spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒέλγιο: Γυναίκα ισχυριζόταν πως έχει «σχέση» με χιμπατζή και της απαγόρευσαν την...

Βέλγιο: Γυναίκα ισχυριζόταν πως έχει «σχέση» με χιμπατζή και της απαγόρευσαν την είσοδο στον ζωολογικό κήπο

|

 

Ο ζωολογικός κήπος της Αμβέρσας απαγόρευσε σε μια μακροχρόνια επισκέπτρια, να δει τον αγαπημένο της χιμπατζή. Η Adie Timmermans, επισκεπτόταν το ζώο κάθε εβδομάδα για τέσσερα χρόνια.

«Λατρεύω αυτό το ζώο και με αγαπάει», ανέφερε η ίδια στο Βέλγικο κανάλι ATV. Η ίδια ενημερώθηκε αυτή την εβδομάδα από τον ζωολογικό κήπο, ότι θα της απαγορευτεί να συναντάει τον 38χρονο χιμπατζή.

 Μιλώντας για το αγαπημένο της ζώο, περιέγραψε το δεσμό τους ως «πραγματική σχέση». Μάλιστα, μοιράστηκε και βίντεο στο οποίο βρίσκεται πίσω από την προστατευτική τζαμαρία του χώρου όπου ζει ο χιμπατζής, στο οποίο φιλάει και χαιρετάει τον χιμπατζή.

«Δεν έχω τίποτα άλλο, γιατί θέλουν να μου τον πάρουν», είπε δακρυσμένη στο ATV. «Δεκάδες άλλοι επισκέπτες επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή με τον χιμπατζή, εγώ όμως γιατί όχι;», πρόσθεσε.

«Λατρεύω αυτό το ζώο και με αγαπάει», δήλωσε η Adie Timmermans στο Βελγικό κανάλι ΑTV της αδελφής ψυχής της, σύμφωνα με το LadBidle. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα επισκεπτόταν τον αρσενικό χιμπατζή, με το όνομα Τσίτα, σε εβδομαδιαία βάση για τέσσερα χρόνια.

Από την άλλη, η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου της Αμβέρσας, Sarah Lafaut ανέφερε στο ATV πως «όταν ο χιμπατζής περιβάλλεται συνεχώς από επισκέπτες, τα άλλα ζώα τον αγνοούν και δεν τον θεωρούν μέλος της ομάδας». Υποστήριξε επιπλέον πως ο χιμπατζής «πέρασε όλο τον χρόνο απομονωμένος από τα υπόλοιπα ζώα του είδους του, ως αποτέλεσμα των αλληλεπιδράσεών του με την Timmermans και με άλλους ανθρώπους».

Για αυτή του τη συμπεριφορά, εξήγησε η Lafaut πως «όταν ένα ζώο είναι πολύ επικεντρωμένο στους ανθρώπους είναι λιγότερο σεβαστό από τα ζώα με τα οποία συμβιώνει».

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα, De Gelderlander, ο χιμπατζής κρατήθηκε κάποτε ως κατοικίδιο αλλά δόθηκε πριν από 30 χρόνια στον ζωολογικό κήπο, όταν οι ιδιοκτήτες του βρήκαν τη συμπεριφορά του μη διαχειρίσιμη.

Καιρό τώρα αντιμετώπιζε προβλήματα στην ενσωμάτωσή του στην ομάδα με τους υπόλοιπους χιμπατζήδες του ζωολογικού κήπου, ανέφερε η De Gelderlander.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει ο Insider, παραμένει άγνωστο το χρονικό διάστημα που θα ισχύσει η απαγόρευση στην Timmermans.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κροκόδειλος πήρε έναν υπνάκο στους τροχούς πολεμικού αεροσκάφους – Βίντεο

Ένας κροκόδειλος αποφάσισε να πάρει τον ύπνο του μπροστά από τους τροχούς πολεμικού αεροσκάφους Ένας τεράστιος κροκόδειλος φάνηκε να αποκοιμιέται στις ρόδες ενός αεροπλάνου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ