spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο πρόγραμμα θήρας στην ΕΚΠ του Κόζιακα

Το πρόγραμμα θήρας στην ΕΚΠ του Κόζιακα

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Καθορίστηκε το κυνήγι, η εκγύμναση και οι αγώνες κυνηγετικών σκύλων στην Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή “ΚΟΖΙΑΚΑ” Τρικάλων για την Κυνηγετική περίοδο 2020 – 2021 ως το επισυναπτόμενο εγκεκριμένο Πρόγραμμα Θήρας – Εκγύμνασης και Αγώνων κυνηγετικών σκύλων Ε.Κ.Π. “Κόζιακα ” Τρικάλων.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΗΡΑΣ – ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ “ΚΟΖΙΑΚΑ” ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020 – 2021

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
Για να αποκτήσει κανείς δικαίωμα κυνηγίου στην περιοχή “Κόζιακα” Τρικάλων απαιτούνται :
1.1 Κατοχή κοινής άδειας κυνηγίου που θα ισχύει για την περιφέρεια του Νομού Τρικάλων ήτοι Τοπικής, Περιφερειακής ή Γενικής άδειας.
1.2 Απόκτηση ειδικής άδειας για το κυνήγι στην Κυνηγετική περιοχή.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
Για να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος κυνηγός την ειδική άδεια κυνηγίου πρέπει να υποβάλλει στο Δασαρχείο Τρικάλων ( Κυνηγετική περιοχή ) Κολοκοτρώνη 30, τηλ 2431063474, 2431063471 – FAX 2431063479 :
2.1. Αίτηση στην οποία να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, το επάγγελμα, το έτος γέννησης, ο αριθμός αδείας κυνηγίου η εκδούσα αρχή, η Δ/νση κατοικίας, ο αρ. τηλεφώνου, η περίοδος που επιθυμεί να κυνηγήσει και τα θηράματα για τα οποία ενδιαφέρεται.
2.2. Κοινή άδεια θεωρημένη για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.
2.3. Να καταβάλλει το χρηματικό ποσό εκδόσεως της ειδικής άδειας που καθορίζεται ως εξής :
2.3.1. Για τους μόνιμους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων που ολόκληρο ή μέρος των διοικητικών ορίων τους βρίσκεται μέσα στην Κυνηγετική περιοχή 8,00 ΕΥΡΩ για πέντε (5) εισόδους ή 15 ΕΥΡΩ για δέκα (10) εισόδους.
2.3.2. Για τους μόνιμους κατοίκους του Ν. Τρικάλων 14,00 ΕΥΡΩ για πέντε (5) εισόδους ή 25,00 ΕΥΡΩ για δέκα (10) εισόδους.
2.3.3. Για τους υπόλοιπους Έλληνες, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας και υπηκόους χωρών της Ε.Ε 20,00 ΕΥΡΩ για πέντε (5) εισόδους ή 35,00 ΕΥΡΩ για δέκα (10) εισόδους.
2.3.4. Για τους υπόλοιπους υπηκόους άλλων ξένων κρατών πλην Ε.Ε. 50,00 ΕΥΡΩ για δύο (2) ημέρες.
2.3.5. Η ειδική άδεια ισχύει για πέντε (5) ή δέκα (10) ημέρες κυνηγίου όπως περιγράφεται στις παραγράφους 2.3.1, 2.3.2 και 2.3.3 εκτός των κυνηγών του άρθρου 2.3.4 που ισχύει για δύο (2) ημέρες κυνηγίου. Όσοι επιθυμούν να κυνηγήσουν για περισσότερες ημέρες μπορούν να βγάλουν περισσότερες άδειες στις οποίες θα
ορίζεται ο χρόνος κυνηγίου κάθε φορά που επιθυμούν να κυνηγήσουν.
Κυνηγοί υπήκοοι ξένων κρατών (εκτός μελών Ε.Ε) εκτός από τα τέλη της ειδικής άδειας οφείλουν να εφοδιασθούν με Γενική άδεια καταβάλλοντας τέλη, όπως αυτά ορίζονται με την ετήσια Ρυθμιστική δ/γη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για διάρκεια 15 ημερών ή δύο (2) μηνών ή ολόκληρη την κυνηγετική
περίοδο.
Όλες οι κατηγορίες ειδικών αδειών επιβαρύνονται με τον αναλογούντα Φ.Π.Α.
Αίτηση χρειάζεται μόνο για την πρώτη άδεια.
2.4. Ο κυνηγός που τήρησε την διαδικασία του παρόντος άρθρου αποκτά το δικαίωμα κυνηγίου στην Ε.Κ.Π.  “Κόζιακα” Τρικάλων.

3.1. Αν για οποιαδήποτε αιτία ύστερα από εισήγηση του επόπτη της Ε.Κ.Π. απαγορευτεί το κυνήγι και λόγω της απαγορεύσεως αυτής δεν έχει ο κυνηγός τον απαιτούμενο χρόνο να κυνηγήσει έστω και μια φορά, η Υπηρεσία υποχρεούται να επιστρέψει στους κυνηγούς τα χρηματικά ποσά που καταβάλλουν για την έκδοση ειδικής άδειας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
Άρθρο 4
4.1. Ο ενδιαφερόμενος κυνηγός μπορεί να υποβάλλει αίτηση για σειρά προτεραιότητας από την 1 Ιανουαρίου του έτους της Κυνηγετικής περιόδου και να ακολουθήσει τη λοιπή διαδικασία αργότερα (δηλ. μετά τη θεώρηση της κοινής άδειας κυνηγίου) κάθε αίτηση πρωτοκολλείται, δίδεται η σειρά προτεραιότητας και καταχωρείται, σε ειδικό βιβλίο.
Η σειρά προτεραιότητας κυνηγίου ισχύει για ολόκληρη την Κυνηγετική περιοχή και για κυνηγετική θέση που θα αποφασίσει ο Επόπτης της Κυνηγετικής Περιοχής.
4.2. Οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί, θα πρέπει απαραίτητα να τηλεφωνήσουν στο γραφείο της Κυνηγετικής περιοχής και στα τηλέφωνα (2431063471 και 2431063474) τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν την έναρξη του κυνηγίου του κάθε θηράματος, για να πληροφορηθούν την σειρά προτεραιότητας και να καθορισθεί η ημερoμηνία κυνηγίου.
4.3. Ο αριθμός των κυνηγών για κάθε μέρα κυνηγίου, ο τόπος και ο τρόπος κυνηγίου καθώς και άλλες λεπτομέρειες καθορίζονται από τον Επόπτη της Κυνηγετικής περιοχής ή σε περίπτωση απουσίας του, από τον υπεύθυνο βοηθό του.
4.4. Οι τομείς θήρας, οι κυνηγετικές θέσεις και οι τόποι παρουσιάσεως των κυνηγών θα καθορίζονται από τον Επόπτη ή σε περίπτωση απουσίας του από τον υπεύθυνο βοηθό του και είναι δυνατόν για την ομαλή και ελεγχόμενη διεξαγωγή του κυνηγιού, να περιορίζονται, να αυξάνονται ή και να αλλάζουν, ανάλογα με τους
απρόβλεπτους παράγοντες που τυχόν θα παρουσιάζονται κατά την διεξαγωγή του κυνηγιού αλλά και με τις δυνατότητες σε προσωπικό μόνιμο και εποχιακό της

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύκοι καταβροχθίζουν ένα ελάφι σε χώρο στάθμευσης – Βίντεο

Λύκοι καταβροχθίζουν ένα ελάφι σε χώρο στάθμευσης Οι λύκοι έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε σημείο που αποτελεί και αντικείμενο συζήτησης της κομισιόν....
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ