spot_img
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤριχωτάΑγριογούρουνοΤα αγριογούρουνα "παρελαύνουν" και στην Ήπειρο! (vid)

Τα αγριογούρουνα “παρελαύνουν” και στην Ήπειρο! (vid)

|

Τα αγριογούρουνα επελαύνουν σε ολόκληρη την χώρα!

Τα τριχωτά θηράματα κυκλοφορούν κατά κοπάδια πλέον και προκάλουν πολυδιάσταστα προβλήματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες εικόνων καταστροφής σε αγροτικές καλλιέργειες, καθώς τα ζώα αυτά στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή, προσεγγίζουν αγροτικές περιοχές, διαλύοντας ολόκληρες σοδειές. Απόρροια, επίσης, του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων είναι και τα πολλά αυτοκινητιστικά ατυχήματα που προκαλούν, κυρίως στην επαρχία, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

> Μεγάλες Καταστροφές Στις Αγροτικές Καλλιέργειες Από Αγριογούρουνα

katastrofes\-agriogourouna

> Νέο Τροχαίο Με Αγριογούρουνο Στη Λοκρίδα

troxaio\-agriogourouno\-Lokrida

Ενδεικτικό της έξαρσης του πληθυσμού τους, είναι η συχνότητα των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα από περαστικούς που τυχάινει να συναντάνε τα άγρια αυτά ζώα στο δρόμο και να τα καταγράφουν με το κινητό τους τηλέφωνο.

Άλλο ένα βίντεο, λοιπόν, ήρθε στην δημοσιότητα, στο οποίο απεικονίζονται αγριόχοιροι να διασχίζουν τον επαρχιακό δρόμο στο Τρίστενο Ηπείρου. Ο οδηγός που απαθανάτισε το στιγμιότυπο, ευτυχώς πρόλαβε να σταματήσει εγκαίρως το όχημα που οδηγούσε και να αποφύγει την σύγκρουση με τα ζώα.

 

Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής τέτοιες συναντήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινές. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ατυχημάτων που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες. Οδηγοί που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και υπέστησαν ζημιές στα οχήματα ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις  μικροτραυματισμών.

Πέρα από αυτό όμως τεράστιες είναι οι ζημιές που προκαλούνται σε κάθε είδους καλλιέργεια. Από τον κάμπο των Ιωαννίνων μέχρι τα ορεινά χωριά.

«Δεν αφήνουν τίποτα. Μπαίνουν σε κήπους και χωράφια και καταστρέφουν τα πάντα. Οι κόποι μιας ολόκληρης περιόδου πάνε χαμένοι» σημειώνουν οι κάτοικοι.

Ελπίδα το κυνήγι που ξεκινά. Δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα, αλλά θα βελτιώσει την κατάσταση. Εκτίμηση είναι ότι η συχνή παρουσία κυνηγών θα αποτρέψει τουλάχιστον την παρουσία των αγριόχοιρων μέσα στα χωριά.

Η απουσία των κυνηγών άλλωστε λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, εκτιμάται ότι ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε έκρηξη του πληθυσμού και σε τεράστια προβλήματα.

 

Με πληροφορίες από epiruspost.gr

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπλα: Αλουμίνιο ή χάλυβας;

Όπλα: Αλουμίνιο ή χάλυβας; Προφανώς το ερώτημα απευθύνεται στα δίκαννα και όχι στα αυτογεμή. Άλλωστε σήμερα ελάχιστα αυτογεμή κατασκευάζονται με βάση από χάλυβα Καλό και άγιο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ