spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο μήνυμα του πρόεδρου ΚΣ Τρικάλων για την έναρξη της κυνηγετικής περίοδου

Το μήνυμα του πρόεδρου ΚΣ Τρικάλων για την έναρξη της κυνηγετικής περίοδου

|

 

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων, Σταύρος Τραγάνης έστειλε το μήνυμα του για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2020-2021:

 
ΜΉΝΥΜΑ ΤOY ΠΡΟΕΔΡOY ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020-2021.
ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ…. ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΚΑΣΟΥΜΕ!
ΚΑΛΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!!!!
 
Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι Κυνηγοί,
 
Με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2020-2021 και τις ιδιαίτερες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, θα θέλαμε :
 
 Α) να ευχηθούμε ολόψυχα να έχουμε όλοι μια καλή Κυνηγετική Χρονιά, ζεστές κάννες και αναίμακτα κυνήγια χωρίς ατυχήματα. Δεν ξεχνούμε ποτέ την αξία των διακριτικών γιλέκων και ότι την σύννομη χρήση των όπλων.
 Β) να υπενθυμίσουμε σε όλους τους φίλους κυνηγούς να τηρούν τους γραπτούς και άγραφους νόμους με σεβασμό προς το θήραμα, τους συναδέλφους κυνηγούς αλλά και κάθε συνάνθρωπο μας που βιοπορίζεται στους κυνηγότοπους που επισκεπτόμαστε (δεν ξεχνούμε ότι εκεί υπάρχουν άνθρωποι που ζουν και εργάζονται 365 μέρες το χρόνο για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους). Μη ξεχνάμε ότι με τη συμπεριφορά μας αναδεικνύουμε και αποδεικνύουμε ότι το κυνήγι είναι μια νόμιμη και οικολογικά συμβατή δραστηριότητα και επιδίωξή μας είναι κάθε καινούργιο μέλος που μπαίνει στην οικογένειά μας να συνειδητοποιεί ότι γίνεται μέλος ενός ευρύτερου περίγυρου, δομημένου πάνω στους κανόνες που η πολιτεία έχει ορίσει αλλά και τους άγραφους νόμους για σεβασμό στο θήραμα, στο περιβάλλον και στο ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιείται στους κυνηγότοπους που επισκεπτόμαστε.
 Γ) να τονίσουμε ότι η παρουσία του πραγματικού κυνηγού στην ύπαιθρο δεν έχει τα χαρακτηριστικά του εισβολέα αλλά του ταπεινού επισκέπτη. Δεν αφήνουμε απορρίμματα στον κυνηγότοπο, συμπεριφερόμαστε με ευγένεια και συνδράμουμε τα επιφορτισμένα με τον έλεγχο της λαθροθηρίας όργανα και συνεργαζόμαστε μαζί τους στον κοινό σκοπό, την εξάλειψη κάθε παραβατικής συμπεριφοράς.
 Δ) Να υπενθυμίσουμε σε κάθε μέλος του κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων ότι ο Σύλλογός μας λειτουργεί νόμιμα και ως αναγνωρισμένη εθελοντική οργάνωση πολιτικής προστασίας και στον τομέα της πυροπροστασίας. Για το λόγο αυτό καλούμε κάθε μέλος μας να λειτουργεί ως κινητός πυροφύλακας ενημερώνοντας αρμοδίως, για κάθε πιθανή εστία πυρκαγιάς που θα υποπέσει στην αντίληψή του.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
ο Σύλλογός μας συμπαραστέκεται σε κάθε μέλος του, σε κάθε πρόβλημα που ανακύπτει και πάντα θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που προάγει την κυνηγετική συνείδηση και δημιουργεί τις βάσεις για σωστή και χρηστή διαχείριση της θήρας. Με ειλικρίνεια και σεβασμό στο θήραμα και την φύση πρέπει να δίνουμε καθημερινά το παράδειγμα σε κάθε μας δραστηριότητα που αφορά το κυνήγι και να γίνουμε φρουροί αυτού του αγαθού που η φύση μας έδωσε.
Ας βάλουμε ο καθένας μας ένα λιθαράκι, γιατί το κυνήγι είναι τρόπος ζωής. Ας προστατεύσουμε το περιβάλλον, μην πετάμε τα σκουπίδια μας στην ύπαιθρο, μην καταστρέφουμε την περιουσία των συνανθρώπων μας, να σεβόμαστε αυτόν που δεν κυνηγά.
 
Ας κάνουμε αυτό που πρέπει κι αυτός που θα κερδίσει θα είναι πρώτα το κυνήγι και μετά οι κυνηγοί.
Αγαπητοί συνάδελφοι κυνηγοί, πιστεύουμε ακράδαντα ότι για να λογίζεσαι κυνηγός δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο αλλά κυρίως σεβασμό και γνώση για αυτό που αγαπάς. Απαιτείται να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις είναι κατάκτηση των κυνηγών και αποτελούν το σπίτι τους.
 
Καλή κυνηγετική χρονιά με μοναδικές εμπειρίες και στιγμές γεμάτες ένταση στις εξορμήσεις σας στους κυνηγότοπους και πάντα υγιείς επιστροφές σ’ αυτούς που αγαπάτε, σας αγαπούν και σας περιμένουν πίσω .!!!!!!
 
Για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Σταύρος Θ. Τραγάνης Κων/νος Β. Μακρής

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς

Το χιούμορ στο κυνήγι: Άδραξε αυτό που μπορείς Γεροντοπαλίκαρο ο Μιχάλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, κάτι παραπάνω από 50 ετών, απόφοιτος της Παντείου και...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ