spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα καλύτερα και ακριβότερα όπλα σε μία βραδιά για λίγους

Τα καλύτερα και ακριβότερα όπλα σε μία βραδιά για λίγους

|

Πληρώνοντας 85 ευρώ, οι οπλόφιλοι που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στην παγκόσμια βραδιά των οπλοκατασκευαστών, απόλαυσαν δια ζώσης τα κορυφαία όπλα που υπάρχουν στον πλανήτη.

 

κείμενο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΝΤΑΣ

 

images vCCqhwcSu4X7bBzZJ World Gunmakers Evening 2018 660

 

Το κορυφαίο γεγονός στον χώρο των κυνηγετικών όπλων ήταν, πέραν πάσης αμφισβήτησης, η παγκόσμια βραδιά των οπλοκατασκευαστών (World Gunmakers Evening)  που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου στο Λονδίνο.

Οι άνετοι και πολυτελείς χώροι του πεντάστερου ξενοδοχείου Jumeirah Carlton Tower, το εισιτήριο των 75 λιρών (85 ευρώ) για κάθε έναν από τους 400, μόλις, επισκέπτες, η ακριβή σαμπάνια και τα ανάλογα εδέσματα αποτέλεσαν το σκηνικό πάνω στο οποίο «στήθηκε» αυτή η ξεχωριστή βραδιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ειδικούς και εμπειρογνώμονες, να μιλήσουν με κατασκευαστές αλλά και έμπειρους τεχνίτες, να θαυμάσουν μερικά από τα κορυφαία χειροποίητα όπλα που υπάρχουν στον πλανήτη.

Ένα άλλο στοιχείο που έκανε αυτή την βραδιά ξεχωριστή, ήταν το γεγονός ότι οι οπλόφιλοι είχαν την ευκαιρία να πιάσουν στα χέρια τους και να περιεργασθούν όποιο όπλο τους άρεσε και να το συγκρίνουν με κάποιο άλλο, που ενδεχομένως τους ενδιέφερε και βρισκόταν σε έναν χώρο λίγα μέτρα μακριά.

Δεν ήταν, όμως, μόνο οι 45 κορυφαίοι κατασκευαστές όπλων και συναφούς με το κυνήγι εξοπλισμού που έδωσαν το παρών στην συγκεκριμένη εκδήλωση, προσδίδοντάς της υψηλό κύρος, αλλά και το ότι κάποιοι εξ αυτών παρουσίασαν εκεί, για πρώτη φορά, τα νέα μοντέλα τους. Όπως:

·        Η Purdey είχε ως… αιχμή του δόρατος το Trigger Plate.

·        Η Perazzi παρουσίασε ένα νέο όπλο σε διαμέτρημα 16, και,

·        Για την Beretta το σημείο αναφοράς ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Ευρώπη του νέου της σουπερποζέ, του SL3.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν από 6 χρόνια. Στόχος είναι ο κόσμος που παρευρίσκεται σε αυτήν να μπορεί να δει από κοντά αφενός τις νέες δημιουργίες των οπλακατασκευαστών και αφετέρου τουφέκια ανεκτίμητης αξίας, που συνήθως βρίσκονται κλειδωμένα ερμητικά στις βιτρίνες συλλεκτών.

Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ταχύτητα και η σύγχρονη τεχνολογία αποτελεί ευθεία απειλή για τους πάντες και τα πάντα, η βραδιά των οπλοκατασκευαστών στο Λονδίνο ήρθε για να δείξει τις τεχνικές που ακολουθούσαν οι παλιοί τεχνίτες για την κατασκευή ενός κυνηγετικού (και όχι μόνο) όπλου. Μία τέχνη, που αποτελούσε… άσκηση τέλειας ισορροπίας μεταξύ αξιοπιστίας, ευελιξίας, λειτουργικότητας και ομορφιάς.  

Τα όπλα που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά οι 400 τυχεροί οι οποίοι βρέθηκαν στις 17 Μαΐου στους χλιδάτους χώρους του λονδρέζικου ξενοδοχείου, «κουβαλούσαν» επάνω τους αυτή τη συσσωρευμένη γνώση αιώνων. Σε μία εποχή που τα ρομπότ τείνουν να υποκαταστήσουν τον άνθρωπο σε κάθε κατασκευή, η απίθανη δουλειά των κορυφαίων μαστόρων και χαρακτών του πλανήτη πάνω σε όπλα όπως αυτά των Holland & Holland, Purdey, Boss, Browning, Perazzi, LongthorneE.J. Churchill, Boxall & Edmiston,  William Evans, κ.λπ., έρχεται να δείξει την τεράστια διαφορά ενός χειροποίητου, από ένα όπλο μαζικής παραγωγής.

Δεν ήταν λίγοι οι κατασκευαστές που για να γιορτάσουν τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση δημιούργησαν κάποιες ειδικές εκδόσεις των όπλων τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν την άκρως απαιτητική πελατεία τους. Πρόκειται για εκδόσεις με πλούσια σκαλίσματα, χρυσά ενθέματα και σκανδάλες, κ.λπ..

Παράλληλα, οι λίγοι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ότι καινούργιο υπάρχει γύρω από την κατασκευή όπλων στη Μεγάλη Βρετανία και δουν από κοντά μεταχειρισμένα όπλα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να πουλήσουν. Μερικά από αυτά αποτέλεσαν πραγματική ευκαιρία και ήταν αρκετοί εκείνοι που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν την χαμηλή τιμή τους.

«Αυτή ήταν η πρώτη μου επίσκεψη στο World Gunmakers Evening. Η αλήθεια είναι πως όταν αγόρασα το εισιτήριο, ένιωσα πως οι 75 λίρες που πλήρωσα ήταν ένα μάλλον υπερβολικό ποσό. Μετά όμως από τα όσα είδα και έζησα στην διάρκεια της βραδιάς, μπορώ να πω ότι τα χρήματά μου δεν πήγαν στράφι», έγραψε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης ένας από τους 400 που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του περασμένου Μάη.

images kPkRmEL9faHFBLyud World Gunmakers Evening 2018 79

 

Ραντεβού για το 2019

 

Οι διοργανωτές της βραδιάς, ανανέωσαν το ραντεβού με τους οπλοκατασκευαστές αλλά και τους λάτρεις των όπλων, για τον Μάη του 2019. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, μέσα στο καλοκαίρι θα γνωστοποιηθεί η ημερομηνία που θα γίνει η εκδήλωση και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους μέσω διαδικτύου. 

 

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία – Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων

Κυνηγοί και στρατός θα σκοτώσουν 4.000 αγριογούρουνα στην Ιταλία - Απαραίτητο μέτρο για την πανώλη των χοίρων Οι κυνηγοί και ο στρατός θα σκοτώσουν...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ