spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο κυνήγι του τρυγονιού απαγορεύτηκε και στη Γαλλία

Το κυνήγι του τρυγονιού απαγορεύτηκε και στη Γαλλία

|

 

Όπως συνέβη στην Ισπανία και σε άλλα μέρη όπως η Πορτογαλία, τώρα η Γαλλία επηρεάστηκε από την απαγόρευση του κυνηγιού του τρυγονιού το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ όπως το LCI, αυτή η απαγόρευση δεν είναι ακόμη οριστική , δηλαδή η αναστολή του κυνηγίου του είναι για ένα έτος .

“Μέχρι τις 30 Ιουλίου 2022, το κυνήγι του τρυγονιού (Streptopelia turtur) αναστέλλεται σε όλη τη μητροπολιτική Γαλλία”, εξηγεί το διάταγμα του Υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης στην Επίσημη Εφημερίδα το Σάββατο .

Κυνήγι το 2020

Είναι αντιφατικό, όπως συνέβη σε άλλες χώρες, ότι η κατάσταση είναι τόσο διαφορετική από πέρυσι. Στην περίπτωση της Γαλλίας , η κυβέρνηση επέτρεψε το κυνήγι για 17.460 κυνηγούς τον Αύγουστο του 2020 λίγο πριν το Συμβούλιο της Επικρατείας, τον επόμενο μήνα, έκανε λόγο για αναστολή της διαταγής.

Όσον αφορά το έτος 2021 , η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει τον Ιούλιο τις προθέσεις της να απαγορεύσει την θήρευση αυτού του είδους.

Έτσι, η Ένωση για την Προστασία των Πουλιών (LPO) ισχυρίστηκε ότι ήταν ικανοποιημένη με αυτό. ” Είναι δύσκολο να δούμε πώς η Γαλλία θα μπορούσε να συνεχίσει να αφήνει αυτό το είδος να κυνηγηθεί”, σχολίασε σε δήλωσή της.

Ωστόσο, εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως « αυτή η αναστολή δεν λαμβάνεται για τουλάχιστον πέντε χρόνια, αφού το είδος δεν έχει δυνατότητα ανάκτησης ικανοποιητικής κατάστασης διατήρησης βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα».

Συνάντηση επιστημόνων

Όσον αφορά το είδος, σύμφωνα με τους επιστήμονες , ο πληθυσμός του έχει διαιρεθεί με πέντε σε συνολικά 40 χρόνια στην Ευρώπη και η ανάκτηση και η διατήρησή του είναι περίπλοκη ακόμη και σε σύντομη έως μεσοπρόθεσμη περίοδο.

Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) έχει θέσει το τρυγόνι στη κόκκινη λίστα των ευπαθών ειδών. Επιπλέον, το συνέδριό του θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή στη Μασσαλία.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δύναμη των κυνηγών

Η δύναμη των κυνηγών Με αφορμή το συνεχιζόμενο εαρινό κυνήγι του τρυγονιού στη Μάλτα Η ανοιξιάτικη μετανάστευση των αποδημητικών πουλιών και η προστασία τους κατά την...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ