spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΘέμα στο Associated Press η συγκέντρωση των κυνηγών στο Σύνταγμα

Θέμα στο Associated Press η συγκέντρωση των κυνηγών στο Σύνταγμα

|

 

Στη συγκέντρωση των κυνηγών – και λοιπών ιδιοκτητών σκύλων- την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια στο νομοσχέδιο για τις υποχρεωτικές στειρώσεις των κατοικιδίων, αναφέρθηκε πριν λίγες μέρες με ανταπόκριση από την Αθήνα το Associated Press:

«Αρκετές εκατοντάδες ιδιοκτήτες σκύλων μαζί με τα ζώα τους συγκεντρώθηκαν την Κυριακή έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν για ένα σχέδιο νόμου που θα καταστήσει υποχρεωτική την στείρωση των κατοικίδιων ζώων», αναφέρει το πρακτορείο και επισημαίνει πως για τους κυνηγούς η «ερασιτεχνική αναπαραγωγή είναι η ραχοκοκαλιά της αγάπης για τους σκύλους τους».

Με την δημόσια διαβούλευση η οποία έληξε στις 20 Μαΐου, οι κυνηγοί βρήκαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση κυνηγιού του περασμένου έτους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το δημοσίευμα συνεχίζει επισημαίνοντας πως: «κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το νομοσχέδιο στοχεύει πράγματι στη λεγόμενη «ερασιτεχνική αναπαραγωγή» από μη ειδικούς, οι οποίοι το κάνουν για τα χρήματα. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως πραγματοποιούνται καταχρηστικές πρακτικές, με τα θηλυκά σκυλιά να αναγκάζονται να αναπαράγονται συνεχώς με στόχο το μέγιστο κέρδος και συχνά εγκαταλείπονται όταν δεν εξυπηρετούν πια τον εκτροφέα», ενώ καταλήγει λέγοντας πως «οι διαδηλωτές διαλύθηκαν ειρηνικά αφού φώναξαν συνθήματα και άκουσαν διάφορες ομιλίες».

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ