spot_img
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤζάμια φιλικά για τα πουλιά στα κτίρια της Νέας Υόρκης

Τζάμια φιλικά για τα πουλιά στα κτίρια της Νέας Υόρκης

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Οι αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ετοιμάζονται να περάσουν νομοθεσία για τζάμια σε κτίρια που θα είναι φιλικά για τα πουλιά..

 

Οι αρχές της Νέας Υόρκης είναι έτοιμες να υιοθετήσουν νομοθεσία, που απαιτεί τζάμια φιλικά προς τα πτηνά σε όλες τις νέες κατασκευές, σε μία προσπάθεια να μην σκοτώνονται δεκάδες χιλιάδες πουλιά κάθε χρόνο από συγκρούσεις σε κτίρια της πόλης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της “Lifo”, που βασίζεται σε πληροφορίες από το “TIME”.
Η Νέα Υόρκη θα είναι η μεγαλύτερη πόλη των Η.Π.Α. που θα απαιτεί γυαλί ορατό για τα πουλιά, αν το μέτρο περάσει.
Πολλές πόλεις της Καλιφόρνια, όπως το Σαν Φρανσίσκο και το Όκλαντ, υιοθέτησαν παρόμοιους κανόνες, αλλά για τη Νέα Υόρκη, την μητρόπολη με τους ουρανοξύστες, η κίνηση θεωρείται πρωτοποριακή.
Ομάδες που παρακολουθούν πληθυσμούς πτηνών δήλωσαν ότι, είναι ενθουσιασμένες με την προοπτική της υιοθέτησης της νομοθεσίας στην πόλη της Νέας Υόρκης.
– “Μακροπρόθεσμα, αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στα πουλιά που ζουν και διέρχονται από την πόλη μας”, δήλωσε πρόσφατα ο Κρις Αλιέρι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Wild Bird Fund.
– “Νομίζω ότι θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των συγκρούσεων πουλιών σε νεόδμητα κτίρια”, πρόσθεσε.

Εκτιμάται ότι 90.000 έως 230.000 πουλιά, από τα γεράκια μέχρι κολιμπρί, σκοτώνονται κάθε χρόνο κατά την πτήση τους ανάμεσα στα ψηλά κτίρια της Νέας Υόρκης. Η νομοθεσία, που πρότεινε το μέλος δημοτικού συμβουλίου που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς που έχουν τον έλεγχο της πόλης, Ράφαελ Εσπινάλ, απαιτεί τουλάχιστον το 90% του εξωτερικού των πρώτων 75 ποδιών όλων των νέων κτιρίων ή μεγάλων ανακαινίσεων να κατασκευαστεί με υλικά που είναι ορατά σε πτηνά, όπως υαλοπίνακες ή με μοτίβα στα τζάμια.
Ένα παράδειγμα ενός κτιρίου φιλικού προς τα πουλιά είναι το συνεδριακό κέντρο Jacob K. Javits στη δυτική πλευρά του Μανχάταν, όπου το γυαλί με μοτίβα που εγκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του 2015 μείωσε τους θανάτους των πουλιών κατά 90%, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές. Η ορνιθολόγος Σούζαν Έλμπιν, δήλωσε ότι η νομοθεσία που επιβάλλει παρόμοια τζάμια σε άλλα νέα κτίρια και σημαντικές ανακαινίσεις θα έχει μία τεράστια διαφορά. Το μέτρο έχει ευρεία υποστήριξη στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται να περάσει.
– “Δυστυχώς, τα κτίριά μας έχουν γίνει μία παγίδα θανάτου για χιλιάδες πουλιά κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κόρεϊ Τζόνσον.

– “Ως πόλη φιλική προς τα πουλιά, αυτό το νομοσχέδιο θα βοηθήσει στην προστασία των φτερωτών φίλων μας και θα μειώσει τον αριθμό των θανάτων των πουλιών λόγω συγκρούσεων”.

Το Συμβούλιο Ακινήτων της Νέας Υόρκης εξέφρασε τις ανησυχίες του νωρίτερα για θέματα όπως η διαθεσιμότητα υλικών που θα πληρούσαν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, ωστόσο μετά από διαβουλεύσεις υπήρξε δήλωση πως τα ζητήματα είναι αντιμετωπίσιμα.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκούδα αρπάζει ένα πρόβατο μέσα από την αυλή ενός σπιτιού – Βίντεο

Η Ρουμανία παλεύει με το πρόβλημα της αρκούδας Αρκούδα εισβάλλει σε αυλή ενός νοικουριού και αρπάζει στο στόμα ένα πρόβατο Μια αρκούδα βιντεοσκοπήθηκε να αρπάζει ένα...
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ