spot_img
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒόλος: Πυροβολισμός με καραμπίνα σε μπαρ της Νέας Ιωνίας

Βόλος: Πυροβολισμός με καραμπίνα σε μπαρ της Νέας Ιωνίας

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Ακριβά πλήρωσε τον πυροβολισμό που έριξε με κυνηγετική καραμπίνα τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, έξω από καφετέρια-μπαρ στη Ν. Ιωνία ένας 42χρονος, που χθες κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών, συνολική χρηματική ποινή 900 ευρώ, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης. Ο 42χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

«Δεν γνώριζα γιατί το έκανα, έτσι μου ήρθε», φέρεται να δήλωσε απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, που έριξε έναν πυροβολισμό στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα, που είχε αγοράσει από έναν 73χρονο, χωρίς ωστόσο να έχει προλάβει να ολοκληρώσει την διαδικασία μεταβίβασης του όπλου. Μάλιστα, όπως φέρεται να κατέθεσε η σύζυγός του, την καραμπίνα την έχει κλειδωμένη στην αποθήκη.

Μηνυτές εναντίον του 42χρονου ήταν ο ιδιοκτήτης της καφετέριας-μπαρ και η συμβία του, οι οποίοι ωστόσο απέσυραν τις κατηγορίες της όλως ελαφρά σωματικής βλάβης και της απειλής. Δήλωσαν, καταθέτοντας ως μάρτυρες κατηγορίας, ότι ο 42χρονος θα μπορούσε να τους είχε σκοτώσει με το όπλο. Μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η σύζυγος και ο γαμπρός του 42χρονου.

Ο ίδιος απολογούμενος φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων ότι βρίσκονταν με την σύζυγό του, τον γαμπρό του και την αδερφή του στο σπίτι του και επειδή η τελευταία θα γεννούσε, ήπιε κρασί με τον γαμπρό του. Τότε τους είπε να πάνε να πιούν κανένα ποτό στο καφέ-μπαρ, αλλά δεν τον ακολούθησε κανένας κι έτσι πήγε μόνος του. Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου, στο κατάστημα του σέρβιραν πέντε ποτά, πλήρωσε 50 ευρώ, δεν πήρε ρέστα και επειδή δεν τους άρεσε η εικόνα του, τον έβγαλαν έξω, χωρίς όμως ο κατηγορούμενος να τους απειλήσει. Τότε πήγε σπίτι του, πήρε την καραμπίνα και επέστρεψε έξω από το καφέ-μπαρ με το ΙΧ του, μέσα από το οποίο και πυροβόλησε, καταστρέφοντας την μαρκίζα διπλανού καταστήματος.

Ο 42χρονος, που είναι άνεργος και έχει τρία παιδιά, δήλωσε μεταμέλεια για την πράξη του, ενώ όπως έγινε γνωστό σπουδάζει στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Δήμου, όπου και θέλει να λάβει απολυτήριο.
Εναντίον του 73χρονου πωλητή της κυνηγετικής καραμπίνας έγινε γνωστό πως σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

 

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύκοι καταβροχθίζουν ένα ελάφι σε χώρο στάθμευσης – Βίντεο

Λύκοι καταβροχθίζουν ένα ελάφι σε χώρο στάθμευσης Οι λύκοι έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε σημείο που αποτελεί και αντικείμενο συζήτησης της κομισιόν....
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ