spot_img
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤον Φλεβάρη “κληρώνει” για το τρυγόνι στην Ελλάδα

Τον Φλεβάρη “κληρώνει” για το τρυγόνι στην Ελλάδα

|

 

Σε πανευρωπαϊκή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον Φλεβάρη στην Αθήνα θα κριθεί το μέλλον του κυνηγίου του τρυγονιού στην Ελλάδα…

-“Αναμένουμε τη συνάντηση που θα γίνει για το δικό μας μεταναστευτικό ρεύμα τον Φεβρουάριο στην Αθήνα και προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς γι’ αυτήν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε και τις απαραίτητες επιστημονικές μελέτες, και όλα τα τεκμήρια και τα λογικά επιχειρήματα ώστε να πείσουμε τους αρμοδίους της Ε.Ε. ότι το τρυγόνι δεν διατρέχει κίνδυνο στα δικά μας τα μέρη”, είπε ο πρόεδρος της Δ’ ΚΟΣΕ, Νίκος Σταθόπουλος, με αφορμή την απαγόρευση του συγκεκριμένου κυνηγίου στην Γαλλία.

Η απαγόρευση αυτή δεν αποτέλεσε… κεραυνό εν αιθρία. Άλλωστε, πολύ πριν αυτήν την απόφαση που “ήρθε” την περασμένη εβδομάδα, είχε μπει πλαφόν στο όριο κάρπωσης. Συγκεκριμένα, είχε αποφασιστεί πως μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των 18.000 τρυγονιών, θα σταματούσε το κυνήγι του. Αν και ο αριθμός αυτός δεν είχε συμπληρωθεί, εν τούτοις την περασμένη εβδομάδα αποφασίσθηκε η παύση του κυνηγίου του. Μπορεί η απόφαση για την Γαλλία να μην “αγγίζει” άμεσα την Ελλάδα και τον ανατολικό διάδρομο μετανάστευσης των τρυγονιών, όμως, κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι ενδεχομένως να συμβεί μετά από λίγο.

-“Βάση λογικής και των επιστημονικών μελετών, δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Είναι όμως βέβαιο, πως κάποιες οικολογικές οργανώσεις θα ζητήσουν μετ’ επιτάσεως την απαγόρευση του κυνηγίου και στην Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σταθόπουλος.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρυγόνια: Εαρινό κυνήγι στη Μάλτα

Τρυγόνια: Εαρινό κυνήγι στη Μάλτα Έχουν περάσει 40 χρόνια από την απαγόρευση του κυνηγιού του ανοιξιάτικου τρυγονιού στη χώρα μας. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ