spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΧαρδαλιάς: Λάθος μήνυμα να επιτρέψουμε μετακινήσεις σε 170.000 κυνηγούς

Χαρδαλιάς: Λάθος μήνυμα να επιτρέψουμε μετακινήσεις σε 170.000 κυνηγούς

|

 

Την έκπληξή του για την επίκαιρη ερώτηση περί του να εξαιρεθεί το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα, ως ατομικές δραστηριότητες άσκησης, από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας εξέφρασε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην Βουλή.

 

Ο υπουργός εξήγησε αναλυτικά για ποιο λόγο βγαίνει το «απαγορευτικό» δίνοντας έμφαση στα στοιχεία που δείχνουν το πρόβλημα στην Βόρεια Ελλάδα. “Έχουμε 170.000 κυνηγούς σε όλη την χώρα, το 65-70% αυτών είναι στην Κεντρική Μακεδονία και Θράκη, εκεί δηλαδή που σήμερα έχουμε το 60% των θετικών κρουσμάτων. Έχουμε πάνω από 22.000 ανθρώπους σε απομόνωση ως θετικά κρούσματα και άλλους 25.247 απομονωμένους επίσης ως στενές επαφές. Εκεί έχουμε δείκτες 14 ημερών-ρεκόρ. Την ίδια στιγμή έχουμε 10.000.000 ανθρώπους, δηλαδή ολόκληρη την χώρα σε μέτρα περιορισμού κινητικότητας. Και θα επιτρέψουμε σε 170.000 κυνηγούς να μετακινούνται ελεύθερα από νομό σε νομό, να στήνουν καρτέρι, για ψυχαγωγικούς λόγους; Με όλο τον σεβασμό στους κυνηγετικούς συλλόγους, γιατί είναι αμφίδρομη η σχέση και στα θέματα πυροπροστασίας, και γενικά η προσεγγιση μας στο θέμα του κυνηγού δεν έχει προκατάληψη, αλλά είναι λάθος μήνυμα” τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υπουργός εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή του γιατί η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου κατατέθηκε στις 9 Νοεμβρίου. “Ήταν η μέρα που εξετάστηκε το αίτημα αυτό και συζητήθηκε στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ομόφωνα αποφασίστηκε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτό” τόνισε. ‘Και το απέρριψε αφού εξετάστηκε εάν είναι ατομική άσκηση. Το ζήτημα είναι να μειωθεί η κινητικότητα. Κι αυτό δεν θα γίνει ν 170.000 κυνηγοί μετακινούνται ελεύθερα εντός κι εκτός Νομού”.

 

Πηγή: capital

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί – Βίντεο

Αρκούδα αρπάζει πρόβατο από μαντρί Αρκούδα εισβάλλει στην αυλή ενός σπιτιού σε χωριό της Ρουμανίας - Τα πρόβατα προσπαθούν να προστατεύσουν τα αρνιά τους από...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ