spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΧαργκίτα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δασώδη περιοχή από επίθεση αρκούδας

Χαργκίτα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δασώδη περιοχή από επίθεση αρκούδας

|

Ένας 69χρονος άνδρας, από το Σουζένι της Ρουμανίας βρέθηκε νεκρός το απόγευμα του Σαββάτου σε δασώδη περιοχή κοντά στη γενέτειρά του. Πιθανότατα δέχθηκε επίθεση από αρκούδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του IPJ Harghita το πρωί της Δευτέρας.

Από τις πρώτες έρευνες διαπιστώθηκε ότι έφυγε από το σπίτι το πρωί, λέγοντας στη σύζυγό του ότι θα πήγαινε στην αγορά του δήμου Γκιοργκένι. Δεδομένου ότι δεν επέστρεψε στο σπίτι του μέχρι τις 16:00, η σύζυγός του και δύο χωρικοί πήγαν στο εξοχικό σπίτι που της ανήκει και το οποίο βρίσκεται σε δασώδη περιοχή, όπου στη διαδρομή τον βρήκαν νεκρό. Το ιατρικό προσωπικό που παρενέβη στον τόπο του συμβάντος διαπίστωσε ότι ο θάνατος θα μπορούσε να έχει συμβεί ως αποτέλεσμα τραυματισμών που προκλήθηκαν από άγριο ζώο, «πιθανότατα αρκούδα» αναφέρει η ipj Harghita.

Η αναφερόμενη πηγή παρουσίασε επίσης ότι ο άνδρας βρέθηκε περίπου 150 μέτρα από το εξοχικό του, και η σύζυγός του και κάποιοι χωρικοί που τον βοηθούσαν τον μετέφεραν, με την ελπίδα ότι θα τον έσωζαν. Εκείνη τη στιγμή, αστυνομικοί, ιατρική ομάδα και διασώστες του βουνού έφτασαν στο σημείο, οι οποίοι βρήκαν το θύμα.

«Χθες το απόγευμα (Σάββατο βράδυ) τα μέλη της Ζώνης Ορεινής Διάσωσης Δάντκουρα από τη Δημόσια Υπηρεσία Διάσωσης Tου Βουνού Χαργκίτα ειδοποιήθηκαν να επέμβουν για να σώσουν ένα άτομο, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, δέχθηκε επίθεση από αρκούδα. Η πρώτη γραμμή ανταπόκρισης οκτώ διασωστών βουνού έφτασε γρήγορα στο σημείο, οι οποίοι πέρά από το τραχύ και δυσπρόσιτο έδαφος της δασώδους περιοχής, είχαν να ανιμετωπσίουν και την κακοκαιρία, κάνοντας το έργο τους ακόμα δυσκολότερο

Μετά τις έρευνες, το θύμα βρέθηκε σε σπίτι στο δάσος, νεκρό και χωρίς να ανταποκριθεί στις προσπάθειες ανάνηψης, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της Salvamont Romania στο Facebook την Κυριακή.
Σύμφωνα με αυτούς, οι πρώτες έρευνες και οι σοβαροί τραυματισμοί που υπέστησαν δείχνουν ότι ο θάνατος συνέβη πολύ πριν φτάσει η ομάδα διάσωσης στο σημείο. “Μετά την άφιξη της εγκληματολογικής ομάδας, το άψυχο σώμα του ατόμου παραδόθηκε στις αρχές”, αναφέρει η Salvamont Romania.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ