spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταTo νέο Τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» κυκλοφορεί...

To νέο Τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» κυκλοφορεί…

|

 

Στο παρακάτω link μπορείτε να το διαβάσετε και σε ηλεκτρονική μορφή
https://www.readpoint.com/kinigesiakaikinofilia

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυνήγι στα χρόνια της «χολέρας» COVID-19
Τα νέα μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωναϊού επηρεάζουν σοβαρά την κυνηγετική δραστηριότητα.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Τρόπαιο Saladini Pilastri 2020
Κυνοφιλία βουνού υψηλού συναγωνισμού
Ακόμη μια χρονιά έκλεισε για την αγωνιστική κυνοφιλία βουνού και για το φημισμένο τρόπαιο «Σαλαντίνι Πιλάστρι», το πιο απαιτητικό τρόπαιο βουνού που λαμβάνει χώρα στο αλπικό τόξο μεταξύ Ιταλίας, Γαλλίας, Ελβετίας και Αυστρίας.

Alfiero Rovini
Ο θρύλος Del Dianella
Ένα άρθρο του ιταλικού περιοδικού «La Gazzetta della Cinofilia», το οποίο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Αυγούστου, στάθηκε αφορμή, ούτως ώστε να ανασύρω από τη μνήμη μου ένα άρθρο – συνέντευξη στο περιοδικό που κρατάτε στα χέρια σας, πριν ακριβώς 14 χρόνια. Από τότε, τολμώ να πω, ότι στον κόσμο των αγγλικών σέττερ και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Ένα όμως παραμένει πάντα επίκαιρο και αυτό δεν είναι άλλο από την τεράστια αξία και προσφορά των σέττερ του στη φυλή του αγγλικού σέττερ…

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Τί συγκροτεί τον γουρουνοκυνηγό;
Αν σήμερα στο άκουσμα της λέξης «γουρουνοκυνηγός» κλίνουν ευλαβικά την κεφαλή τους πάρα πολλοί κυνηγοί, καλά θα κάνουμε να επαναφέρουμε την μνήμη και το γνώθι σαυτόν, ώστε να ακριβολογούμε με εκείνα τα στοιχεία που συγκροτούν μία αυθεντία του είδους, καθώς η εικόνα που έχει σχηματιστεί από το ποιόν που απαρτίζει τις εκατοντάδες ομάδες εν Ελλάδι σήμερα, δεν είναι αντάξια όπως άλλοτε.

Benelli Official Wildboar Team
Κυνήγι Αγριόχοιρου
Κάθε έξοδος διαφορετική
Τίποτα δεν θύμιζε ότι μπήκαμε στην καρδιά του φθινοπώρου. Ο καιρός ήταν ίδιος ακριβώς με τον προηγούμενο μήνα και μία περαστική βροχή δεν κατάφερε να νοτίσει το έδαφος.

ΚΥΝΗΓΙ
Καρτέρια στις πρώτες φάσσες
Τα αστέρια έχουν γεμίσει τον πεντακάθαρο από το βοριά ουρανό και τα κοντινότερα χωριά μοιάζουν σαν κεριά στο βάθος της χαράδρας μέσα στη νύχτα. Η κλασσική πρωινή κουβέντα με τους υπόλοιπους κυνηγούς, σταματά κάθε που ακούγονται τα κοπαδάκια με τις τσίχλες να περνούν και σιγά σιγά αρχίζουν να αχνοφαίνονται οι κορυφογραμμές στο χάραμα .

Ο λεβέντης 101 ετών από την Τρίπολη
Όλοι έχουμε δικαίωμα στη δημοσιότητα μία φορά, κάποιοι την αξίζουν πολλές περισσότερες.

ΠΕΡΔΙΚΑ
Σε μεσιανά πατάρια του «Μαλεβά» το πρώτο αντάμωμα…
Και που να ταξιδέψει ο νους του κάθε περδικάρη μόλις κοντοζυγώσει εκείνη η πρώτη μέρα για να βρεθεί σκαρφαλωμένος στα κορφοβούνια. Κόζιακας, Παρνασσός, Γκιώνα, Σμόλικας, Σινιάτσικο, Μιτσικέλι, Ταΰγετος, Φαλακρό, Πάρνωνας, Μπέλες, Ίσμαρος, είναι κάποια από τα βουνά μας που οι «αρχόντισσες» καλά κρατούν στα λημέρια τους…

Οι αδυναμίες της πέρδικας
Διανύοντας το μήνα Οκτώβρη, η ορεινή πέρδικα έχει κατά κανόνα την τιμητική της, ενώ, οι περισσότεροι φερματζήδες έχουν ήδη βαρεθεί τις πορείες στους κάμπους κυνηγώντας ορτύκια.  

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Περιπλανώμενοι στο βασίλειο της βελουδομάτας
Έφθασε η εποχή που οι μπεκάτσες θα στολίσουν όπως κάθε χρόνο τα Ελληνικά δάση.

Η επιτυχία του μπεκατσουνηγού
Πόσο έχει αλλάξει το κυνήγι της μπεκάτσας; Πόσο έχει αναπτυχθεί η κουλτούρα του κυνηγού; Ποιά είναι η σημασία ενός πραγματικού θηράματος, όπως η μπεκάτσα (ένα από τα λίγα εναπομείναντα) στην εκπαίδευση του σκύλου φέρμας;

ΤΣΙΧΛΑ
Μήνας για «ατσάλινα» νεύρα
Ο Νοέμβρης είναι ο μήνας των εκπλήξεων και των διαρκών μετακινήσεων. Οι τσίχλες αναζητούν το κατάλληλο ενδιαίτημα για να εγκατασταθούν και οι κυνηγοί τα βάζουν με τις άστοχες πληροφορίες και τον ανάποδο καιρό.

ΛΑΓΟΣ
Με ζέστη, σκόνη και νοτιά “αλώνιζαν” οι αυτιάδες
«Ταμένο κατά πως φαίνεται τόχει καμωμένο ο Οκτώβρης, και χρόνια τώρα ξεκινά την μπασιά του «οχτρός» απέναντι σε ζαγάρια και λαγάδες. Από τα Άσπρα χώματα, ίσα με το Μπόσι και την Αλεπότρυπα, ολούθε ο τόπος καΐλα είναι…»

H εποχή του λαγού
Από το καλό στο καλύτερο πάει η φετινή χρονιά για τους λαγοκυνηγούς, αφού η φετινή έναρξη ήταν από τις πιο θετικές της δεκαετίας, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο…

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Breda Titano Bronze
Υπόδειγμα αισθητικής και ποιότητας
Η γνωστή ιταλική φίρμα προκαλεί και πάλι με την ποιότητα και την αισθητική μιας νέας σειράς.

Τα υπερεκτιμημένα δράμια

Μπορεί τα σκάγια μέσα σε ένα 8βολο ή 9βολο να έχουν μεγάλη διάμετρο, μπορεί να είναι σε θέση να καλύψουν αποστάσεις που ξεπερνούν τα 80 ίσως και αρκετά περισσότερα μετρά, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει, ότι είναι και αποτελεσματικά στις μακρινές βολές.

ADVERTORIAL
Τα δύο «όπλα» της Salomon για τον φετινό χειμώνα
Όποιες διαδρομές και αν ακολουθήσεις για να πετύχεις (κυριολεκτικά) τους στόχους σου, θα χρειαστείς τον κατάλληλο outdoor εξοπλισμό με την υπογραφή της Salomon.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ