spot_img
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤροχαίο με αγριογούρουνο στη Λαμία - Σύγκρουση με δύο οχήματα

Τροχαίο με αγριογούρουνο στη Λαμία – Σύγκρουση με δύο οχήματα

|

Τροχαίο με αγριογούρουνο στη Λαμία – Σύγκρουση με δύο οχήματα

Δύο οχήματα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές ενώ από τύχη δεν υπήρχε τραυματισμός

Το τροχαίο έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας – Στυλίδας, στο ύψος του Αη Γιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport το τεράστιο αγριογούρουνο διέσχισε το δρόμο στην ευθεία που είναι λίγο πριν τον “Τσαμαντάνη”.

Όχι ένα αλλά δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν διαδοχικά με το ογκώδες ζώο. Το ένα από αυτά μάλιστα στο μπροστινό μέρος διαλύθηκε, ενώ και το δεύτερο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Το ευτύχημα είναι ότι οδηγοί και επιβάτες δεν τραυματίστηκαν, ενώ το ζώο σκοτώθηκε.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, όπως και οι παράδρομοι της εθνικής οδού, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θέλουν μεγάλη προσοχή, γιατί “κυκλοφορούν” πολλά αγριογούρουνα και μάλιστα σε κοπάδια.

Στο ίδιο έργο θεατές

Μόνιμος βραχνάς έχουν γίνει τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα που προκαλούνται από διελεύσεις αγριόχοιρων σε οδικά δίκτυα και ενώ οι αρμόδιοι φορείς δεν δείχνουν καμία διάθεση να δώσουν λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο στέλνει… ανθρώπους σε νοσοκομεία ή ακόμα χειρότερα γίνεται αφορμή ώστε κάποιοι να χάνουν ακόμα και τις ζωές τους.

Tα τροχαία ατυχήματα τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια παρουσιάζουν μια αυξανόμενη τάση. Αρκετές είναι οι συγκρούσεις  μεταξύ αυτοκινήτων και αγριόχοιρων σε επαρχιακούς δρόμους της χώρας. Από τον φετινό Ιούνιο και μετά έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των τροχαίων με αγριόχοιρους ανά την Ελλάδα και τα περισσότερα εξ αυτών δεν βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καθώς οι ζημιές είναι μόνον υλικές.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δε, συμβαίνουν και τραυματισμοί των οδηγών. Ο κόσμος “παίζει” συνεχώς τη ζωή του με τις πιθανότητες της τύχης και το κράτος σφυρίζει αδιάφορα. Τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά δεν γίνονται γνωστά, γιατί υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές.

Ωστόσο, παρά την ανάδειξη, την επισήμανση και την κατάθεση προτάσεων για αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων γεγονότων, η οδός της λογικής επισκιάζεται από τον άκρατο συναισθηματισμό. Τα ημίμετρα πάνε και έρχονται μαζί με τις «εκθέσεις ιδεών» που μένουν στα…συρτάρια.

Διαβάστε επίσης: Τροχαία με αγριογούρουνα: Οι ηθικοί αυτουργοί

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαμία: Κουνάβι δημιούργησε μπλακ άουτ στη μισή πόλη

Λαμία: Κουνάβι δημιούργησε μπλακ άουτ στη μισή πόλη Χωρίς ρεύμα έμεινε το πρωί η μισή πόλη εξαιτίας ενός κουναβιού Διακοπή ρεύματος - εκτός προγράμματος - σημειώθηκε...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ