spot_img
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυλλαλητήριο Μαδρίτη: «Τσουνάμι» από 150.000 κυνηγούς και αγρότες - Βίντεο

Συλλαλητήριο Μαδρίτη: «Τσουνάμι» από 150.000 κυνηγούς και αγρότες – Βίντεο

|

Ένα συλλαλητήριο, πραγματικό «τσουνάμι» πραγματοποίησαν 150.000 και πλέον κυνηγοί, αλλά και άνθρωποι της υπαίθρου χθες το πρωί (Κυριακή 20/03).

Τουλάχιστον 1500 λεωφορεία έφτασαν από όλη τη χώρα συνοδευόμενα από μια συνοδεία αυτοκινήτων, τρακτέρ αλλά και ζώων όπως άλογα ή κυνηγετικά σκυλιά.

Κυρίως ντυμένοι στα πορτοκαλί, η πομπή τουλάχιστον 150.000 διαδηλωτών συναντήθηκε μπροστά από το Υπουργείο Γεωργίας για να διασχίσει στη συνέχεια τμήμα της Μαδρίτης και να καταλήξει μπροστά στο Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης.

Στο συλλαλητήριο συμματείχαν επίσης κτηνοτρόφοι οι οποίοι αιτούνται την εφαρμογή ενός νέου νόμου, που θα προστατέψει το κτηνοτροφικό τομέα και θα περιορίσει τις αρνητικές συνέπεις της αύξησης του πληθωρισμού και των ανατιμήσεων. Με λίγα λόγια, θέλουν να πωλούν τα προϊόντα τους σε δίκαιες τιμές και όχι χαμηλότερες από το κόστος παραγωγής.

Την «σπίθα» για την ιστορική αυτή κινητοποίηση, την οργάνωσης της οποίας ανέλαβαν, ως επί το πλείστον, οι Ισπανικές Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, άναψε η εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους κυνηγούς και τους ανθρώπους της υπαίθρου. Συγκεκριμένα, το αρμόδιο για την θήρα Υπουργείο απαγόρευσε την διεξαγωγή κυνηγίου, καθ’ όλη την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, σε συγκεκριμένες περιοχές της Ισπανίας και ο λόγος ήταν ο περιορισμός της εξάπλωσης του Covid-19, λόγω της μετακίνησης των κυνηγών. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και στην δική μας χώρα την περίοδο 2020-2021, με την διαφορά πως δεν ήταν κατά τόπους, αλλά καθολική, σε όλη την επικράτεια.

Ένας άλλος λόγος που πυροδότησε την διαδήλωση, είναι και η απαγόρευση της θήρας του τρυγονιού, καθώς και ο νόμος που προωθεί την υποχρεωτική στείρωση όλων των σκύλων.

Θυμίζουμε, πως τον Νοέμβριο είχε πραγματοποιηθεί μία αντίστοιχη κινητοποίηση. Το αφτί της Ισπανικής κυβέρνησης, όμως, δεν φαίνεται να ίδρωσε και πολύ… Κανένα από τα αιτήματα των κυνηγών και των ανθρώπων της παράδοσης της Ισπανίας (άρση οικονομικών κινήτρων για την απαξίωση της ταυρομαχίας για 18χρονους) δεν έγιναν αποδεκτά, με αποτέλεσμα να υπάρξει δεύτερος γύρος και αυτή την φορά το μήνυμα ήταν ακόμα πιο βροντερό.

Οι Ισπανικές Ομοσπονδίες, θεωρούν πως αυτή η αντιμετώπιση που έχει εισπράξει το κυνήγι το τελευταίο διάστημα είναι οιωνός για τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στον τρόπο διεξαγωγής του. Στις τάξεις των Ισπανών κυνηγών υπάρχει η πεποίθηση πως οι τροποποιήσεις που έρχονται σιγά σιγά…, θα φθίνουν το κυνήγι και απώτερος σκοπός της κυβέρνησης, σε βάθος χρόνου είναι η εξαφάνισή του.

Παρόλα αυτά, οι Ισπανοί δεν φαίνεται να πτοούνται και μάλλον δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Το γεγονός πως διοργάνωσαν δύο τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μέσα σε διάστημα μόλις 3 μηνών, καταδεικνύει, αν μη τι άλλο, την διάθεσή τους. Είναι σε θέση να υπερασπιστούν μέχρι τέλους..., το δικαίωμα να ασκούν το ισπανικό παραδοσιακό κυνήγι στην μορφή που διεξάγεται εδώ και αρκετά χρόνια.

Ακολουθήστε το kynigesia.gr στο Google News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοίνωση της Ε’ ΚΟΗ για το νομοσχέδιο Άργος

Ανακοίνωση της Ε' ΚΟΗ για το νομοσχέδιο Άργος Δελτίο τύπου εξέδωσε η Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου σχετικά με την δημοσίευση του ΦΕΚ για το Νομοσχέδιο...
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ