαρχιακές οδούς) καθώς και οι Λύκοι. Ξέρω ότι θα βγουν τώρα οι οικολόγοι και οι οικολογούντες να βαράνε στο ψαχνό μπερδεμένοι στην ιδεοληψία τους. Απλά μαθηματικά είναι η Γαλλία με δεκαπλάσια έκταση από την Ελλάδα έχει καταμετρημένους 450 λύκους. Η Ελλαδάρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΑΛΛΙΣΤΩ 810. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του για την λάθος αντιμετώπιση των ειδών της άγριας πανίδας από μια πολιτεία η οποία έχει σφιχταγκαλιαστεί με τις οικολογικές και παραοικολογικές οργανώσεις παίρνοντας αποφάσεις που τελικά αντί για καλό κάνουν κακό.

Ο έλεγχος των πληθυσμών μεγάλων εδαφόβιων αρπακτικών γίνεται από την εμφάνιση του ανθρώπου. Αν δεν ξεκινήσει κάτι σήμερα επιστημονικά τεκμηριωμένο και με τον σωστό τρόπο τα επόμενα χρόνια η κατάσταση θα έχει γίνει μη αναστρέψιμη και θα εξαφανιστούν σταδιακά είδη τα οποία σήμερα φαίνονται να διατηρούν τους πληθυσμούς τους σε υψηλά επίπεδα».

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νερό για την άγρια ζωή από νησιώτες κυνηγούς – Βίντεο

Νερό για την άγρια ζωή από νησιώτες κυνηγούς! Οι κυνηγοί προστατεύουν την άγρια ζωή με έργα κι όχι με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά …σποτάκια! Το αποδεικνύουν...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ