spot_img
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤιμητική διάκριση για την “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία”: H βραδιά μιας μεγάλης “κυρίας”...

Τιμητική διάκριση για την “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία”: H βραδιά μιας μεγάλης “κυρίας”…

|

Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food
Laky Pet Food

 

Σε μία λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) για τα 80 της χρόνια, βραβεύτηκε και το περιοδικό “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία”, για τα 60 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας του…

 

Η “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία” είναι από τους παλαιότερους – αν όχι ο παλαιότερος – τίτλους περιοδικών, που συνεχίζουν να “κρεμιούνται” στα περίπτερα αλλά και στα λοιπά σημεία πώλησης περιοδικών και εφημερίδων σε όλη τη χώρα. Αν και ο έντυπος Τύπος διέρχεται βαθιά κρίση, η “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία” συνεχίζει αυτό το όμορφο ταξίδι της που ξεκίνησε πριν από 60 ολόκληρα χρόνια και, παρά την… ηλικία της, μόνο γερασμένη δεν δείχνει.

 

Σκληρή δουλειά…

 

Μαζί της, μεγάλωσαν γενιές κυνηγών και, φιλοδοξία του εκδότη, Νίκου Λελούδα, αλλά και όλων των ανθρώπων της “Κ & Κ”, από τον αρχισυντάκτη Σοφοκλή Κοσκινά, όλους τους συνεργάτες καθώς και τους γραφίστες, Στέφανο Παντελή και Αλιόνκα Μέτσο, είναι να δίνουν την καθημερινή μάχη προκειμένου το περιοδικό να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των κυνηγών.

Κάτι που δεν ήρθε… ως δια μαγείας, αλλά μέσω της σκληρής δουλειάς και των επιλογών που έχουν γίνει με γνώμονα, πάντα, την πληρότητα της ύλης, την εγκυρότητα και την πρωτοτυπία των θεμάτων, το σεβασμό στον αναγνώστη, το θήραμα και την κυνηγετική δραστηριότητα, την ανάδειξη του καθοριστικού ρόλου των κυνηγών στην προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος, κ.λπ.

Ο αείμνηστος Σταύρος Μπασουράκος, δημιούργησε το περιοδικό “Κυνοφιλία” πριν από 60 χρόνια.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη του κυκλοφορία, ο εμβληματικός Μπασουράκος πρόσθεσε στην ονομασία του περιοδικού μία ακόμη λέξη, την “Κυνηγεσία”, κι έτσι δημιουργήθηκε ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους τίτλους έντυπου μέσου στην Ελλάδα.

Ενημέρωση και εκπαίδευση

Ρόλος του περιοδικού ήταν (και εξακολουθεί να είναι), μεταξύ όλων των άλλων, η ανάλυση της είδησης, η ενημέρωση και εκπαίδευση των κυνηγών, καθώς και η ανάδειξη των κυνοφιλικών δρώμενων στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Η “Κ & Κ” μπορεί να υπερηφανεύεται, ότι δεν υπάρχει άλλο ΜΜΕ στην Ελλάδα που να κάνει αποστολές και να παρακολουθεί κυνοφιλικές εκδηλώσεις εκ τους σύνεγγυς, ώστε να ενημερώνει τους αναγνώστες της με μεγάλη λεπτομέρεια για όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο χώρο.

Και τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που η “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία”, είναι αυτή που “έφερε”, εδραίωσε και υπηρετεί με πίστη και αφοσίωση την κυνοφιλία στην Ελλάδα. Το να επαναλάβει κάποιος, για πολλοστή φορά, ότι η δύναμη της “Κ & Κ” είναι οι αναγνώστες της, έχει τη σημασία του, όμως, αυτό που κάνει το περιοδικό να διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα του χώρου -και όχι μόνο -, είναι το γεγονός ότι ένα μεγάλο επιτελείο συνεργατών, που κατ’ ολοκληρία είναι κυνηγοί και κυνόφιλοι, αφουγκράζονται τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των κυνηγών – αναγνωστών και τις μεταφέρουν στις σελίδες του. Γι’ αυτό η “Κ & Κ” είναι ξεχωριστή.

 

Αφού το έγραψε η “Κυνηγεσία”…

Στους χαλεπούς καιρούς που περνά η ελληνική κοινωνία και μαζί της ο έντυπος Τύπος, η “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία” μένει πιστή στο δύσκολο, και μοναχικό σε κάποιες περιπτώσεις δρόμο, που “χάραξε” ο ιδρυτής της και συνεχίζει ο Νίκος Λελούδας. Η αγάπη, η εκτίμηση, η αποδοχή και η αφοσίωση των κυνηγών σ’ αυτό το έντυπο, είναι τα στοιχεία που γεμίζουν όλους εμάς στην “ΑΛΦΑ-ΩΜΕΓΑ Εκδόσεις” με τη δύναμη που απαιτείται, προκειμένου η “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία” να συνεχίσει να έχει παρέμβαση στους κρατικούς φορείς που ασχολούνται με το Περιβάλλον και τη θήρα, και να είναι σημείο αναφοράς για τους κυνηγούς, τους κυνόφιλους, τις κυνηγετικές οργανώσεις, αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από το κυνήγι, και είναι πολλοί.

 

Το μοτό του περιοδικού;

“Αφού το έγραψε η “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία”, έτσι είναι”. Την σπουδαία βραδιά για την “Κυνηγεσία” τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Κ.Σ.Ε, Γιώργος Αραμπατζής και η κα. Λέλα Γεράρδου, της εταιρίας “Dispan”, ως εκπρόσωπος της ΠΕΒΕΚΕ. 

 

 

Η ΕΔΙΠΤ γιόρτασε την 80χρονη πορεία της

 

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 μελών και φίλων της Ενώσεως, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων της Ενώσεως Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στη αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Γενική Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ κα Πέννυ Καλύβα, η οποία έκανε μία σύντομη αναφορά στα έντυπα της Ενώσεως. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ Μιχάλης Σαββάκης, αναφέρθηκε στην 80χρονη μακρόχρονη πορεία της και τόνισε ότι τα έντυπα των Μελών της αποτελούν τον αντίποδα της κατευθυνόμενης ενημέρωσης και των ψευδών ειδήσεων. Εκ μέρους της Κυβερνήσεως απεύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στυλιανός Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι τα περιοδικά και οι εφημερίδες της ΕΔΙΠΤ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη των ΜΜΕ της χώρας, ενώ επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει τον κλάδο και να αντιμετωπίσει παθογένειες, που ταλανίζουν το χώρο εδώ και δεκαετίες. Επίσης απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης και ο Βουλευτής Γιάννης Δελής, ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε.

Για την αξία του Περιοδικού και Περιφερειακού Τύπου μίλησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθαν. Μπότση, Πάνος Καραγιάννης και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Αθανάσιος Παπανδρόπουλος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν και 31 ιστορικά έντυπα της Ενώσεως, που έχουν συμπληρώσει 50 χρόνια κυκλοφορίας και πάνω, μεταξύ των οποίων και η αρχαιότερη εφημερίδα της Ελλάδος “ΣΙΦΝΟΣ” με 140 χρόνια αδιάλειπτης έκδοσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Αναπ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γεώργιος Κουμουτσάκος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και π. Πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αδελφών δημοσιογραφικών οργανώσεων, καθώς και πολλές προσωπικότητες της πνευματικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

 

“ Ένεση κουράγιου” για το μέλλον

 

Η βράβευση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα προσωπικά, όλους τους συντελεστές του περιοδικού, αλλά και τους εργαζόμενους στην “ΑΛΦΑ – ΩΜΕΓΑ Εκδόσεις”, που ασχολούνται με την “Κυνηγεσία & Κυνοφιλία”. Παράλληλα είναι και μία αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουμε όλοι εμείς στην “Κ & Κ”. Αυτή η διάκριση είναι παράλληλα και μία “ένεση κουράγιου”, ώστε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη για να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τα 70, 80, 90, 100 χρόνια. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τους αναγνώστες της “Κ&Κ”, που είναι η δύναμή μας. Πάντα λειτουργούμε με ειλικρίνεια απέναντί τους και η σχέση που έχει “χτιστεί” μεταξύ μας έχει γερά… θεμέλεια γιατί βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και την εντιμότητα.

Για 60 χρόνια η “Κ & Κ” γαλούχησε γενιές κυνηγών και με την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες αρχές θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Δεν θα παραλείψω να ευχαριστήσω και τις επιχειρήσεις του κλάδου, που εμπιστεύονται την προβολή των προϊόντων τους στο ιστορικό αυτό έντυπο. Αποτελούν για εμάς πηγή εσόδων, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία και τη συνέχιση του περιοδικού.

Όπως, επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες του περιοδικού και ευελπιστώ η παρουσία της “Κ & Κ” για 60 χρόνια στα περίπτερα, να είναι μόνο η αρχή για τα… επόμενα 60. Θέλω να διαβεβαιώσω τους αναγνώστες μας, ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουμε αυτόν το στόχο.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λύκοι καταβροχθίζουν ένα ελάφι σε χώρο στάθμευσης – Βίντεο

Λύκοι καταβροχθίζουν ένα ελάφι σε χώρο στάθμευσης Οι λύκοι έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε σημείο που αποτελεί και αντικείμενο συζήτησης της κομισιόν....
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ